Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

TRAFİK TERÖRÜ BİZİ DE VURDU

Polis evinin arkasında oturmam nedeniyle spor olsun diye hep çarşıya yürüyerek gider gelirim..Her defasında ana caddenin kenarında yürürken, Yozgat’a giden arabaların çok süratli olduklarını görünce sanki başımıza gelecekleri hissetmişim gibi “Allah’ım sen burada yayaları koru” diye içimden geçirirdim.. Arabalar Muslubelen’den aşağıya öyle bir iniyorlar ki sanki otobanda seyrediyorlar. Halbuki şehir Bahçeşehir’den itibaren başlıyor. Hemen aşağıda yüksek okul var. Yüksek okulun öğrencileri, çevre sakinleri sürekli karşıdan karşıya geçiyor. Hemen aşağıda bir sürü okul ve öğrenciler var. Dinleyen kim..Hep düşünüyorum şu trafikte bizler için zaman ne kadar değerli oluyor. Her nedense tabiri caizse trafikte kelle koltukta ne çok acele ediyoruz Hani zamanın kıymetini her zaman bu denli bilebilsek anlayacağım. Ne olacaksa bir an önce gideceğimiz yere varmak istiyoruz.
Arabaların jet gibi son sürat aşağıya indiklerini görünce oto-garın önünde ne zaman ekip otosu görsem hemen “memur bey lütfen, arabaların aşağıya doğru nasılda son sürat indiklerini görüyor musunuz bunun takibini yapın lütfen!.. Bizler o çevrede yaşayan sakinler olarak bu durumdan çok rahatsız oluyoruz, üstelik her birimizin can güvenliği tehlikede” derdim.
Aynen dediğim gibi de oldu. Eşimin ablası her gün düzenli olarak yürüyüşlere çıkardı. Kulakları duymamasına rağmen son derece dikkatliydi. Ama maalesef Sorgun’dan son sürat hızlı gelen sürücü karşıdan karşıya geçmekte olan ablamıza tam da polis evinin önünde çarpıyor. Nasıl bir sürat varsa sürücüde 32 metre fren yapmasına rağmen arabayı durduramıyor. Yayayı önce arabanın üstüne alıyor oradan da iki metre karşıya fırlatıyor. Anında trafik ekibi geliyor. Anında olaya müdahale eden ekip üyelerini kutluyorum. Ancak ne olurdu trafik ekipleri olay olduktan sonra gelmektense olaya sebebiyet vermemek üzere orada olabilselerdi diye düşünmeden edemiyorum. Çok büyük bir kaza olmasına rağmen sevgili ablamızı Allah esirgiyor. Ama yinede onu kırılan kalça kemiğinin kaynaması için iki ay yatağa bağlamaktan alıkoymuyor. Biz yinede ilerleyen yaşına rağmen ablamızın bu kadarla kurtulduğuna da hamd ediyoruz.
Bu olay duyar duymaz hasta yatağında ki babamı Malatya’da bırakarak hemen eşim sonra da ben akabinde Yozgat’a geliyoruz. Biz gelinceye kadar gerek sevgili kızım ve gerekse damadım hem hastahanede hem de evde bizi aratmayacak şekilde gereken her şeyi yapmışlar. Acil serviste görevli doktor tüm müdahalelerini yaptırmış beyin cerrahı ve Sorgun’dan ortopedist gelerek gerekli tüm tetkik ve tedavileri yapmışlar. Allah korumuş beyin kanaması ve iç kanama olmamış. Bu olay olduktan sonra geçmiş olsuna gelenlerden duyuyorum meğer ne çok trafik kazası olmuş o noktada. Ne çok insan yaralanmış sakat kalmış veya hayatını yitirmiş. Düşünüyorum acaba acaba çevre yolu olsaydı bu yerleşim yerlerinde oturan insanlarımız bu denli trafik terörüne maruz kalır mıydı?. Yine o bölgede ciddi bir kontrol olsaydı bizler bu acıları yaşar mıydık! Haksızmıyım



Tarih : 28.11.2006
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ