Sezai BAYAR

ANKARA'DAN

KORONA AŞISI TEZAHÜRLERİ…

Sanal dünya, çok geniş bir alan.  Çok hoş buluşlara, görülmemiş fotoğraflara, akla gelmeyecek eylemlere tanık olabiliyoruz bu alemde.
Bazen “kimim eli kimi cebinde belli değil” misali yayınlananlar herkes tarafından alıntılanıyor.
Ben de çok sık ve çok hoş şeylere rastlıyorum zaman zaman.
Kaynak gösteremiyorum, çünkü kime ait olduğu belli değil.
Bu sosyal dünyada yayınlananlar çalıntı veya alıntı mıdır, bilemem.
Benim dikkatimi çeken yazı çalıntı veya alıntı değildir.
Sadece, kaynağı belirsizdir.
Kaynağı belirsiz alıntılar “intihal” (çalıntı) sayılmaz…
Yani “hırsızlık suçlaması” yapılamaz.
Önemli olan nerde gördüğünüze dair not veya “kayıt” düşmek…
En son gözüme çarpan yazı aşılarla ilgiliydi

Amacım, COVID-19 aşıları ile ilgili tereddüdü olanlar veya kafasını kaşıyıp derin derin düşünmek durumunda bulunanlar için önerilen en kısa çözüm yollarını ortaya koymak.
Sosyal ortamda rastladığım görüşler harmanlandı ve eklentiler ise tarafımdan yapıldı. 
İşte aşı ile ilgili bilinen ve bilinmeyenler…
Artı ve eksiler…

- Aşı olanların, aşı uygulanan kollarına(genellikle sağ kol) cep telefonu yaklaştırıldığında eğer cızırtı sesi geliyorsa Pfizer- Biontech’in çipli aşı uygulanmış demektir…
Korkmayınız. Hafifçe kolunuzu sağa-sola çeviriniz, ses derhal kesilecektir. Kesilmez ise acilen 112’yi aramalısınız. 
Eğer 65 yaşında iseniz, hiçbir yere haber vermenize gerek yok. İmama zaten haber verilecektir.

- Aşıdan sonra aklınıza deniz ürünleri geliyorsa, canınız güvercin-çekirge-çulluk ızgarası istiyorsa, hele de yarasa kelle-paça çektiyse, rüyalarınıza sık sık çekik gözlü insanlar giriyorsa, kullanılan aşı kuşkusuz Sinovac aşısıdır. 
Sakın endişe etmeyin, 3. Faz sonuçları açıklanmadığı için “ARAF”ta sayılırsınız. Yani iki tarafa da yakınsınız demektir. 
65 yaş mı dediniz? 
Bu yaş grubu henüz düşünülmemiştir. Brezilya’daki  FAZ-3  ÇALIŞMA raporları kaybolduğundan, yaşlılarımızdan sadece özür dileriz.

- Eğer ola ki, aşıdan sonra soğuğa direnciniz arttıysa, gece uyurken sık sık Kuzey Kutbunda denize girdiğinizi görüyorsanız, geceleri üstünüzdeki yorganı yere atıyorsanız çok endişelenmeyin.  
Ancak, eğer her gece yarısı tekel bayisi önünde kuyruktaysanız veya bir  barda votka içererek kendinizi teselli ediyorsanız, size uygulanan  Sputnik-V aşısıdır.
65 yaş ve üstü olanlar, aylar önce Sibirya’ya zorunlu tatile gönderildikleri için onlara faz-2 çalışması dahi yapılmamıştır.

- İngiltere’de Oxford üniversitesi ile AstraZeneca şirketinin geliştirdiği aşıdan olmuşsanız, bu aşı nedeniyle çok çeşitli değişimler hissedersiniz vücudunuzda. Çünkü genel etki oranı 62-70 ve 90 oranları ifade edilmiştir. Dünyada eşi benzeri yoktur.
Aşının hemen ardından Müslüman coğrafyalarda fitne çıkarma eğilimi oluştuysa kolunuza yapılan Oxford aşısıdır. İngiliz Başbakanının gizlice yaptırdığı aşının hangi tür olduğu alınan sonuca göre açıklanacaktır. 
65 yaş üstü İngilizler ise Oxford değil, Moderna aşısı için kuyruğa girmiş ve beklemektedirler.

- Eğer bulunduğunuz ülkede iktidarda iseniz ve koltuğunuzu bırakmak istemiyorsanız, hemen her gün tv ekranlarından muhalefet partisi demokratları yerden yere vuruyorsanız, her dem bir yerlere demokrasi götürme hevesi ile yanıp tutuşuyorsanız, sonunda KONGRE SARAYI’nın işgal edilmesine neden olmuşsanız, bilin ki Moderna aşısı olmuşsunuzdur. 
65 yaş ve üstü olanlar, hiçbir şeyi kafaya takmasınlar. Dünya onlar için yeteri kadar “yaşanmış ” sayılır. Güneşe son kez baksınlar…

- Eğer (Made in TR), (Yani Kayseri’deki Erciyes Üniversite’sinde üretilen ve hala faz -1 aşamasıyla boğuşan halis ilk Türk aşısı) olmak için sıraya girmişseniz, çooooook beklersiniz. Kayseri halkı, daha şimdiden 25 yıllık stok için paraları peşin ödediler. Asrın liderimiz için 2071 yılına kadar stok rezerv edilmiştir.
Diğer liderler ve kentlerde yaşayanlara sıranın ne zaman geleceği bilinmemektedir.
65 yaş ve üstü olanlar bu aşıyı “hayal” bile etmesinler. 
Onlara günde üç saat dışarı çıkma özgürlüğü, 19 Mayıs 2119’a kadar uzatılmıştır.

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ