Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

Armutlu tatil köyünü gezmek ister misiniz ?

Hangisini tercih ederdiniz? Sağlık ve şifalı sularından doyasıya istifade edeceğiniz Kaplıca Beldelerini mi, yoksa güneşinden, kumundan istifa edeceğiniz deniz kenarını mı? Eminim bu sorunun cevabı yaş gruplarına göre farklılıklar gösterecektir. Emekli iseniz ya da yaş grubunuz orta yaşlarda ise cevabınız daha doğrusu önceliğiniz “Kaplıca” olsa da, size eşlik edecek aile bireyleri içerisinde genç kuşaktan pek kimseyi bulamazsınız bu tatil planının içerisinde.

Ve düşünürsünüz öyle bir yer olmalı ki hem “Deniz” hem “Kaplıca” olsun. Peki, her ikisini birden bulabileceğiniz yerler var mıdır? Siz kaplıcanın nimetlerinden faydalanırken çocuklarınız veya torunlarınızda denizin ya da deniz suyu ile ısıtılmış havuzlarda denizin tadını çıkarsın. Böylece tatil programında aile bütünlüğü sağlansın her kesin gönlü hoş olsun. Deniz kenarında doyumsuz manzara eşliğinde çayınızı kızınız, oğlunuz torunlarınızla birlikte yudumlayın. Üstelik ayarlayacağınız yer ulaşım açısından size en yakın bir beldede olsun. Ama emekli insanlar için böylesine bir tatil ayarlamak bırakın on beş günü bir haftalık bile olsa bütçelere bayağı bir yük getirmektedir. Devre mülkler şöyle küçük bir hesap yaptığınızda daha hesaplı gelmekte üstelik miras bırakabileceğiniz bir mülk olmakta sizin için. Yıllık aidatlarını hesabınıza katsanız bile sonuçta mülken sahip olmak çok daha akıllıca olmaktadır.

İşte böylesine bir hayal, bir istek bizi “ İhlas Armutlu Tatil Köyü Tanıtım Gezisine” katılmaya ikna etti. Eşimle İstanbul’a geldiğimiz günden beri çeşitli kaplıca tanıtım gezilerine katılıp çok sınırlı bütçemize uygun böylesine bir belde bulabilir miyiz, arayışı içerisinde idik. Bunun için Kaz Dağlarının eteklerindeki kaplıcalar ile Adapazarı ve Mudurnu civarındaki birçok kaplıca tesislerini gezdik. Karar vermekte zorlandık. Ta ki İhlâs Armutlu Tanıtım Gezilerinde görevli “Salih Üçışık” ın telefonunu alıncaya kadar. Diğer geziye katılacak ailelerle birlikte bahar mevsiminin Marmara Denizi etrafında ki doyumsuz güzelliğini seyrede seyrede geldik Armutlu’ya. Hızlı feribotla 70 dakika İstanbul’a uzaklığı. Oysa bizler İstanbul un bir semtinden diğerine giderken bile daha çok zorlanıyoruz hem süre olarak hem meşakkat olarak. Devre mülklerde örnek daireleri, sosyal alanları, Fin hamamlarını, saunaları, Türk hamamlarını sıcak ve ısıtılmış deniz suyu ile dolu havuzlarını, tüm ihtiyaçlarınızı temin edebileceğiniz alışveriş merkezlerini kafeteryalarını, lokantalarını, deniz kenarında ki yürüyüş alanları ile mangal keyfi yapabileceğiniz mesire yerlerini bir bir geziyoruz. Tüm bunlar bizi cezp ediyor. Salih Üçışık işini profesyonelce yapıyor. Tüm sorularımıza sabırla cevap veriyor. Gayette başarılı. Derken tüm tanıtım bitiyor.. Hem deniz hem kaplıca hem orman. Üstelik İstanbul’a çok yakın. İçerde kurulan sistem çok güzel. Diyelim ki gelemediniz kiraya verebiliyorsunuz. Ayrıca hızlı feribotun yaklaştığı kendine özel iskelesi olan tek tatil köyü. Çevre düzenlemesi mükemmel.
Hep merak ettiğimiz acaba böylesine havası güzel, suyu güzel, coğrafi konumu güzel bir tatil beldesinin fiyatları ne olur; bizim gibi helal kazandığı tüm parasını zamanında bir holdinge kaptırmış emekli insanların ödeme gücünü aşar mı? İşte bu noktada devreye “Satış Müdürü Gökay Kadan” Bey giriyor ve başlıyor bize fiyatlar konusunda bilgi vermeye. O da Salih gibi tertemiz yüzlü pırıl pırıl bir çocuk. İkna edebilmek için her konuda bilhassa ödeme konusunda çok yardımcı oluyor. İşinde çok da başarılı. Tabii çok istememize rağmen yaz dönemi devre mülklerinden alamıyoruz. Kış dönemi bizim için fiyat konusunda daha cazip geliyor. Kampanyaları olduğu için ödemede çok da kolaylık sağlıyor Gökay Bey. Ve nihayet kış dönemi bir on beş günlük devre mülkümüz oluyor.

Artık günümüzde kaplıcalar şifalı suları ile olduğu kadar; kimyasallarla bulaşmış vücutların arınma, günümüz tabiri ile dedoks merkezleri. Attığınız terlerle birlikte bütün bir yıl vücudunuza depoladığınız zararlı maddeleri de atıyorsunuz. Böylece evinize deniz kenarında iyotlu havayı teneffüs etmiş, şifalı sularla birçok rahatsızlığınızı gidermiş ayrıca zehirlerden arınmış olarak dönüyorsunuz. Bunun içinde emin olun çok büyük rakamlar ödemiyorsunuz.

Bir hafta sonunu hiç bir ücret ödemeden ailenizle Marmara’da bir feribot seyahati yaptıktan sonra İhlas Armutlu Tatil Köyünün tesislerini gezerken, deniz manzarası eşliğinde güzel bir öğle yemeğinden sonra Marmara Denizine bakarak çayınızı yudumlarken emin olun sizinde bizim gibi fikriniz değişecek almadan dönmeyeceksiniz; eğer kaplıcanın gerçekten yararına inanıyorsanız ve içinizde deniz doğa sevgisi varsa.
Ha diyelim ki almayacaksınız ama bir fikriniz olsun veya alacaksınız bir gidip görelim diyorsanız “Satış Müdürü Gökay Kadan Bey’i 0 555 8039054” no lu; veya “Salih Üçışık’ı 0 555 8039047” nolu telefonundan ararsanız size yardımcı olurlar aynı zamanda bu güzel bahar aylarında güzel bir Marmara seyahati yapmış olursunuz...

25.04.2011
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ