Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

YOZGAT 194. ŞEHİDİNE AĞLIYOR…

“Bastığın yerleri "toprak" diyerek geçme, tanı!
Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.
Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır atanı;
Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı.”
Bir ateş ki düşmüş Anadolu’nun bağrına cayır cayır yakıyor bedenleri. Alev alev yakıyor yürekleri..Analar ağlıyor..Mini mini ağzı süt kokan bebeler ağlıyor..Daha ellerinin kınası bile kurumamış, gencecik gelinler ağlıyor..Al kanlara bulanmış, narin bedeniyle yavuklusunun üstüne kapanmış, meydan okuyan mangal gibi bir yürek adeta haykırıyor ”Yiğidim, aslanım.. Çocuklarımın babası. Canım cananım..İlk göz ağrım. Ben gözümü açtım seni gördüm. O kadar ağır ki seni bir daha görememek. Sesini nefesini duyamamak” Ama boynu bükük, kalbi kırık, çaresiz..”Sen canını siper etmezsen, öteki tüm bedenini kalkan etmezse bir diğeri tüm yüreğini ortaya koymazsa; mertçe, yiğitçe ve erkekçe bu vatan için birileri ölmezse, birileri kanıyla bu toprağı vatan yapmazsa, yiğidim yiğidim o zaman “BU VATAN KİME EMANET..”
“BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR.
TOPRAK EĞER UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR..”
Vatanın emanetini sen canını vererek korudun aslanım. Senin tüm Türk milletine emanet edilen bu boynu bükük yetim yavrun emin ol, yarınları ve değişmez sınırları olan, her bir karışı düşman çizmelerinden temizlenmiş bir ülkede namusuyla yaşıyor, insanlar ile kol kola kardeşçe ve mutlu bir şekilde bu ülkenin nimetlerinden rahatça istifade edebiliyorsa emin ol bunda senin KAHRAMANLIĞININ, CESARETİNİN en önemlisi ŞEHADETİNİN payı çok ama çok büyük olacaktır..
“GEÇMEZ VATANINDAN, GEÇER AŞINDAN!
VURULMUŞ YATIYOR YA RAB BAŞINDAN!
‘ŞEHİTTİR’ YAZIYOR MEZAR TAŞINDAN!”,
Bak nur yüzlü şehidim..Tüm Türkiye tek yürek olmuş..Lazı, Kürdü, Çerkezi, Türkü hepsi ama hepsi vatanı bölmek isteyen bölücü teröristleri lanetlemek, birlik ve beraberlik içinde olduğunu tüm dünyaya haykırmak için tek yürek olmuş yürüyor. Tüm meydanları, tüm gönülleri özgürlüğümüzün sembolü bayrağımız süslüyor. O bayrağın altında kol kola “TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR” sloganları ile milyonlar yürüyor. Her kes oynanan oyunun farkında. Adeta kardeş kavgası çıkarmak isteyenlerin oyununa gelmeme yemini ediyor meydanlarda..Tarih birliği, kültür birliği içinde asırlar boyu kardeşçe yaşamış bir ulusu bölmeye çalışmaya, onları birbirine düşürmeye, birliğimize gölge düşürmeye kimsenin gücü yetmeyecektir..Meydanlardan adeta bu seda yükseliyor..
“Dur yolcu! Bilmeden gelip bastığın,
Bu toprak, bir devrin battığı yerdir.
Eğil de kulak ver, bu sessiz yığın,
Bir vatan kalbinin attığı yerdir.
Bu ıssız, gölgesiz yolun sonunda,
Gördüğüm bu tümsek, Anadolu’nda,
İstiklal uğrunda, namus yolunda,
Can veren Mehmed’in yattığı yerdir.”
Fidan boylum, masum yüzlüm, körpecik bedeni kanlara bulanmış şehit Mehmetim.. Emin ol bu millet seni unutmayacaktır..Ne mutlu sizleri doğurup ta elinizi kınalayıp bu vatan savunması için davul zurna ile askere gönderen analara. Her bir eli öpülesi o analara, şehidine tüm yüreği ile ağlayan o yüce, o asil Türk kadınına “selam olsun size”..Ateş düştüğü yeri yakıyor hem de ne yakıyor..Siz ki sizi kor gibi yakan acınıza rağmen halen dimdik ayakta teröristte meydan okurcasına, kırmızı ve beyaza boyanmış , ay ve yıldızların altında, meydanlarda yeri göğü sedaları ile inleten kalabalıklarla birlikte “VATAN SAĞ OLSUN” diyorsunuz ya..İşte o zaman işte KAHRAMAN TÜRK ASKERİNİN ARKASINDAKİ KAHRAMAN TÜRK KADINI bu millet size ilelebet minnettar kalacaktır. Bu vatan size çok şey borçlu...Bu gün bizler yataklarımızda rahat uyuyabiliyor, namusumuz, şerefimiz ayaklar altında değilse, bayrağımız gönderde rahatça dalgalanıyor, minarelerimizde ezan sesi susmuyorsa tüm bunları önünde her birimizin saygıyla eğildiği; KAHRAMAN TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ MENSUPLARI ile bu vatan için canını seve seve vermiş ŞEHİTLİK MERTEBESİNE ulaşmış kahraman askerlerimize ve onları doğuran analara borçluyuz..
“Kim bu cennet vatanin uğruna olmaz ki feda?
Şüheda fışkıracak, toprağı sıksan şüheda!
Canı, cananı, bütün varımı alsın da Huda,
Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.”
Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine de sabır diliyorum.

Tarih : 09.11.2007
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ