Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

Hamiyet anneleri projesinden spor vadisine

Çok kafa yorduk Yozgat nasıl marka şehir olabilir. Dışarıya göç veren sürekli kan kaybeden bu güzel ilde göç nasıl durdurulabilir. Şehir hem fiziki hem ekonomik açıdan nasıl istenen noktaya taşınabilir diye. Turizm dedik, kaplıca şehri olalım dedik olmadı. Üniversite şehri olsun dedik yetmedi. Organize Sanayi dedik teşvikler ön ayak olur dedik sonu maalesef. Bağrımızdan çıkan bir Holding var işsizliğe derman olur, kişi başına düşen milli gelirimizi yükseltir dedik ama onda da ne yazık zedelenen imajımızın yanı sıra hüsran yaşadık. Tarımda, hayvancılık da atağa kalkalım dedik alternatif ürün arayışına girdik istenen seviyeyi yakalayamadık. İstatistikler hep içimizi kararttı göç veren iller sıralamasında hep en başta, yer aldık. Eğitimde başarı sıralamasında ön sıralarda yer alabilir miyiz dedik. Yine olmadı. Ne kaplıcalarımız yeterince değerlendirebildik ne de kış turizmine ilimizi açabildik. Bir zamanlar çevremizdeki illerle aynı kulvar da iken yıllar itibariyle onlarla aramızdaki mesafeyi o kadar çok açtık ki artık yakalamak mümkün olmadı.

5000 yıllık geçmişi olan bir ile bu yakışır mı diye hayıflandık. Yıllar geçmiş ama sorunlar değişmemiş. İnsanlar bir ilden niye bu kadar göç eder? Sayıları gittikçe artan işsizler ordusu mu buna sebep? Yoksa diğer sebepler mi? Aslında gerekçeler belli çözüm için tabii ki çaba yok değil var. Daha yenilerde açıkladı Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Başer yapılanları. Ama yetmiyor hep bir şeyler yine eksik kalıyor. Nüfustaki kan kaybı devam ediyor. Kanı durduracak çok iddialı projelere ihtiyacımız var dedik ki bir dinamik ve idealist Vali atandı ilimize boş durmuyor proje arayışında geldiği andan beri. Sayın Valimizi; Abdulkadir Yazıcı beyefendiyi şimdiler de Yozgat için devrim niteliğinde devasa bir projeyi YOZGAT SPOR VADİSİ PROJESİNİ hayata geçirmek için kolları sıvamış görüyoruz.

Tanıtım görüntülerini izlerken bile bizleri çok heyecanlandıran ve çok umutlandıran muhteşem bir proje. Eğer tüm birimleri ile hayata geçecek olursa Yozgat spor kamplarının, müsabakaların merkezi durumunda olacaktır. Dolayısıyla dört mevsim Yozgat’a oluk gibi para akacaktır. Yozgat’ta rakımın yüksek dolayısıyla oksijenin düşük olması antrenmanda kondiksiyonu artıracağından her türlü spor kampları için gayet elverişli bir ortam mevcut. Kış şartları ağır geçen bir ilde nasıl olurda bugüne kadar Kış Turizmi bu denli ihmale uğrar. Yozgat ne yazık ki bugüne kadar bu fırsatları değerlendiremedi. Sayın Valim bu muhteşem bir proje ile bu fırsatları Yozgat’ın yararına kullanmayı bilmiştir. Bu çok büyük bir yatırım aynı zaman da YOZGAT’I SPOR KENTİ yapacak dolayısıyla markalaştıracak muhteşem bir projedir. Bu projeye hiçbir engel tanımadan her bir Yozgatlının Sayın Valime müteşekkir olarak sahip çıkması gerekmektedir.
Günümüzde her türlü sporun, spor kulüplerinin büyük bir gelişim gösterdiğini spora çok büyük yatırımların yapıldığını biliyoruz. Spor söz konusu olduğunda getirileri, kazandırdığı prestij, tetiklediği sektörler, siyasal ve ekonomik sistemlerde oynadığı büyük rol nedeniyle oluk gibi akan para kimseyi rahatsız etmiyor. Artık geleneksellikten uzaklaşılan, modern tekniklerle yapılan spor yönetimi pastadan büyük dilim kapmak isteyen ilgililerin iştahını kabartmakta ve işte bu yüzdendir ki hiçbir fedakârlıktan kaçınılmamaktadırlar. Sayın Valim olayın farkındadır ve Yozgat için en iyisini düşünmüştür. Bu proje hayata geçtiğinde Sayın Valim Yozgat’a kalıcı imzasını atmış olacaktır.

Her gelen bürokratımıza hoş geldiniz derken beklentilerimizi yüksek tutarız. Ve daha bürokratımız göreve başlamadan yaptığı projeleri araştırırız. Sayın Valim Abdulkadir Yazıcı Beyefendi içinde yaptığımız bu araştırmalarda onun tüm Türkiye’ye örnek olacak “Hamiyet çocukları ve anneleri” projesini de bir an önce Yozgat için hayata geçirmesini beklemiştik yanılmadık. Sayın Valim Yozgat’ta onlarca çocuğa şu anda Devlet Baba şefkatiyle sarıp sarmalamakta. Sosyal Devlet olmanın gereğini en iyi şekilde yerine getirmektedir.

Sayın Valim teşekkürler…
Hepinizin Bayramını en iyi dileklerimle kutlar saygılarımı sunarım. Nice bayramlara sağlık mutluluk ve tüm sevdiklerinizle kavuşmanız dileği ile

15.10.2013
OKUR YORUMLARI
seda
22.10.2013 22:24:00

Teşekkürler Nesrin Hanım.Bu güzel haber,bilgilendirme ve iyi dilekler için.Dilerim akibeti abide işhanı, bira fabrikası ve eski tarihi binalar gibi olmaz.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ