Sezai BAYAR

ANKARA'DAN

ÇELİŞKİLER TÜNELİNE GİRDİK

“Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Birleşik Arap Emirlikleri Merkez Bankası arasında 24 Kasım 2021 tarihinde merkez bankacılığı konularında iş birliğinin geliştirilmesine zemin oluşturmak üzere bir Mutabakat Zaptı imzalandı”.

Oysa daha düne kadar BAE’yi. Fetö’nün finansörü yaftasıyla yerden yere vuruyorduk.

Nokta…

*

Kasım ayı MİLLİ Güvenlik Kurulu toplantısından şöyle bir açıklama geldi:

“Türkiye’nin yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı ekonomi politikalarını hayata geçirme sürecinde karşılaşabileceği tehditler değerlendirilmiştir.”

Bu açıklamaya hiç kimse, hiçbir kurum veya siyasetçi “açıklama” getiremez.

Saray’ın mutlak sahibinin başkanlık ettiği bir toplantıdan ne tür bir açıklama bekleniyordu ki?

Nokta…

*

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, döviz kurundaki spekülatif ataklarla ilgili sosyal medya hesabından önemli değerlendirmelerde bulunmuş. 11 maddelik paylaşım yapan Nureddin Nebati, "Türkiye Ekonomi Politiğini tüm ezber ve önkabullerimizi bir yana bırakarak, bilimsel veriler ışığında netleştirelim ve bilgi karmaşasını ortadan kaldıralım. Türkiye ekonomisini sadece döviz kurunu baz alan dar bakış açısı yerine büyük bir pencereden değerlendirmemiz gerekiyor." demiş.

Yardımcısı “Nebati” bey Türk ekonomisinin içine düştüğü “alacakaranlık” durum hakkında yorum yapıyor, Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ise ortalıkta görünmüyor.

Yani “araziye uymuş” vaziyette

Bunda bir anormallik yok mu sizce?

Nokta…

OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ