Nesrin MASARİFOĞLU

IŞIK

Anne Olmak Kolay Mı Sanıyorsunuz..?

Kadınzarafetin, naifliğin, güzelliğin, gücün ve asaletin temsilidir. Kadın yaşamın her alanında başarıyla rol alırken bir de bunu “annelik” müessesi ile taçlandırırsa işte o zaman gelecek nesillerin temelini atmış bir ulvi payeyi de yerine getirmiş olur. “Annelik” duygusu kadına yüce yaratıcının verdiği en özel duygunun adıdır. Koşulsuz ve karşılıksız sevginin, sınırsız sabrın, merhametin, fedakârlığın, saf ve masum duyguların bileşkesidir “annelik”.
Günün yirmi dört saati hiç şikâyet etmeden evladına tüm vaktini vakfederek, kendi istek ve arzularından, kişisel planlarından vazgeçmenin adıdır “annelik”. Kadını kadın yapan fıtrata “annelik” mayasının katılması anneyi yücelten, asalet katan bir durum ortaya çıkar. “Annelik” bir meslek olarak addedilirse bu mesleğin ne gecesi ne gündüzü ne tatili ne dinlenmesi vardır. Evliliğin bir döneminde yavruyla taçlanan annenin evladı hangi yaşta olursa olsun annesinin yüreğinde daima taptaze kalan hiç büyümeyen bir sürgündür. Ve evladı daima ehemmiyet sıralamasında zirvededir. Onu zirveden annenin canı kanı da söz konusu olsa kimse indiremez.
Bu denli ulvi özellikleri anne olduğunda taşıyacak olan kadın anne rolünü üslenirken bilge kişi olmanın yanı sıra aynı zamanda çok iyi bir psikolog, çok iyi bir öğretmen, çok iyi bir beslenme uzmanı, çok iyi bir sağlıkçı olmak zorunluluğu vardır. Bu konuda kendini geliştirmek bilmediklerini öğrenmek zorunda hisseder. Söz konusu olan evladı ve onun geleceğidir. Bunların hepsinden çok daha önemlisi evladına çok iyi bir model olmak zorundadır. Gelecekte çocuk onun aynadaki yansıması olacaktır. Toplumun geleceği sağlığı refah ve huzuru için illa ha ki güzel ahlak, erdem, dürüstlük ve dini vecibeleri bizzat yaşayarak öğretmek gerek. Sağlıklı bir toplum sağlıklı bireylerle olur.
Anneler daha sıcak bir ifade ile annelerimiz toplumda bir sanatkârın özverisi, sabrı ve coşkusuyla yetiştirdikleri fikren ve bedenen sağlıklı evlatları ile toplumu ayakta tutabilirler. Toplumsal barışın ve huzurun tesisi noktasında böyle büyük bir sorumluluk altındaki annelerimizin de eğitilerek, sosyal hayatın içerisinde etkin rol almaları sağlanarak, hayat standartları yükseltilerek, aile içi sorunlarına çözüm bulabilecek müesseseleri devreye sokarak işlerini kolaylaştırmak gereği hâsıl olmaktadır.
Bilhassa çalışan annelerimiz çocuk olduktan sonraki karşılaşacakları maddi manevi sorunlar nedeniyle bu isteklerini ertelemekte ya da tek çocukla kalmaktadırlar. Son yıllarda anne adaylarına yönelik kolaylaştırıcı, teşvik edici düzenlemeler umut vermekle beraber yeterli olmamaktadır. Önce bu çocukların her işletme bünyesinde açılacak denetimli kreşlerle bakıcı sorununu halletmemiz gerekir.
Gelecek nesillerin inşasında bu kadar etkin rol oynayan bizler üzerinde çok emeği olan fedakâr ve cefakâr annelerimizin anneler günü kutlu olsun. Onları hiç bir zaman incitmeden daima rıza ve dualarını almaya çalışmalıyız. Allah onlardan razı olsun. Rabbim her birine sağlık afiyet versin. Ebediyete intikal edenlerin mekânları cennet olsun. Nur içinde yatsınlar..

08.05.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ