Sezai BAYAR

ANKARA'DAN

“Haberlerrrrrrrrrrr…”

Ülkemiz, yani güzel Türkiye’miz hakkında çıkan ilginç ve düşündürücü haberlerden bir “demet” yapma ihtiyacı duydum.

Öylesine çelişkili, öylesine akıl almaz olaylar yaşanıyor ve öylesine değişik ve düşündürücü haberlerle karşılaşıyoruz ki, bunlara değinmek için bazen zaman dahi bulamıyoruz.

Ünü tiyatro sanatçısı rahmetli Levent Kırca’nın yıllar önce TV’de yayınlanan parodilerinde “haberlerrr...” adlı bir bölüm vardı.

Ülkedeki çelişkili olaylardan hareketle, iktidarı ve siyasetçileri eleştirir, hatta yerden yere vururdu.

İşte onu hatırladım.

İşte ülkemizle ilgili haberlerden kesitler.

“Fransız hükümetinden bir yetkili, AFP'ye verdiği demeçte, Fransa'nın Covid-19'un yayılmasını kontrol etmek amacıyla Türkiye dahil 7 ülkeden gelenler için zorunlu 10 günlük karantina getirildiğini belirtmiş.

Türkiye'nin de dahil olduğu ülkelerin cumartesi gece yarısı (8 Mayıs) yürürlüğe girecek olan genişletilmiş karantina listesinde olduğunu söylemiş.

Haberde ayrıca, yolcuların karantina altında kalabilecekleri bir yeri göstermeleri gerekeceği ve günde 2 saat buradan ayrılmalarına izin verileceği aktarılmış.

Listedeki ülkeler ise şu şekilde sıralanmış:

“Türkiye, Bangladeş, Sri Lanka, Pakistan, Nepal, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar.

Hiçbir yorum yapmıyorum.

…..

Hani İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu’nun elleri arkada yayınlanan fotoğrafı günün konusu oldu ya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu “Bu görüntüleri gördükten sonra ben de saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Bana göre suçtur. Böyle bir görüntü olamaz.” demiş.

Lütuf etmiş…

İmamoğlu ise “Anayasa'da ‘Bence suç' diye bir şey var mı” diye sorarak “Bakanlık yapıyorsunuz ve ‘bence suç' diye bir yorum yapıyorsunuz. Böyle bir şey olur mu? Anayasa'da ya da kanunda böyle bir tanım olmaz. Devletin bu makamında bulunan insanların, bu şekilde vakitlerini harcamaları kadar üzücü bir durum yok.” demiş.

Bence bu ilginç tartışmaya tek kelime eklenmemeli…

Gülün, geçin.

…….

Süpermarket alışverişlerinde konan yasaklara karşı halkımızın tepkileri:

Arda

“Markete gidebiliyorsun. Uzanıp raftan peynir alabiliyorsun. Ama bir metre yanındaki reyondan uzanıp alkol, kalem, efendime söyleyim don alamıyorsun. Bu muhteşem uygulama, Dünya Sağlık Örgütü tarafından 150 dile çevrilerek tüm hükümetlere örnek gösterilmeli.”

Özgür

“Yeni market genelgesi çıkmıș…

Şampuan satışı serbest, tarak satışı yasak…

Allah akıl fikir versin..!”

Erdal Aksünger:

“Ampül yasak olmuş ! İlk defa doğru bir yasak :)

“HABERLERRRRRRRRRRRRRRRRRRRR…..”

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ