Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

YOKSA TÜM BUNLAR UYANIŞ MI ?...

Bilmiyorum sizlerde hissediyor musunuz; Yozgat kabuğunu kırmak, makûs talihini yenmek için büyük bir gayretin içerisinde. Bu ara sıkça yapılan ve her birinde beyin fırtınaları oluşturulan toplantı üstüne toplantılar, çeşitli meslek odalarının gösterdiği gayretli çalışmalar gözden kaçmamakta. Söz konusu toplantılarda geri kalmışlığın sebepleri üzerinde bir bir duruluyor, neler yapılabilir tek tek tartışılıyor. Teşhis konulmak üzere sanki tedavi çok yakında. Hastalık kronikleşmiş gibi ama teşhis çok doğru ve tedavi güçlü olursa hastalıkla baş edilebilir.
Sadece meslek odaları mı? Daha göreve başladığı ilk gün yazmıştım. “Sayın Valim sizin İçişleri Bakanlığı bünyesindeki “Araştırma Planlama ve Koordinasyon Birimin” den gelmiş olmanız bizi sevindiriyor. Ayrıca son görev yeriniz olan “Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı”nın fonksiyonlarını düşününce açıkçası ilimiz adına sizin bir şans olduğunu düşünüyorum” demiştim. Yanılmadığımı düşünüyorum. Sayın Valimiz Çiçek’in gayretlerinin şehrimizin kalkınma hamlesine katkı sağladığını hiç birimiz inkâr edemeyiz. Yozgat bürokrasisine bir fırtına gibi girdi. Büyük bir şevkle ve büyük bir gayretle “Kalkınma Hamlesinin” ışığını yakmak üzere. Bunların her biri çok güzel gelişmeler. Yozgat bir üniversite şehri, kaplıca turizminin merkezi olma yolunda emin adımlar ile ilerlemeye devam ederken; akademik kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının yaptığı projelerde bir bir kabul görmeye dolayısıyla çeşitli fonlar adı altında hibe yolu ile bu projeler dolayısıyla bile Yozgat’a para akmaya başladı.
Buyurun Rektörümüz Sayın Varinli çok gayretli, aynı zamanda diyalog ve ekip çalışmasından yana zarif bir hanımefendi. Bozok Üniversitesinin fiziki kapasitesini artırmak için bütün şahıs ve kurumlarla işbirliğine hazır ve bu konuda büyük bir gayretin içerisinde. Ve Bozok Üniversitesi yeni kurulan üniversiteler içerisinde yaptığı projelerle adını duyuran en önemlisi bu projeleri kabul gören ilk ve tek üniversite. Üniversite bilimsel çalışmalar ile adını duyurmaya şimdiden başladı demek için çok mu erken bilemiyorum ama kurulacak yeni enstitü binaları ile Bozok Üniversitesinin illa ha ki öğrenci mevcudu mutlaka hem de en kısa zamanda artırılmalı. Bu konuda yardımı sadece devletten beklemek, üniversitenin ekonomiye sağlayacağı katkıyı geciktirmekten başka işe yaramaz. İşte bu konuda da gerekli çalışmalar yapılıyor. Erdoğan Akdağların sayısını artırmak gayreti var netice alınır mı bilinmez ama çalışmalar yoğun. Gönül Kampus alanı içerisine dizi dizi sıralanmış Fakülte binaları ve peyzaj çalışması-estetik görünümü ile “Çamlığın” dibine yaraşır bir örnek kampus alanı ile Tıp Fakültesini ve hemen yanı başın da kaplıca kentine yaraşır son yılların en popüler bölümlerinden biri “Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksek Okulunu da” ayrıca görmek istiyor. Bilmiyorum bu konuda bir istek ve akabinde çalışma var mı?
Ekonomik şartlar ülkede gittikçe zorlaşıyor. Piyasada hissedilir derecede nakit sıkıntısı var dolayısıyla esnaf günü kurtarma telaşında. Senetlerin ödenmesi gittikçe zorlaşıyor. Yozgat gibi ekonomisi zayıf illerde şartlar daha da zor. Son bir ay içerisinde İstanbul, Bursa, Çorum, Kırşehir ve Malatya’da çeşitli vesilelerle bulundum. Bulunduğum illerde üniversitenin nasılda bulundukları şehirlerdeki ekonomiyi canlandırdıklarına bizzat şahit oldum. Otomobil firmaları, lokantalar, kırtasiyeciler, gıda ve tekstil üzerine iş yapanlar, şehrin eğlence merkezleri nasılda öğrenciler sayesinde iş yapıyorlardı. Darısı başımıza derken, Yozgat’ın tüm eksik binaları tamamlanmalı öğrenci sayımız en kısa zamanda istenen düzeye çıkarılmalı dolayısıyla yapılan çalışmalar sonuçsuz kalmamalı diye düşünüyorum.
Yukarıda isimlerini zikrettiğim şehirlerde şehri capcanlı kılan tabiî ki sadece üniversite değildi. Aynı zamanda bu illerde bulunan tarihi, doğal ve turistik mekânlar, sağlık merkezleri de ayrıca çok iyi makyajlanarak ve aynı zamanda çok da iyi tanıtılarak ülke insanının istifadesine sunulmuştu.
Aslında ajanslara düşen çok da ayrıntısı olmayan bir haber dikkatimi çekti. “ Yozgat’ta Arberataum-Açık Hava Orman Müzesi kurulacak.”İşte Sayın Valimin verdiği bu haber bir müjde vasfı taşıyor diye düşünüyorum. Neden derseniz coğrafi konum olarak tam ülkenin ortasındayız her bir ilden çok rahat yerli turist alabiliriz. Günü birlik turların merkezi olabiliriz. Artık yeni trent “ turlarla gezmek”. Herhangi bir operatör sizin adınıza gezeceğiniz, kalacağınız yerleri tespit ediyor ve son derece rahat bir şekilde ülke zenginliklerini çok da ekonomik rakamlarla tanıma fırsatı buluyorsunuz. İşte bizim ilimizin de bu turlarla gezilebilmesi için mutlaka turizm paketine atabileceğimiz cazip merkezlerimizin ve konaklama birimlerimizin olması lazım. Bunlar ne olabilir çevredeki tarihi doku, kaplıcalar, doğa sporlarının yapılabildiği mekânlar işte bir diğeri de ilimizi bir doğa harikası olan ikinci “Yenice Açık Hava Orman Müzesi” yapacak bir çalışmanın içerisinde olmaktır. Bu açık hava orman müzesinin içerisinde bugüne kadar hiç de düşünülmemiş çok değişik projelerle bir ilk gerçekleştirilebilir. Ve bu müze Türkiye’nin ilgi odağı olabilir.
Tüm okuyucularımın mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder nice bayramlara sağlık ve afiyetle ulaşmalarını dilerim…


Tarih : 11.10.2007
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ