FITIK HASTASININ  AMELİYAT SERÜVENİNE REKTÖRDEN YANITLI AÇIKLAMA

FITIK HASTASININ AMELİYAT SERÜVENİNE REKTÖRDEN YANITLI AÇIKLAMA

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Ahmet Karadağ,Yozgat Bozok Üniversitesi Tıp fakültesi hastanesinde yaklaşık 10 gündür ameliyatı gerçekleştirilemeyen Seyfullah Seyhan isimli Fıtık hastasının önceki gün gazetemizde yayınlanan açıklamasını ve eleştirilerini dün Rektörlük  binasında  düzenlediği basın toplantısı ile yanıtladı. B.Ü Rektörü Prof. Karadağ, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ferit Çiçekçioğlu ve   genel cerrahi  doktoru öğretim üyesi   Mehmet Kağan Katar’ın da katıldığı basın toplantısında  tedavisi için 9 Şubatta Üniversite hastanesine başvuran Seyfullah Seyhan’ın acil ameliyat edilmesini gerektirecek rahatsızlığının bulunmadığını iddia ederek bu hastanın  ameliyatının, o tarihteki   ameliyat gününde  hastanede bir başka hasta üzerinde yapılan  Kalın Bağırsak Kanseri ameliyatının tahmin edilenden daha uzun sürmesi nedeniyle ertelendiğini ifade etti.

Rektör Karadağ,basın toplantısında Seyfullah Seyhan adlı Fıtık hastasının Tıp Fakültesi hastanesinde yaklaşık 10 gün süreyle yaşadığı  ameliyat serüvenine ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi :

“Yozgat Bozok Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde bir hastamızla alakalı olarak çeşitli basın organlarınca yapılan haberlerle ilgili bir açıklama yapma ihtiyacı duyulmuştur.

Söz konusu haberle ilgili olarak habere konu olan Seyfullah SEYHAN isimli hasta, 09.02.2021 tarihinde genel cerrahi polikliniğe ayaktan başvurusunu yapmış, yapılan fizik muayenesinde sağ kasık fıtığının olduğu Genel Cerrahi Doktor Öğretim Üyesi Mehmet Kağan KATAR tarafından tespit edilmiştir. Ancak acil ameliyat gerektirecek herhangi bir sıkışma veya boğulma gibi bir durum olmamıştır. Hastaya kasık fıtığı nedeniyle ameliyat olması gerektiği fakat acil bir ameliyata gerek olmadığı, elektif şartlarda ameliyat olması gerektiği Dr. KATAR tarafından bildirilmiştir. Hasta durumu anladığını ve elektif şartlarda ameliyat olmayı istediğini belirtmiş bunun üzerine hastaya 16.02.2021 tarihine ameliyat için randevu verilmiştir. Fakat hastaya, ameliyat öncesi hazırlıklarının yapılması için 15.02.2021 tarihinde tekrar hastaneye gelmesi Dr. KATAR tarafından hatırlatılmıştır.

Hasta tüm söylenilenleri anladığını ve belirtilen tarihte hastaneye geleceğini ifade ederek hastanemizden ayrılmıştır. 15.02.2021 tarihinde hasta Seyfullah SEYHAN polikliniğe ameliyat öncesi hazırlığının yapılması amacıyla başvurusunu yapmış işlemlerinin tamamlanmasının ardından, ertesi gün ameliyat edilmek üzere izinli olarak (kendi isteğiyle eve gitmek istediğine dair ıslak imzalı belge mevcuttur) evine gönderilmiştir.

16.02.2021 tarihinde sabah 09:00’da hastamız ameliyat olmak üzere servise yatırılmış, ameliyat öncesi tüm hastalara yaptığımız gibi bu hastamıza da damar yolu açılmıştır. Günün ilk vakası olarak kalın bağırsak kanseri nedeniyle yatmakta olan hastamız Dr. KATAR tarafından belirlendiği ve bu kanser ameliyatının beklenenden daha uzun (5-6 saat) süreceği durumu söz konusu olunca, Seyfullah SEYHAN isimli hastamızın ameliyatının mesai saati içerisinde yetişmesi mümkün olmayacağından, diğer hastamızın ameliyatı devam ederken Seyfullah SEYHAN’ın ameliyatının ertesi güne ertelenmesini Dr. KATAR, hemşire hanımlarla hastamıza bildirmiştir.

Bunun üzerine hastamız, ertesi sabaha kadar hastanede kalmak istemediğini eve gitmek istediğini belirtmesi üzerine izin belgesini (hastanın ıslak imzası bulunmaktadır) imzalayarak hastanemizden ayrılmıştır.

 Hastamız Ankara’da ameliyat olmak istemediği, Yozgat’ta ameliyat olmak istediği için Hastanemize ayakta başvurmuştur. Ayrıca iddia edilenin aksine hastanın acil ameliyat edilmesini gerektirecek rahatsızlığı da bulunmamaktadır. Diğer yandan ameliyatının, ameliyat gününde yapılamamasının nedeni iddia edildiği gibi Dr. KATAR’ın keyfi bir davranışı olmayıp,  aksine Türkiye’de birkaç merkezde yapılabilen Laparoskopik Rektum Kanseri (Kapalı Kalın Bağırsak Kanseri Ameliyatı) ameliyatının tahmin edilenden daha uzun sürmesidir.

İnsan sağlığını ve hasta haklarını her şart ve durumda önceleyen hekimlerimiz ve hastanemiz bundan sonra da aynı hassasiyetle görevini yerine getirecektir.”

19/02/2021 20:55
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ