Sezai BAYAR

ANKARA'DAN

Muhalefete Seçim kıyağı…

Başta, Altılı Masa ortakları olmak üzere, tüm muhalif partilere çağrımdır.

Baştan söyleyeyim bu çağrımı ve aşağıdaki yazıyı “kıyak” kabul ediniz…

Amacım, AKP Hanedanının gidişine katkımızın olması.

Esas amacımız, Cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan’ın 20 yıl içinde sarf ettiği çelişkilerle dolu görüşlerinden bazılarını hatırlatmaktır.

Dönüşleri, çark edişleri, fırdöndü halleri…

Hataları örtme çabaları…

Pişkinlik halleri…

Çark edişleri…

Bütün muhalif partiler, aşağıda hatırlatılan “gerçek halleri” seçim meydanlarında seslendirip, tepe tepe kullanabilirler.

“Çark etmek” nedir, vurgulayabilirler…

20 yıldır bizleri idare edenleri durum-vaziyetlerinin içyüzünü halkımıza hatırlatabilirler.

Bu hatırlattıklarımız, “Hata ve yanlışların bir gün gün ışığına çıkma gibi bir huyları vardır” özdeyişinin örneklerinden sadece bazılarıdır.

İşte size AKP lideri ve yönetiminin son 20 yıldaki çark ediş örnekleri:

Diyarbakır konuşması:

2005 ‘te Diyarbakır'da yaptığı konuşmada "Kürt sorunu benim de sorunumdur" diyen Recep Tayyip Erdoğan, Nisan 2011'de "Kürt sorunu yoktur, Kürt kardeşimin sorunu vardır" diyerek çark etme konusunda çığır açmıştır.

Danimarka ve tornistan..

Hz. Muhammed'le dalga geçen karikatürler yayınlandıktan sonra Nato genel sekreterliğine aday olan Danimarka başbakanı Rasmussen'e önce oy vermem demiş sonra da Türkiye’nin de desteğiyle Rasmussen'in Nato genel sekreteri olmuştu.

Libya saçmalığı…

Nato, Libya'ya müdahale konusunu gündeme getirmiş, Erdoğan, 28 şubat 2011 günü, “Nato'nun ne işi var Libya'da. Öyle saçmalık olur mu", 21 Mart 2011'de "Nato, Libya'nın Libyalılara ait olduğunu tespit ve tescil için oraya gitmelidir" demişti. Meclis’ten Libya’ya asker sevki için teskere çıkmıştı. hatta daha meclisten teskere kararı çıkmadan filomuzun Libya'ya doğru yola çıktığı haberleri gelmiştir.

Rahip Brunson;

Erdoğan 11 Ocak 2018’de casusluk suçlamasıyla tutuklanan Rahip Andrew Brunson için ABD’ye; “bu fakir bu görevde olduğu sürece o teröristi alamazsın” demişti. Brunson, Erdoğan’ın bu sözlerinden 9 ay sonra Ekim 2018’de serbest bırakılan rahip ABD’ye döndü.

Gazeteci Deniz Yücel;

Erdoğan 13 Nisan 2017’de Alman vatandaşı Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel için; “bu makamda olduğum sürece Almanya’ya dönüşü söz konusu değil” demişti. Deniz Yücel 16 Şubat 2018’de Almanya’nın tahsis ettiği özel uçakla Türkiye’den ayrıldı.

Cemal Kaşıkçı:

Erdoğan 14 Aralık 2018’de Arabistan’a hitaben; “bu millet enayi değil. Hesap sormasını bilir. Belgeleri gösteririz ama vermeyiz” demişti. Kaşıkşı cinayetine ilişkin belgeleri içeren dosya 7 Nisan 2022’de Suudi Arabistan’a verildi.

İsveç ve Finlandiya’nın Nato üyeliği…

Erdoğan 15 Mayıs 2022’de; “Parlamentolarında PKK yanlısı milletvekilleri olan İsveç ve Finlandiya’nın Nato’ya girmelerine evet demeyiz” demişti. Yaklaşık 45 gün sonra bu ülkelerle görüşmeler başladı.

Peres’e “one minute” çıkışı;

Davos zirvesinde Peres ve İsrail için; “öldürmeye gelinci, siz öldürmeyi iyi bilirsiniz, Plajlardaki çocukları nasıl öldürdüğünüzü, nasıl vurduğunuzu çok iyi biliyorum ” dedikten 1 saat sonra yaptığı açıklamada “herhangi bir şekilde ne İsrail halkını, ne cumhurbaşkanı Peres’i, ne

de Musevi halkını hedef aldım. Benim tavrım moderatöre olmuştur” demiştir.

Mısır ve Mursi…

Mısır; “Halkın desteğiyle Mısır cumhurbaşkanlığı görevine gelen merhum Mursi, zalim Sisi tarafından devrilmiş ve hapse atılmıştır. Bizim, onun adeta katili durumunda olan kişiyle bir araya gelmemiz mümkün değildir. Onun oturduğu masada asla oturmam dedim, onunla asla görüşme yapmam dedim”

Bu açıklamalardan sonra her iki ülke de karşılıklı büyükelçilerini çekti. 9 yıl sonra Katar’da Türkiye’nin talebiyle Sisi ve Erdoğan bir araya geldi. Erdoğan bu görüşme için “siyasette küslük olmaz dedi”

Rus çağının düşürülmesi…

“Burada özür dilemesi gereken biz değiliz. Özür dilemesi gereken hava sahamızı ihlal edenlerdir. Pilotlarımız kendi görevlerini ifa etmişlerdir”. 6 ay sonra Kremlin’den yapılan resmi açıklamada Erdoğan’ın düşürülen Rus askeri uçağıyla ilgili olarak Putin’e bir özür mektubu ilettiği belirtildi.

Mavi Marmara gemisi:

Erdoğan yaptığı ilk açıklamada insani yardım gemisi olan Mavi Marmara’ya “otorite” olarak kendisinin izin verdiğini açıklamıştı. 2 yıl sonra İsrail’le başlatılan ikili ilişkilerin ardından yaptığı açıklamada İHH’ya yönelik olarak; “siz kalkıp da Türkiye’den böyle bir insani yardımı götürmek için günün başbakanına mı sordunuz?” demişti.

Fetö ve “aldatıldık” itirafı…

Erdoğan; “siyasi hayatımda ne aldanan oldum, ne de aldatan oldum. Bundan sonra da ne aldatan olacağız, ne de aldanan olacağız”. Erdoğan; “Fetö’nün bizim zamanımızda büyüdüğü şeyini ben reddetmem. Doğrudur. Yani bizim zamanımızda, biz bunların bu tür bir ihanet içerisinde olduğunu başta şahsım olarak hiç düşünmedik. Meğerse bunlar büyük bir ihanet şebekesiymiş. Aldatıldık”

Kürt sorunu…

Çözüm sürecinde Erdoğan; “Kürt sorunu bu milletin bir parçasının değil, hepsinin sorunudur. Benim de sorunumdur”. Çözüm sürecinden sonra Erdoğan; “ama hala bakıyorsun varsa yoksa Kürt sorunu. Kardeşim ne Kürt sorunu yaa! Artık böyle bir şey yok. Türk’ün de sorunu var, Laz’ın da sorunu var, Boşnak’ın da sorunu var, Abaza’nın da sorunu var”.

Milletin dili…

“Benim milletimin dili tektir. Bu Türk milletidir.”-video kaydı

“Ben ne tek dil dedim, ne de tek din dedim; çünkü bunlar yalan makinasıdır.”

Bedelli askerlik..

“Şahsen böyle bir sorumluluğun altına giremem. Parası olan var, olmayan var. Parası olan askerlikten kurtulacak, eee parası olmayan da gidecek askerlik yapacak”

Sezen Aksu tehdidi;

21 Ocak 2022: "Hakaretlerin bini bir para. Bütün bunların karşısında dimdik duracak olanlar sizlersiniz. Hz. Adem efendimize kimsenin dili uzanamaz. O uzanan dilleri yer geldiğinde koparmak bizim görevimizdir. Havva validemize kimsenin dili uzanamaz. Onlara da had bildirmek bizim görevimizdir."

26 Ocak 2022: “Benim açıklamalarım Sezen Aksu’ya değildi. Sezen Aksu, Türk müziğinin önemli bir ismidir”

.2010’da yaptığı açıklama; “PKK ile görüşen şerefsizdir”

2012’de basına sızan Oslo görüşmeleri açıklaması sonrasında; “PKK ile görüşme talimatını ben verdim”

BAE skandalı…

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden bir yıl sonra yaptığı açıklamada “BAE’nin darbecilere 3 milyar dolar para desteği sağladığını, darbe girişimini fonladığını”, Erdoğan ise “Darbe girişimi olduğu zaman Körfez’de kimlerin buna sevindiğini, nasıl paralar harcandığını çok iyi biliyoruz” demişti. Hulusi Akar ise “BAE, zarar vermek amacıyla Türkiye karşıtı terör örgütlerini destekliyor. Doğru yer ve zamanda hesabını soracağız” demişti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2020 yılı ağustos ayında Abu Dabi Veliaht Prensi Muhammed bin Zayid Al Nahyan’ın danışmanı Muhammed Dahlan hakkında “darbe girişimini finanse etmek” ve “uluslararası casusluk” suçlarından İnterpol’e ‘kırmızı bülten’ talebinde bulunmuştu. 2021 yılında Türkiye ile BAE arasında ikili temaslar başladı ve 2022’de prens El Nahyan ile Erdoğan doğrudan görüştü ve iki ülke arasında 13 ayrı anlaşma imzalandı.

...............

Not: Yukarıdaki yazı, (giriş hariç) Amidahaber.com portalında gazeteci arkadaşım ve kadim dostum Cevat Korkmaz’ın köşesinden alıntıdır.

Araştırma, Cevat Korkmaz ve Mehmet Aslan’ın ortak çalışma ürünüdür.

Bu yazının ana başlıkları kollektif. ince işçilik Mehmet Aslan’a aittir…

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ