Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

Bayramları Bayram gibi yaşayalım

Her yıl coşkuyla kutladığımız, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren, bizi kaynaştıran, millet ve ümmet adı altında bizi birbirimize kenetleyen Milli ve Dini Bayramlarımız sevinçle karşıladığımız günlerimizdir.
Milli bayramlarımız geçmişten bugüne aynı şevk ve aynı heyecanla hatırladığımız olağanüstü tarihi olayların yıldönümlerinin kutlandığı önemli günlerdir. Bu günleri kutlarken tıpkı o günkü haleti ruhiye içerisinde tekrar tekraryaşarız. Aynı kader, tasa ve kıvançta birlikte tek vücut olmuş bir milletin kurtuluşunun bayramıdır o günler. Millet olma, vatan sevgisi vebir arada yaşama bilincini sürekli ayakta tutmak, yedi düvele karşı verilen bir mücadelenin zaferle sonuçlanmasının nesilden nesile aktarılmasını sağlamak için biz milli bayramları bir fırsat olarak görürüz. Hele günümüzde yaşadıklarımızdan sonra tarihimize her zamankinden daha çok sahip çıkmak ve arka arkaya zaferlerin kazanıldığı adeta tarihte destan yazılan o önemli günleri unutmamak adına milli bayramlarımıza daha çok sahip çıkmak durumundayız.
Ya dini Bayramlarımız; onlar Müslüman olan herkesin birlik ve beraberlik içerisinde olduğu, hiçbir karşılık beklemeden sevgi ve saygının doyasıya yaşandığı, herkesin birbiriyle kaynaştığı, dargınların barıştığı, herkesin birbirine sahip çıktığı, sosyal dayanışmanın zirve yaptığı, sıla-ı rahim buluşmalarının hızlandığı önemli günlerdir. Yetimlerin, öksüzlerin sevindirildiği, yardıma muhtaç ailelerin tespit edilerek mağduriyetlerinin giderilmeye çalışıldığı kutsal günlerdir.
Toplumsal dayanışmaya, birbirimize sahip çıkmaya, birbirimizi sevmeye, kaynaşmaya, aynı ideale yürümeye, bir ve beraber olmaya hep ihtiyaç duyduk şimdide çok duyuyoruz. İşte Bayramlarımız bunun için büyük bir fırsat. “Komşusu aç iken yatan bizden değildir” diyen bir inancın mensuplarıyız. Ramazanda “Zekât” ve “Fitre” şimdi ise “Kurban”.Kurban kesen bir Müslüman bütün varlığını gerektiğinde Allah yolunda feda edebileceğinin mesajını verirken çok güzel bir sosyal dayanışma, paylaşma ve yardımlaşma örneği de göstermiş olur. Sosyal bir boyut içeren bu maddi ibadetler aynı zamanda toplumsal dayanışmanın birlik olmanın birbirine sahip çıkmanın en güzel örneğini sergiler.
Ramazan ve Kurban Bayramı maddi imkânsızlıklara çare olmanın emrolduğu günler olduğu kadar toplumları kenetleyen, onları ayakta tutan hasletlerin yaşatıldığı, manevi hislerin sosyal hayata uyarlanmasının kolaylaştığı müstesna günlerdir.
Gittikçe daha çok maddileşen, çeşitli çıkarlar uğruna nice kardeş kavgalarının çıkartıldığı, bazı coğrafyaların kan gölüne dönüştürüldüğü acımasız bir dönem ve dünyada, hızla tüketilen değerler, içi boşaltılan kavramlar arasında gelin Bayramlarımıza sahip çıkalım. Bayramlarımızı yaşanan tüm acılara rağmen birlik ve beraberlik içerisinde kırmadan, kırılmadan, kin tutmadan, aile büyüklerimizi ihmal etmeden onların gönüllerini alarakbayramın tüm manevi havasını teneffüs ederek Bayram tadında yaşayalım.
Unutmayalım ki tüm Bayramlarımız milli ve manevi değerlerimizi ayakta tutarken, inançlarımızın daima canlı tutulmasında, birlik ve beraberlik ruhunun bilinçlere kazınmasında çok önemli işlevlere sahiptirler. Bu düşünceden hareketle bende tüm İslam Âleminin Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlar, nice Bayramları birlik ve beraberlik içerisinde daha fazla acılara gark olmadan kutlamamız dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunarım…

12.09.2016

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ