Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

2017’yi de bekle Yozgat

Yozgat her seçim dönemi olduğu gibi bu kezde hareketli günler yaşıyor. Yozgat Valiliği ve Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde "Gönül Sofrasında Sizlerle" sloganı altında nice sofralar kuruldu. Toplu iftarlar yapıldı.Bu toplu iftarlar esnasında siyasilerin ağızlarından çıkan her söz Cumhurbaşkanlığı seçimi olmasına rağmen dikkatle dinlendi. Acaba yeni bir şey bir müjde yeni bir umut veya Yozgat için yeni bir proje ne bileyim yeni bir vaat mi? Kim nasıl hangi proje ile Yozgat'ın göç veren iller sıralamasındaki yerini değiştirecek diye beklendi. Ne yazık ki yine heyhat! 2017 yi bekleyin deniliyor ondan sonra çok şey değişecek Yozgat marka şehir olacak. Oysa 12 yıldır Yozgat halkı desteğini bıkmadan usanmadan sürdürüyor . Meclise bir Başkan Kabineye bir Bakan gönderiyor. Birinci Milletvekili Sayın Başbakan 5. Milletvekili Sayın Çiçek olduğu ilan edilmesine rağmen ilin kaderi yapılan güzel işlere rağmen değişmiyor. Bir şeyler hep eksik kalıyor. Bu ülkede, bir çok ilde hakikaten çok şey değişiyor çok ilerlemeler kaydediliyor bölgede iller göç vermeyi bırakın göç alır hale geliyor ama Yozgat için değişen bir durum kısaca tık yok. Sayın Kiracı ne güzel yazmış Sayın Başbakan'a açık dilekçesinde. Ne kadar güzel özetlemiş Yozgatın ahvali durumunu. Aslında bizlere pek de söyleyecek söz bırakmamış..
Evet Yozgatlı meyletmiye görsün bir Siyasi partiyi sonuna kadar destekler. Meydanlarda da sandıklarda da teveccühünü her daim ortaya koyar. Çok zaman geçmedi üzerinden; Yozgat yerel seçimlerde meydanları hınca hınç doldurdu. Kalabalıkların coşkusu ve heyecanı gerek yerel ve gerekse ulusal basında ve gerekse sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bunu sandıktada kanıtladı. Daha ne yapsın Allah aşkına söyleyin daha ne yapsın. Sandıkları oyları ile patlattı. Daha ne yapsın.
Aklıma da gelmiyor değil; belki de her halikarda ahde vefa örneği sergilediği için, nasıl olsa Yozgatlı destekler anlayışı mı biraz da ilin ihmal edilmişliğinin, geri kalmışlığının cevabı. Yapsakta alırız, yapmasakta alırız rehaveti mi bu BOZOK DİYARINI bölgesinde doğu illerinden bile geri bıraktıran, devlet imkanlarından bile yararlandırmada Yozgatı hep arka sıralara savuran. Olamaz mı?
Bugüne kadar Yozgatlı her daim destekledi sahip çıktı..Ama artık 2017 yi beklemek ona ağır gelecek. Eğitim kalitesinin yerlerde olduğu bir ilde tek çaresi çocuğuna Üniversite okutmak olan , sınavlarla nasıl baş etsin çocuklarını nasıl göndersin, okul bitince nerede nasıl iş bulsun evladına. Allah aşkına siz söyleyin. İşsizliğin had safhada olduğu iş alanlarının son derece sınırlı olduğu bir ili terketmesin de ne yapsın.Yozgat istatistiklerde hep alt sıralarda yer alıyor. Devlet imkanlarından diğer iller kadar bile istifade edemiyor. Yaşanabilir bir il olmak için bu sıralamada önlerde yer alabilmek için ne mümkünse yapılsın diye bekleyen Yozgatlı bu kez de vaatlerin gerçekleşmesi için 2017 yi beklemesi isteniyor. Bekleyelim bakalım 2017 de Marka iller arasında yer alabilecek miyiz? Ha alabilceksek bunun garantisi var ise hadi bekleyelim. YOZGAT hızlı trenin devreye girmesi ile Ankara'nın Banliyösü olabilecek mi? Teşviklerle 2. 3. Organize Sanayi Bölgelerini açabilecek mi? Havaalanı ile metropollerle olan bağlantısında zaman kaybı önlenebilecek mi? Bölgedeki sağlık turizminin merkezi olmaya aday bir nitelikli Bölge Hastahanesi hizmeti alabilecek mi? Tarihi ve doğal dokusuna sahip çıkarak geliştirerek Yozgat bölgede turların Kültür Turizminin öncüsü olarak paket programlarında ilk sırada yer alabilecek mi? Asıl en önemli konuyu ısrarla üstünde yıllarca durduğum Kaplıca Turizmin de yapılan yeni tesisler tanıtımlar ve teşviklerle bölgenin en gözdesi olabilecek mi? Kış ve yaz sporlarının yapılabildiği devasa spor alanları ile içerideki ve dışarıdaki yarışmalara ev sahipliği yapabilecek mi? Yozgat ile özdeşlecek bir ürün bir el sanatı ortaya koyup onu markalaştırabilecek mi? Tarım ve hayvancılıkta bilinçli metotlarla bölgede söz sahibi olabilecek mi? Ne zaman nitelikli kadroların da gönül rahatlığı ile gelip çalışmayı göze aldığı bir il olabilecek? Kısacası 2017 yılı Yozgatın altın yılı olacak ve Yozgat bulunduğu bölgede en fazla yıldızı parlayan bir il olabilecekse ne yapalım sabırla bu kadar beklemeye bekledik bir üç yıl daha bekleyelim bari diyeceğim ama sonuç ne olur meçhul.
Şöyle şapkayı koyup düşünmek lazım niye her yıl doğduğu, içinde sevdiklerini bıraktığı ortalama12 000 kişi bu ili istemeden de olsa terk eder ve bi şekilde de olsa geri dönmez ve dönemez. Kaldı ki bu 12 yılda bırakın göç almayı göç vermemiş olsa bile Yozgat'ın yanı başında ikinci bir Yozgat daha kurulurdu. Sadece 12 yıl mı onun öncesinde de ne yazık ki Yozgat hep makus talihini yenemedi.
Yozgat acaba niye kan kaybediyor ve niye sürekli küçülüyor niye? İşte bu sorunun cevabında gizli çözüm. Cevabı net olarak ortaya koyabiliyorsak çözümde netleşmiş olur. Bi çok insan istiyerek terk etmiyor bu ili çaresizlik onun boynunu büküyor.Siz iş alanlarının olmadığı eğitim kaltesinin düşük olduğu sosyal ve kültürel alanların sınırlı olduğu bir ile bir zaman gelir artık sığamazsınız size ve evlatlarınıza dar gelen bu ile gözyaşlarıyla da olsa veda etmek durumunda kalırsınız tüm anılarınızı sevdiklerinizi geride bırakarak...
Dilerim ki Mübarek Ramazan Bayramı ve önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ülkemize, ülke insanımıza huzur, mutluluk, bereket ve hayır getirsin. Birbirimize sevgiyle bakabildiğimiz farklılıkları zenginlik olarak addettiğimiz kardeşçe ve dostça birarada yaşayacağımız nice bayramlara ulaşmamız dileği ile ...

27.07.2014
OKUR YORUMLARI
iskefiyeli
23.09.2014 13:03:00

Anadolunun bir çok kenti yozgat gibi kan kaybetmektedir. Bunun en önemli nedeni milli in marmarada toplanması, işsizlik çaresizlikten insanları göçe zorluyor
gelirden alınan payın çok düşük olması, sanayin

SUZAN
30.07.2014 19:17:00

Nesrin Hanım,Yozgat bu akıl ile hareket ederse 2017 yi bırakın, 2027 de bile havasını alacak. Zaten havasından başkada bir şeyi kalmadı. Yine akp ye oy vercekler.AYNI MİLLET VEKİLLERİNE SOFRA SERECEKLER. Cumhur başkanı seçimlerinden sonra eyalet yasası çıkarılırsa YOZgat ne durumda kalır bilemiyorum.Eyaletmi olur, vilayet mi? Bu hükümet ülkemiz için çok şey yaptı. İnkar edilemez.Ama bizim vekllerimizde bir sorun olmalı.Çok emek vererek sesinizi duyurmaya çalışmışsınız. Allah Razı olsun. Sevgiler selamlar.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ