Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

Çevresine ışıldayan bir yıldız...Özgür Çoban

Sorma, bilmiyorum; şimdi nerdeyim?
Bir gün ayaktayım, bir gün yerdeyim?
Sen mi gözlerini ayırmıyorsun,
Yoksa ben mi hep baktığın yerdeyim..?
ÖZGÜR ÇOBAN...


Yukarıdaki dizeler Anadolu’nun bağrından çıkmış, gencecik yaşına rağmen yayınlanmış birçok kitabı olan başarılı diksiyon hocamız “Özgür Çoban”ın “Baktığın Yerdeyim” adlı şiirinden bir alıntı. Beylikdüzü Belediyesi himayelerinde ve “Beylikdüzü Belediyesi Meclis Salonunda” üç ay gibi bir zamanda aldığımız Diksiyon, Hitabet ve Mikrofondan Mikrofona adlı kurslarımızın başarılı hocası “Özgür Çoban”, başarılı eğitmenliğinin yanı sıra aynı zamanda iyi bir şair ve iyi bir yazar, iyi bir hatip ve iyi bir seminer hocası. Kısaca çok genç yaşında başarıyı yakalamış gayretli bir akademisyen. Üç ay boyunca tüm eğitimlerinde her birimizin çok benimsediği, kurucusu Sayın Çoban olan “Yıldızlar Felsefesi”ni özümseyerek yeni bilgiler yükledik dağarcığımıza. Yaklaşımlarımızda, öne sürdüğümüz tezlerimizde negatif tutumların bizi nasılda olumsuz etkileyeceğini ayrıca yine ondan öğrendik. Her türlü görüşe sahip kursiyerlerin gerek ders esnasında ve gerekse ders dışında birbirlerine karşı göstermiş oldukları saygı ve anlayış aslında örnek alınacak nitelikteydi. Sayın Çoban Anadolu çocuğuna has pırıl pırıl duruşu, güler yüzü, engin sabrı, demokratik tutumu ve etkileyici konuşmaları ve etkili öğrenme teknikleri ile her birimizin gönlünde üç ay gibi kısa sürede taht kurdu. Her bir kursun bitiminde yapılan sertifika programları şiir dinletileri ve sunumlar o programlarda her birimize öğrendiklerimizi uygulama fırsatı verdiği için gayet renkli geçti. Sertifika programlarını asıl renklendiren kurs süresince her birimize karşı gösterdiği saygı ve anlayışla gönüllerimizi fetheden “Hocamız Özgür Çoban” ın yürekli konuşmalarının yanı sıra Beylikdüzü Belediyesi’nin sempatik, halka yakın halkla iç içe sevilen “Belediye Başkanı Yusuf Uzun” ve “Başkan Yardımcısı Yetkin Çavdar” ın törenleri sonuna kadar izleyip program sonunda sertifikaları bizzat kendilerinin vermeleriydi.
Yeşil alanları, gecekondulaşmanın olmadığı modern binaları, her biri ayrı bir cazibeye sahip AVM’ leri, yürüyüş alanları ve hızla artan nüfusu ile yeni cazibe merkezi olmaya aday İstanbul’un çiçeği burnunda ilçesi BEYLİKDÜZÜN’DE BELEDİYE bünyesinde eğitim düzeyi yüksek Beylikdüzü’ lilere sık sık eğitim programları uygulanmasının yanı sıra, yine Belediye sponsorluğunda sosyal ve kültürel kaynaklı birçok organizasyon gerçekleştirilmektedir. Üstelik Belediye bünyesindeki kurslarda daima Belediye çalışanlarının en üstünden en astına kadar her birinin güler yüzü, sıcak davranışları ile ne kadar samimi bir ortamda kurs aldığınızı hissediyor ve mutlu oluyorsunuz. Kısacası kurs aldığınız sürede çok mükemmel bir Belediye ev sahipliğinde her türlü ihtiyaçlarınız gözetilerek eğitim alıyorsunuz. Beylikdüzü Belediyesinin ev sahipliğinin mükemmelliği sizi şaşırtmakla kalmıyor aynı zamanda yaşadığınız ilçenin sorunlarını hemen aktarabileceğiniz muhataplarınıza hemen ulaşabilmenizin rahatlığını yaşıyorsunuz. Yani Beylikdüzün’de Belediye hizmeti sırçalı köşklerde verilmiyor. Kültürel programları takip etmekten, yeni bir şeyler öğrenmekten, görsel kaynaklı programları izlemekten zevk alanlar için BEYLİKDÜZÜ BELEDİYESİNİN gayretleri alkışlanacak nitelikte. Belediye hizmetleri Sosyal Belediye anlayışına uygun projelerle de aralıksız devam etmektedir. Sayın Belediye Başkan’ı Yusuf Uzun; tüm etkinliklere bizzat katılarak daima halkın arasında yer almakta ve her fırsatta Belediyenin gerçekleştirmek için projelendirdiği hizmetlerle ilgili çalışmalar hakkında Beylikdüzü’lilere bilgi vermekte, ilçe ile ilgili umutları sürekli yeşertmektedirler.
İleride ülke yönetiminde söz sahibi olacağı en üst noktalara geleceğinden hiç şüphe etmediğim Sayın Özgür Çoban’ı ve bize eğitim alırken sıcacık bir aile ortamı hazırlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Sayın Yusuf Uzun’ un şahsında tüm Belediye Çalışanlarını yürekten kutluyorum.
İyi ki varsınız….
OKUR YORUMLARI
Adınız ve Soyadınız
13.07.2010 00:50:00

Hüsnü Bey Faruk Bey eşim..Mail adresiniz yorumunuzda yok. nesrinmasarif@hotmail.com a mail atarsanız Faruk Beye iletirim. O nun mail adresi yok..Faruk Bey İstanbulda olduğunuzu duyunca görüşmek istedi. Lütfen size ulaşacağı numaraları verirseniz seviniriz..Selamlar...

Hüsnü Yılmaz
09.07.2010 09:03:00

Nesrin Hanım;Gazetenize ve köşe yazınıza internetten tesadüfen rastladım.Benim Hacettepe Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden sınıf arkadaşım Faruk Masarifoğlu adında bir arkadaşım vardı.Acaba o sizin eşiniz mi? Eğer öyleyse e-mail adresimi eşinize vererek temas kurmamızı sağlamanızı rica ediyorum.Yardımınıza şimdiden teşekkürler.(Hüsnü Yılmaz-Emekli/İstanbul)

Özgür Çoban
18.06.2010 01:09:00

Nesrin Ablacığım. Siz de bir yıldızsınız. Sadece yüreğinde yıldızlık olanlar, yıldızları fark edebilir... İstanbul'dan Yozgat'a sevgi ve saygılarımla...

nihal
14.06.2010 08:08:00

Beylikdüzü belediyesi gerçekten güzel çalışıyor,ah şyozgat belediyeleri de böyle çalışsa ne güzel olur değilmi..

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ