Kadim DOĞAN

DİALOG

YOZGAT’I YÜCELTEN MARKA

Yozgat gazetesi 35 yaşında.
Dile kolay yerel basında 35. yaşa ulaşabilmek. Hiçbir yerden destek görmeden , resmi ilan almadan , kredi kullanmadan.. Osman Hakan Kiracı kazancından finanse ederek teknik alt yapıyı oluşturarak bünyesindeki yazarların emeğiyle yıllarca okuyucuya ulaşmak.
Merak ediyorum Yozgat’ta 35 yaşına basmış kaç ciddi müessese vardır. Varsa da bunların sayısı oldukça azdır. Bunlar ticari işletmelerdir. Ama Yozgat Gazetesi hiç bir ticari kazanç düşünmeden yerel basında 35. yaşına ulaşıyor. Moda deyimiyle Yozgat Gazetesi, Yozgat için bir markadır. Hatta yerel basın içerisinde aldığı ödüllere bakılırsa ulusal düzeyde Yozgat adını yücelten bir markadır.
Yozgat Gazetesi kendi içerisinde demokratik bir platformdur. Her siyasi düşünceden insanın öncelikli olarak Yozgat ve Yozgatlıların çıkarlarının savunulduğu , bu arada ülke sorunlarının da unutulmadığı mesleğinde yetkin ve akil insanların oluşturduğu bir platformdur.
Bünyesinde en çok köşe yazarı bulunduran gazetedir Yozgat Gazetesi. Profesöründen ekonomistine , ilahiyatçısından eğitimcisine, kültür adamlarına sayfalarını açan bir gazetedir. Yozgat Gazetesi her biri kendi alanında yetkin zaman zaman Yozgatla ilgili elini taşın altına koymasını bilmiş, gerek siyasette gerekse demokratik kitle örgütlerinde görev almış 16 yazara sahipender bir gazetedir.
35 yıldır Yozgat Gazetesi Yozgatta yapılan yanlışları anlatmış , yorumlamış , çözüm üretmiş ama Yozgatı yönetenler ve siyasetçiler hep kendi bildiklerini yapmışlar. Gelinen nokta hiç de hoş değil. Adrese dayalı sayıma göre en çok nüfus kaybeden dördüncü il olmuş YOZGAT... 682 binden 492 bine düşmüş nüfusu. 32 belediyesi de nüfus azlığından dolayı kapanacak. Bu yoğun göçün içinde beyin göçünü de siz hesaplayın. Akil olarak gördüğümüz düşünen insanların bir çoğu da Yozgattan ayrılma hazırlıkları içinde olduklarını biliyorum. Görünen o ki Yozgatta işler iyiye gitmiyor.
Yozgatta düşünen Akil insanları yok saymak o insanlara birşey kaybettirmez. Biliniz ki bundan sadece Yozgat ve Yozgatlı zarar görür.
Bundan bir kaç yıl önce Yozgat’ta Valilik ve Milli Eğitim müdürlüğü tarafından bir eğitim şurası düzenlenmişti. Diğer yerel gazetelerden eğitimle ilgisi olmayan innsanlar bu şuraya davet edildi.Yozgat Gazetesi’nin eğitimci yazarları yok sayıldı. Uluslar arası kariyere sahip Prof. M. Oğuz Öcal’ı yok sayabilirsiniz. Ama bu yok saymak Yozgat’a ve Yozgatlıya ne kazandırır. Sonuçlar ortada eğitim sıralamasında ortalama yeriniz 70. sıralar. Yozgatlı buna layık mı?
Yozgat Gazetesi’nin diğer bir önemli özelliği de Yozgat dışnda yaşayan Yozgatlılara , Bürokratlara iş adamlarına düzenli ulaşan bir gazetedir. Her ne kadar internetten günlük yayınlansa da , hemşehrilerimiz gazeteyi ellerinin arasına alıp okumanın zevkinden vazgeçemiyor.
İnternet gazetemiz 3. yaşına giriyor. Günlük okuyucu sayımız 3000 ile 5000 kişi arası. Çok ciddi bir okuyucu potansiyeline sahibiz. Dünyanın en ucra köşesinde olsanız bile Yozgat ve Yozgatta olanlar bir parmak hareketi kadar yakın size. Dünyanın her yerindeki Yozgatlılardan olumlu tepkiler alıyoruz. Bu durum da Yozgat Gazetesi çalışanlarını mutlu ediyor.
Sayın Osman Hakan Kiracı’yı böyle ciddi bir müesseseyi 35. yıla taşımasından dolayı Yozgat ve Yozgatlılar adına tebrik ediyorum. Nice 35 yıllar dileğiyle.

Tarih : 13.03.2008
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ