YDD BAŞKANI YILMAZ,DİYABETLİ ÇOCUKLARI BULUŞTURUP TANIŞTIRDI

YDD BAŞKANI YILMAZ,DİYABETLİ ÇOCUKLARI BULUŞTURUP TANIŞTIRDI

Yozgat’ta diyabetli çocuklar, Kentpark’ta aileleriyle birlikte buluşarak tanıştılar. Yeni tanı konulan Bilge’ye destek vermek için bir araya gelen çocuklar ve aileler tanışarak, deneyimlerini paylaştılar. Çocuklar birlikte sohbet edip, daha sonra Spor Vadisinde yürüyüşler yaptılar.

Yozgat Diyabet Derneği Başkanı Meltem Yılmaz yaptığı açıklamada şunları söyledi; “ Derneği kurmamızdaki amaç diyabetli çocukların özellikle kendilerini yalnız hissetmemeleri. Çocukların dünyasının elbette bizim gibi olması beklenemez. Diyabetle bir an önce arkadaş olmalarını sağlamak, diyabete uyumu çok olumlu etkilemektedir. Bilge diyabet ailemize yeni katıldı. Bilge’yi Yozgat’ta diyabetli çocuklarla tanıştırmak ve diyabetle ilgili paylaşımları olsun diye bugün bir araya geldik. Çocukların bu deneyimini seyretmek, diyabetli çocukların ebeveynleri olarak bizi çok mutlu ediyor. Yüzlerindeki gülümsemelerinden yalnız olmadıklarını hissettiklerini bile anlayabiliyorsunuz. Çocuklar bizim geleceğimiz. Çocukları nasıl işlerseniz öyle şekil alır. Kronik hastalığı olan çocuklara karşı da elbette toplum olarak hassas olmalı, onlara destek çıkmalıyız” dedi.
9 yaşında diyabet hastası olan Bilge Çeviker ise şunları söyledi; “ Yeni tanı almış diyabetli bir çocuk olarak, Yozgat’taki diyabetli çocuklarla tanışmak beni çok mutlu etti. Bizi bizden başkası anlayamaz. Hatta bize yapılan iğnelerin acısını da sadece biz anlayabiliriz. Güzel bir gün geçirdim. Bugünü bana ayırdıkları için çok teşekkür ediyorum”

30/10/2020 21:23
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ