Sezai BAYAR

ANKARA'DAN

DOLAR 7’LER

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, korona virüsünün ekonomide yol açtığı olumsuz etkilerin yılın ikinci yarısından itibaren azalacağını, temmuz ayından sonra enflasyonun düşüş eğilimine gireceğini söyledi geçenlerde.

Uysal'a, doların 7 lira olmaması için, milyarlarca dolar satmanın ekonomik bir anlam taşıyıp taşımadığı yolundaki soruya “Kademeli bir şekilde kurda değişim oldu. Biz bu alanda yalnız değiliz.” dedi ve şöyle devam etti:

“TL'deki kaybın ortalarda bir yerde olduğunu görüyoruz. Kurla ilgili bir savunma mekanizmamız yok. Ama finansal istikrar açısından bazen faiz yeterli olmayabiliyor. Kurdaki istikrarı önemsiyoruz”

Başkan beyin içine düştüğü duruma bakın, doların yükselmesini hatta yedi liranın üstüne çıkmasını “Biz bu alanda yalnız değiliz” diye izah edişine şaşırmayın sakın.

Şaşırmayın, gerçekten söyledikleri doğru.

Dünyada, para birimi en düşük ülkeler arasında, Güney Afrika para birimi Rand son sırada, TL ise ikinci sırada yer alıyor.

Yani parası erimiş, fazla değer verilmeyen milli paralar arasında TL hiç de hak etmediği yerde.

Güney Afrika parası Rand yakında bizi geçerse şaşırmayalım.

Gerçi Korona gelmeden önce de TL hasta durumdaydı.

Doların yükselişi bir türlü önlenemiyordu.

Merkez Bankası Başkanı son zamanlarda dolara önem vermediği gibi rezervler azaldığı için de unu ipe sermişti.

Yani “Saldım Çayıra, Mevla kayıra” vaziyetleri.

Aylardır halının altına süpürülen hatalar, yanlış kararlar yüzünden ekonomik çöküş önlenemiyordu.

Saray’ın “çok bilmiş” ekonomi danışmanları ve “Havuz Medya”sının sonradan bitme uzman ve profesörleri, doların 2 liraya ineceğini iddia ederek Saray’ın mutlak hakimi sayın Erdoğan’ı gaza getirdikleri ortaya çıkmıştı.

“Faizler indirilirse, enflasyon da iner, dolar serbest kalırsa ihracat gelirleri artar, buna turizm gelirleri eklenince büyüme tavan yapar, sonunda Türkiye uçar” diye fetva veren “sözde ekonomi uzmanları”nın sözünü dinleyen Saray’ın Efendisi sayın Erdoğan bizi bugünlere getirdi.

Nerde şimdi Saray’ın “Jöleli Ekonomisti”?

Hani dolar 2 liraya inecekti?

Al sana 7 lira…

Üstü kalsın canım…

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ