Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

Yozgat’ı karalama kampanyalarının amacı nedir?

Bu kadar da olmaz dedirtecek bir olay. Bir şehri karalamak için hayali çirkin iftiralarla yola çıkmak, sanal kaynaklardan şehrin bağrına emanet edilmiş öğrencilerimize ve onların anne ve babalarına korku ve güvensizlik salmak insanlara ne kazandırır bilen var mı? Yozgat ili her zaman huzurun, barışın, sevginin kenti olmuştur. Adliye olaylarının en az olduğu illerden biridir Yozgat. Karalama kampanyalarının amacı nedir? Ne yapmaya çalışılıyor bilinmez ama bilinen bir şey varsa o da vatanına, milletine, bayrağına, inancına sahip, haysiyetli insanlardan müteşekkil bir ildir Yozgat. Bu böyle biline.
Her zaman bunu söylerim yıllarca dışarıdan gelen öğretmenlerimize ev sahibi muamelesi yaptığımız için bilirim hiçbir zaman tek bir öğretmenden duymadım korku ve endişe. Gece yarısı bile tek başına evlerine cesaretle gidebildiklerini bilirim. Kapınız açık uyusanız bile hırsızlık olaylarının olmadığı bir ildir Yozgat. Bizim ilimizde bacası tüten işletmeler ekonomiye katkı yapacak boyutta değil, bacasız fabrika dediğimiz Üniversitemiz bize bir nebze nefes aldırıyor. Onu sabote etmeye hiç kimsenin ama hiç kimsenin hakkı olmamalı. Bırakın artık bu kentle uğraşmayı her kim Yozgat için asılsız dedikodu üretip provokatörlük yapıp yüreklere korku salıyorsa mutlaka cezasını en ağır şekilde çekmelidir.
Gönül istiyor ki yeni yıla girdiğimiz şu günlerde daha iç açıcı konulardan söz edelim. Ama ülkede gündem artık günlük değil anlık değişiyor dolayısıyla siz yazınıza başlarken sayfanızın kenarına düşen haberlerle bile klavyenizin sizin planladığınız alanlardan başka alanlara kaydığını hissediyorsunuz.
2017’de beklediğini il olarak bulamadı Yozgat ne yazık ki. Halen tamamlanamayan yollar, stabilize oldukları için zor ulaşılan köyler, yatırım gelmediği için iş bulamayan gençler, gençlere iş bulabilmek için göçen evler, tarımda düşük rekolte ve hayvancılıkta kaybedilen yıllar, eğitimde ulaşılamayan seviye ve çarpık yapılaşma hep ama hep Yozgat’ın derin yarası. Hele dört bir etrafı kaplıca suyu olduğu halde yeterince değerlendirilememesi, turizme açılacak alanların halen tam anlamıyla görücüye çıkamaması, Yozgat tanıtımında zayıf kalınması bunlar hep Yozgat ekonomisine bir türlü kazandırılamayan değerler. Fazla karamsar tablo ortaya çıkmasın diye topyekûn kalkınma seferberliğinin bir türlü fikir birliği içerisinde hayata geçirilememesini de es geçmek istiyorum.
Ama 2018 Yılı için umutlu olmak istiyoruz. Malum seçim var hem mahalli, hem Cumhurbaşkanlığı, hem milletvekili seçimleri. Seçimlere Yozgat zamana yayılsa da birçok sorununu hallederek girer inşallah umudundayız.
Acaba fazla mı umutlanıyoruz?
2018 Yılının Ülkemize ve İslam Dünyasına barış, huzur, bereket getirmesi dileği ile her birinize sağlık afiyet mutluluk ve helal bol kazanç diliyorum.

01.01.2018
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ