Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

Çivit gözlü sarı Veli Çalatlı amca

İstanbul’da “Five Boutique Hotel” de Yozgat’ın ileri gelenlerinden “ Veli Çalatlı ” Amca’mızın 95. Yaş gününü kutlamak için Yozgatlı tanıdıklarımızla, dostlarımızla bir aradayız.
Daha önce bilmiyorum “Organik bir Otel”de hiç kaldınız mı? Ya da “Five Boutique Hotel” den söz edildiğinizi hiç duydunuz mu? İstanbul’un seçkin semtlerinden biri olan Harbiye’de Cumhuriyet Caddesinde bulunan bu otel tamamen sertifikalı organik mamullerden oluşturulmuş güzel bir otel. Perdeler, yastık ve havluları, çarşaflar nevresimler, banyo sabun ve şampuanlar, hijyenik temizlik malzemeleri, aklınıza gelebilecek tüm aksesuarların hepsi ama hepsi doğal malzemelerden üretilmiş. Hatta dekorasyonda bile kullanılan ürünler anti kanserojen. Kullanılan malzemelerin hemen birçoğu geriye dönüşümlü. Sadece fiziki mekân da bu hassasiyet yok. Açık büfe kahvaltı, aperatif ikramlar, salatalar, tatlılar kısaca tüm ikram edilenler yine organik ürünlerden hazırlanmış. 19 odadan müteşekkil bu şirin mi şirin otel; sağlığını, içinde yaşadığı doğayı düşünenler için olduğu kadar Taksim’e beş dakika yürüme mesafesinde olmasından ötürü bulunduğu konum itibari ile de bulunmaz bir konaklama yeri.
Sonuç olarak idealist, turizm eğitimi almış pırıl pırıl beş tane genç bir araya geliyorlar daha önce denenmemişi deneyerek farklı bir konsept ortaya koyuyorlar. Kalite, doğaya saygı, güler yüzlü hizmet, konfor ve hijyen bir araya getiriliyor ve bunlara bir de günümüzde hep kulak ardı edilerek insan sağlığının hiçe sayıldığı ürünler yerine, “Maksimum Organik” ürünler ve malzemeler ilave ediliyor ve mükemmel bir otel ortaya çıkarılıyor.
Niye “Five Boutique Hotel”?. Bu sıra dışı otelin fikir babalarından aynı zamanda sahiplerinden biri; Yozgat’ ın ileri gelenlerinden, eski maliyeci, Yibitaş’ın ilk kurucularından olan aynı zamanda yıllarca Yibitaş’ta murakıplık yapmış “ Veli Çalatlı ” namı diğer “Yozgat’ın Çivit Gözlü Sarı Veli’si” nin torunu “ Deniz Dikkaya”. Deniz Bey Veli Amca’nın kızı “Safinas Selvi Dikkaya” ile eşimle 1973 yıllarında “Sorgun Lisesi”nde öğretmenlik yapan aynı zamanda aile dostumuz “ Saadettin Dikkaya” nın oğulları. Yani Bu Butik Otel’in kurucularından biri Yozgat’ın tanınmış ailelerinden birinin torunu. Ve asıl biz eşimle bu otelde kutlanacak olan “ Veli Çalatlı Amca’mızın 95. Yaş günü“ ne davetliyiz.
İstanbul’da 37 yıl sonra buluştuğumuz Saadettin Bey’lerin bu nazik davetlerine icabet etmek bizi onurlandırıyor. “Selvi-Sadettin-Deniz Dikkaya “ ev sahipliğinde yapılan partinin yapılacağı otelin kahvaltı salonuna geçtiğimiz de bakıyoruz konuklar çok önceden gelmişler. İçeride kimler yok ki! Sorgun Lisesinde yine o dönemlerde Tarih Öğretmenliği yapan “Erdal Cebeci” ve Öğretmen Eşi “Neriman Cebeci” İzmit’ten; yine eşimin döneminde Sorgun Lisesi’nde Matematik öğretmeni benim, Samsun’dan sınıf arkadaşım “Gülcihan Kadirbeyoğlu Özgün” ve eşi Resim öğretmeni “ Hilmi Özgün” ise Tekirdağ’dan gelmişler. Zaman zaman bir araya gelsek de ilk kez dört arkadaş, dört aile dostları eşlerimizle birlikte yıllar sonra yine böyle bir mutlu vesile ile bir aradayız. Tabii Veli Amca’nın oğlu Eczacı “ Kuddusi Çalatlı ” eşi eczacı “ Türkan Çalatlı ” da Mersin’den gelmişler babalarının doğum gününe. İstanbul’dan Veli Amca’nın yeğeni “ İhsan Nurdoğdu ” ve eşi “ Münise Nurdoğdu ” ve kızları katılmışlar. Ayrıca Deniz Bey’in İstanbul’da oturan Yozgatlı davetlileri de var. Tüm konuklar Veli Amca’nın nerdeyse bir asırlık yaşını kutlamak için bir aradayız.
Veli Amca gayet şık ve partinin en sempatik ve en ilgi çekici konuğu. Gayet Sevimli ve mutlu. Yüz ifadesinden ilk bakışta sevgi ve şefkat ile bakıldığı belli oluyor. Güler yüzü ile sempati toplayan, zaman zaman yılların yıpratamadığı ses tonuyla söylediği “Yozgat Sürmelisi” ile konukları coşturan “Veli Çalatlı” Amca’mız; Kutlamanın başından sonuna kadar güler yüzü ile etrafa mutluluk saçıyor. Gelen armağanlara seviniyor. Veli Amca yıllardır kızının ve damadının yanında. Damadı Sadettin Bey Veli Amca’ya olan saygısı ve sevgisi ile örnek bir damat. Konuşması esnasında katılımcılara teşekkür ederken aynı zamanda küçük yaşta kaybettiği babasının yerine koyduğu kayınpederi için samimi duygularını ifade ediyor. Ve “ Dostlarımızla babamızın 100. Doğum gününü de kutlamak istiyoruz” diyor tüm içtenliği ile. Ve her birimizden de alkış ve takdir alıyor.
Aslında anne-babasına sahip çıkmayanlar, onları kaderleri ile baş başa bırakanlar, bırakın yanlarına almayı hatırlarını bayram günleri bile sormayanlar için çok iyi bir örnek, iyi bir model Sadettin Bey. İyi bir eş, iyi bir baba ve hayırlı bir damat. Sevgili arkadaşım Selvi Hanım’da yine aynı şekilde baba ve anne duasını almış iyi bir evlat. Kolay değil artık yardımsız özel ihtiyaçlarını göremeyen birine bakmak tüm zamanlarını ona ayırmak. Ama onlar temiz süt emmiş olduklarını babalarına olan tavır ve davranışları ile ve ona sahip çıkarak belli ediyorlar.
Konuşmalar esnasında konuklar adına konuşan “ Erdal Cebeci ” Hocam da yine “Sorgunda 35 yıl önce öğretmenlik yaparken Veli Amca’dan çok şey öğrendiklerini onun hayat tecrübelerinden istifade ettiklerini, başları sıkıştıklarında hep soluğu Veli Amca’nın yanında aldıklarını” ifade ederek, sağlık ve uzun ömür dileyerek duygularımıza tercüman oluyor.
Tabii bu arada açık büfe şeklinde yapılan ikramlar hormonsuz, katkısız, doğal oldukları için bir o kadar lezzetliler. Minicik dolmalar sarmalar, börülceden yapılan nefis zeytinyağlı yemek, çeşitli garnitürler ve çeşit çeşit salatalar, etsiz çiğ köfte yaş pasta, içecekler adını sayamayacağım bir dolu yiyecek, hepsi ama hepsi harika. Hele gecenin ilerleyen saatinde ortaya sürpriz olarak gelen “arabaşı çorbası “ve “hamuru” herkesi çok mutlu ediyor. Çok da güzel olan böyle bir sürpriz için ayrıca “Munise Nurdoğdu” Hanım’ı kutluyorum. Ellerine sağlık.
Yozgat’tan uzakta Yozgatlılarla ya da Yozgat’a emeği geçenlerle Yozgat’ın yetiştirdiği bir çınarın 95. doğum gününde bulunmak bizleri çok mutlu etti. Ben Veli Amca’ma hayırlı ve sağlıklı uzun ömürler dilerken bugün birçok evlada örnek olan “DİKKAYA” ailesini de yürekten kutluyorum. Allah onlardan razı olsun
¨ ¨ ¨
Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar; Bayram günlerini, aile büyüklerimizin hatırlarını sormak, gönüllerini ve dualarını almak çocuklarımızla artık kaybolmaya yüz tutmuş toplumsal hasletlerimizi yaşatmamız gayreti içerisinde dolu dolu yaşamınızı dilerim. Sağlık ve mutlulukla kalın. Allah’a emanet olun.

OKUR YORUMLARI
gulpınar yıldız
21.01.2011 17:46:00

nesrın hanım,yozgatlı bır arkadasım sayesınde yazılarınızla tanıstım..uzun zamandır takıp edıyorum yazılarınızı ..sızın gıbı(gerek anlatım tarzı ıtıbarıyle gerek sosyal meselelerı analız gucunuzle olsun)muhtesem bı kaleme sahıp hanımefendıyle en kısa zamanda sahsen de tanısmak ısterım .umarım gunun bırınde nasıp olur.artık ben de arkadaslarıma tavsıye etmeye basladım sızı...emegınıze yuregınıze saglık..rabbım sıze uzun omurler versın kı yazdıklarınızdan daha fazla ınsan ıstıfade etsın..

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ