Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

Yozgat’ın evrensel gazetesi

YOZGAT GAZETESİ ..Bu gün 40.yılını kutluyor.
YOZGAT GAZETESİ.. Adı üstünde kısaca Yozgatın gazetesi
YOZGAT GAZETESİ… Gazetecilik meslek etiğini her şeyin üstünde tutan bir anlayışla, taşrada gazete çıkarmanın tüm zorluklarına rağmen üstelik ilan pastasından hiç pay almadan “Osman Hakan Kiracı beyefendi” böyle nitelikli bir gazeteyi 40 yıl onurla Basın Camiasında “ben de varım” diyerek ayakta tutmuştur.
YOZGAT GAZETESİ’nin çıkarların gazetecilik onurunun üstüne çıkabildiği günümüzde, baskı ve güçlüklere aldırmadan 40 yıl yola devam etmesi sanıldığı gibi kolay değildir. Bu büyük bir emek, bir hayli zaman, sınırsız enerji, çok para ve asıl önemlisi Yozgat’a sevdalanmış bir özverili yürek ister..
YOZGAT GAZETESİ olarak demokratik bir yapılanma ile farklı görüşlere sahip her kesimden yorumcuları bünyesine katarak Yozgat gibi küçük bir ilde bu kadar çok nitelikli yazar kadrosunu tek bir gazetede toplayabilmek büyük başarı.
YOZGAT GAZETESİ yıllardır Yozgat’ın geri kalmışlığını Yozgat’ın kaderi olarak görmeyerek, canla başla gerek derin gazete haberleri ve gerekse objektif yorumları ile mücadelesini sürdürmüş ve sürdürmeye devam edecektir.
YOZGAT GAZETESİ ilklerin gazetesi olarak da her zaman hak ettiği yeri almıştır. Yozgat’ın en fazla Basın ödülü almış ilk gazetesidir. Yozgat ilk Sürekli Sarı Basın Kartına sahip gazeteciyi onunla tanımıştır. Yerel bir gazete olmasına rağmen hem yorumcuların nitelikleri hem de sayıları açısından da belki dönemin emsalsiz gazeteleri arasında olmanın haklı gururunu taşıdı. Kaldı ki bu yazar kadrosu sadece ama sadece Yozgat için Yozgatlının âli menfaatleri için hiçbir çıkar gütmeden karşılıksız ve dürüstçe yazdılar. Kimileri yoğun tempolarına, kariyerlerine rağmen birikimlerinden Yozgatlıyı mahrum etmediler yazmaya hep devam ettiler.
YOZGAT GAZETESİ güçlü bir vizyona sahipti. Bunun en önemli göstergesi her gün güncellenen sayfası ile Yozgat insanını İLK İNTERNET GAZETECİLİĞİ ile tanıştırması oldu. Henüz insanlarımız internetten yeni yeni haberdar olurken Sayın Kiracı dünyanın dört bir yanına yayılmış Yozgatlıların Yozgat’ta yaşayanlardan kat be kat fazla olduğu bilinciyle onların da Yozgat tan haber alma haklarına sahip çıktı ve böylece www. yozgatgazetesi. com doğmuş oldu. Bu Yozgat için Yozgatlı hemşerilerimiz için devrim niteliğinde bir hizmetti. www.yozgatgazetesi.com sayfası ile YOZGAT GAZETESİ bırakın yerel, ulusal gazete olmayı artık EVRENSEL GAZETE olma yolunda en büyük adımını atmış oldu. Artık YOZGAT GAZETESİ mevcut tirajına günlük 5000 kişilik okuyucu kitlesini daha eklemiş olarak yoluna devam ediyordu. Okuyucu sayısı artarken internet gazeteciliğinin avantajları ile Yozgat ile ilgili haber ve yorumlar anında birçok kişiye ulaşmakta onların duygu ve düşüncelerinin de dile getirmesi sağlanmakta böylece karşılıklı etkileşimle çağdaş ve aktif yayıncılık yapılmaktadır. Seçim öncesi yapılan anketler serbest kürsülerde dile getirilen sıkıntılar istekler, siyasilere ve bürokratlara verilen mesajlar muhataplarına ışık tutmakta böylece YOZGAT’lının sanal âlemde sesi olma gibi bir misyonu yüklenmiş olmanın hazzı ile emin adımlarla yoluna devam etmektedir YOZGAT GAZETESİ…
YOZGAT GAZETESİ ilklerin gazetesi olarak Yozgat Basınında hak ettiği yeri almaya hep devam etti. Belki de 40 yıl boyunca güvenirliliğini hiç yitirmedi. Ve hiçbir zaman dönemin gazetesi de olmadı. Ülkenin kritik süreçlerden geçtiği dönemlerde bile Yozgat’ın güçlü ve cesur sesi olma payesine ulaştı. Haber neyse o şekilde verildi. Seviyeli, şaibesiz, kaynaklarına ve okuyucularına saygılı bir anlayışla ve son derece ciddiyetle ve nezaketle sürdürdü yayın hayatını. Aslında bir yerel gazete için standart üstü bir donanımla devam etti yoluna yılmadan, yorulmadan.
Ve ben Yozgat’ın ilk özel okulunun veda gecesinden etkilenerek yazdığım “Özel Ergin İlköğretim Okulundan İzlenimler” başlıklı yazımı 4 Haziran 2002’de bir disket içerisinde sundum Yozgat Gazetesine. Yazının yayınlanması ile YOZGAT GAZETESİ ailesine bende dâhil oldum. Belki Yozgat için mesajımı birilerine duyurabilirim düşüncesiyle 11 yıldır Yozgat için büyük bir keyifle yazıyorum. Bu denli seviyeli ve nitelikli kadronun arasında yer almaktan da ayrıca hep onur duydum. Yozgat’ın kalkınması adına yapılan çalışmalarda, sosyal sorumluluk projelerinde bir nebze katkımız oldu ise ne mutlu bize diyorum.
Sonuç olarak halk, idareci ve siyasiler arasında köprü vazifesi gören halkın haberin kaynağından doğru bilgi almasını sağlayan YOZGAT GAZETESİ Yozgat’ın uzun soluklu sesi olmalı Ve Yozgat Basınını Duayeni olan bu sese Yozgatlı sahip çıkmalı ve bu güzide gazete nice yıldönümlerini tüm ekibi ve sevenleri ile kısaca Yozgat Halkı ile kutlamalı..
Ve Yozgat için Yozgat’a adanmışlıkla bıkmadan didinen bu Gazeteye 40 yıllık emeğe saygı duyarak; Sayın Osman Hakan Kiracı beyefendinin şahsında Yozgat İnsanın bir teşekkür borcu vardır diyorum ve ben tüm yüreğimle TEfiEKKÜR ediyorum..

05.03.2013
OKUR YORUMLARI
nalan
17.03.2013 13:57:00

nesrin hanım,yozgat gazetesi,bu gazetenin habercilik anlayışı ve sizin gibi birbirinden değerli yazarların kalemleri övgüye değerdir.gazetenizle,yöneticisi osman beyle ve sizlerle gurur duyuyoruz.ah bi de sıkca yazsanız sizlere minnettar kalacağız.selamlar

SUZAN
08.03.2013 22:45:00

Kendi kendi övenden, kendini övdürenden, bulunduğu ortamı övenden hiç hoşlanmam fakat yiğidin hakkını vermek gerekir.Elbetteki bu tür övgüler destek ve gayret verici oluyor.Yozgat dışında yaşayan biri olarak sıla hasreti giderdiğim tek gazete "Yozgat gazetesi" Kadrosu ve yazarları okunmaya değer.Allah her daim var eylesin.Emeği geçen herkesin işini kolay kılsın.Nice kırklı yıllara ulaşmayı kısmet eylesin.

Tüm Yazar kardeşlerime Saygıdeğer Nesrin Hanıma ve Sayın Hakan Kiracıya hürmetler selamlar.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ