PROF.DR DEMİRER: KANSERDEKİ BU YENİ BULUŞ HAKİKATEN ÜMİT VERİCİ

PROF.DR DEMİRER: KANSERDEKİ BU YENİ BULUŞ HAKİKATEN ÜMİT VERİCİ

Tıp dünyasında büyük heyecan yaratan uçuk buluşu tüm kanser hastalarını umutlandırdı. Bilim dünyasını heyecanlandıran yöntem uçuk virüsünden çıktı.. Çağın hastalığı kanserle ilgili uçuğa yol açan virüsün kanserli hücreleri küçültüp yok ettiği kanıtlandı.Çarpıcı haber İngiltere'den geldi.Bilim insanları halk arasında uçuk diye bilinen herpes virüsünün genetiğini değiştirdi.

Tıbbi Onkoloji ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr.Taner Demirer kanser çalışmalarındaki gelişmelere ilişkin  ATV televizyonuna yaptığı açıklamada “ Herpes virüsü ile elde edilen sonuç hakikaten ümit verici.”dedi.

Hemşehrimiz Prof. Dr. Taner Demirer bu konudaki açıklamasında özetle şunları söyledi :

“Yapılan çalışmalarda elde edilen yeni virüs ileri derecedeki deri, yemek borusu baş ve boyun kanseri olan 39 hastaya enjekte edildi.Aktivitesi azaltılmış herpes virüsünün tümör hücrelerini patlattığı, yok ettiği hatta öldürdüğü anlaşıldı. Bir hastanın kanserli hücreleri tamamen yok olurken, diğer deneklerin ise tümörlerinin küçüldüğü görüldü.

Hakikaten ümit verici bir gelişme..Çalışmayı takip edip uzun vadeli sonuçlarını görmek gerekiyor.Genetiği değiştirilen uçuk virüsünün özellikle tedavisi güç olan dirençli kanser türlerinde etkili olması bekleniyor.

Umarız faz 1, 2 ,3 çalışmaları başarılı olur, hiç olmazsa böyle tedaviye zor cevap veren dirençli kanserlerde ilave tedavi olarak hizmete girer.”

28/09/2022 22:50
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ