Sezai BAYAR

ANKARA'DAN

Devlet BAHÇELİ ve gerçekler…

MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli’nin 11 Aralık 2020 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklaması şöyle:

“HDP isimli husumet ve hıyanet oluşumu demokrasinin ardına saklanarak, özgürlük ve insan hakları sığınağına yuvalanarak Türkiye’ye meydan okumaktadır. HDP bir terör sorunudur, bölücülük yuvasıdır, fitne tezgahıdır, demokratik güvenliğimize doğrulmuş melun bir silahtır. Bu kervan böyle gitmemelidir. Adalet ve hukuk mutlak surette devreye girmeli, HDP’nin kapısına açılmamak üzere kilit vurulmalıdır. Yani demem odur ki, HDP’yi Türk siyasetinin taşıma ve hazmetme kapasitesi dolmuştur. Bu terör ve bölücülük yatağı kapatılmalıdır” demiş.

11 Ocak 2021 tarihinde “HDP’ye kapatma davası açılmalıdır. Şayet kapatma davasının açılması tavını kaybedip tavsamaya havale edilirse Milliyetçi Hareket Partisi Siyasi Partiler Kanunu’nun 100’üncü maddesine müzahir olarak gereğini zamanı geldiğinde inanmışlıkla yapacaktır” demiş.

2 Mart 2021 tarihinde “HDP kapatılsın, başka bir ad altında tekrar faaliyette bulunmasına fırsat verilmesin. Türkiye bir hukuk devletiyse HDP’nin kapatılması acildir, şarttır” demiş.

10 Ekim 2021 tarihinde“HDP'nin ön kapısından giren arka kapısından silahlanarak terörist kamuflajıyla çıkmaktadır. HDP’nin kapatılması anaların yüreklerine su serpecektir. HDP’nin kapatılması anaların ümitlerini yeşertecek derin bir nefes aldıracaktır. HDP’nin kapısına hiçbir maymuncukla açılmayacak kilit asılmalıdır”demiş.

11 Ocak 2022 tarihinde partinizin grup toplantısında “Türkiye’nin öncelikli sorunu bölücü terördür.

Zaman zaman kanatılan bu yara kapatılmadıkça üzerine konan haşarat her zaman olacaktır. Biz Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde terörist istemiyoruz. Terör örgütüne eleman devşiren, sözde Kürdistan propagandasıyla sabrımızı kemiren HDP’yi Türk siyaset ve demokrasi hayatında bir saniye bile görmeye tahammül edemiyoruz” demiş.

16 Şubat 2021 tarihinde “HDP kapatılsın. HDP, PKK’nın giriş kapısı, bagaj kapağıdır. HDP, PKK’nın mekapı çıkarıp kundura giymiş halidir. Yani HDP, PKK’nın ta kendisi, aynadaki aksidir. Kaldı ki seri bir katilin işlediği cinayetleri lanetlemesi abesle iştigaldir. HDP’nin ipi ve iradesi Kandil’dedir. Peki tüm bu olan bitenler karşısında HDP’nin kapatılmasına yönelik kısa metrajlı üç maymun oyunu sahne almaya inat ve ısrarla devam edecek midir? HDP kapatılmadan, PKK’nın ayağını TBMM’den kesmenin bir başka formülünü bilen ve bizi de bilgilendirmeye hazır olan aslan parçası bir demokrat var mıdır?“ demiş.

Peki, AKP’nin Anayasa değişikleri için ilk defa HDP’nin kapısını çalıp, çoğunluk sağlamak için destek istemesine karşı, iktidar partisinin “kayıtsız şartsız” destekçisi MHP’nin lideri Devlet bey ne dedi?

“Bu gayet doğaldır ve doğru bir adımdır”

Benim söyleyeceklerim bu kadar.

Söz savunmanın hakim bey…

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ