PROF.TANER DEMİRER: ŞEHİR HASTANELERİ ACİLEN KAMULAŞTIRILMALIDIR

PROF.TANER DEMİRER: ŞEHİR HASTANELERİ ACİLEN KAMULAŞTIRILMALIDIR

İYİ Parti genel idare kurulu üyesi ve Sağlık Politikaları Başkanı hemşehrimiz Prof.Dr. Taner Demirer yazılı bir açıklama yaparak Türkiye genelinde hizmet veren 18 şehir hastanesinin, Sağlık Bakanlığı’nın sırtında bir kambur oluşturmaya başladığını belirterek  “Şehir hastaneleri acilen kamulaştırılmalıdır” dedi.

Prof. Dr. Demirer yaptığı konuya ilişkin açıklamasında , şehir hastanelerinin yeni yılda yüzde 108 artışla 57 milyar 534 milyon lira, hizmet bedellerinin ise yüzde 38 artışla 26 milyar 143 milyon lira olacağını ve bu rakamların, Sağlık Bakanlığı bütçesine günlük olarak yaklaşık 230 milyon lira yük getireceğini kaydetti. 3 bin hekimin ülke dışına çıktığını ve bu durumun hizmet kalitesinde düşüşe sebep olduğunu ifade eden Demirer, Türkiye’de sağlık hizmetlerinin üçüncü dünya ülkesi seviyesine indiğini ileri sürdü.

Öte yandan İyi Parti Grup Toplantısı’nda farklı üniversitelerden tıp öğrencilerini ağırladıklarını ifade eden Prof. Dr. Taner Demirer, öğrencilerin sorunlarını dinlediklerini  ifade etti.. Tıp fakültesi öğrencilerin sorunların ve çözüm önerilerinin görüşüldüğünü vurgulayan Prof.Dr. Demirer, İyi Parti olarak bu sorunların takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

24/11/2023 00:01
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ