Kadim DOĞAN

DİALOG

SOSYALLEŞMEMİŞ SOSYAL DEMOKRATLARA

CHP genel başkanı Sayın Deniz Baykal’ı ilgiyle izliyorum.Geçenlerde sağ seçmenden oy istiyordu.Siyasi parti başkanıdır, tabiki sağ seçmenden de oy isteyebilir.Ama sağ seçmenden oy isterken sağ seçmenide ciddi bir şekilde analiz etmelidir.

Ben Sayın Baykal’ın sağ seçmeni ciddi bir şekilde analiz ettiğinize inanmıyorum.Çünkü CHP’si yöneticileri Türk toplumunun değer yargılarının dışında yaşıyorlar.Bu durum genel başkandan ilçe başkanına kadar aynı. Bu durumu örnekleyeceğim.

Geçtiğimiz hafta Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın ağabeyi vefat etti.Cenaze töreninde Sayın Deniz Baykal katılmadı.Ülkede siyasi tartışmalar, siyasi gerginlikler olabilir.Bu durum sayın Deniz Baykal’ın böyle bir günde AKP genel başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı sayın R.Tayyip Erdoğan’ın yanında olmasına engel değildir.Türkiyede yaşayan insanların büyük bir çoğunluğu sayın Baykal’ı o gün cenaze töreninde görmek isterdi.

Toplumun değer yargılarını,anlamadan Siyaset yaparsanız.Söylediğiniz sözler havada kalır.

CHP genel başkanı Sayın Deniz Baykal’ın “Sağ seçmenden oy istiyorum” demesi de lafı güzaf..

Ben 16 yaşından beri Sol siyasette mücadele etmiş.Geçmiş dönemde DSP’nin il başkanlığı Yeni Türkiye Partisinin Parti Meclisi üyeliğini yapmış,Yeni Türkiye Partisi ve CHP’nin birleşme kararını alan parti meclisi üyesiyim.Sayın Deniz Baykal’ın daveti ile CHP üyesi olan birisiyim.

Ocak ayında küçük bir kaza geçirdim ayağım kırıldı.Uzun süre evde yattım.İlginçtir CHP’liler hariç bütün tanıdığım insanlar geçmiş olsun ziyaretine geldiler.Uzakta olanlar telefonla aradılar.

Toplumumuzda ölüm,hastalık,kaza, düğün gibi olaylar,özel durumlardır.Bu durumlarda insanlar birbirlerine yardım ederler. Sosyalleşmenin gereğidir bu ama bizim Sosyal Demokratlar önem vermezler.

“Ondan Sonrada biz toplumdan neden oy alamıyoruz” diye kara kara düşünürler.Kendileri dışında kimseyi sevmeyen, insanlara tepeden bakan, toplumun yüzyıllarda geliştirdiği değer yargılarını yok sayan insanların Sosyal demokrasiyi savunması hem Sosyal demokrasinin hem de ülkenin önünü tıkamaktadır.

Toplumun dışında yaşayıp toplumu siyaset yapmak olası değildir.Böyle siyaset yaparsanız Muhalefette bile küçülmeye mahkum olursunuz.

Bu yazıyı kızgınlığımdan yazmıyorum.Sayın Deniz Baykal’ın Başbakanın ağabeyinin Cenaze törenine katılmaması tüm bunları hatırlattı bana.Siyasette beşeri ilişkileri karıştırırsanız, küçük insani ilişkileri yok sayarsanız, insanlarda sizi yok sayar.

Tabiki CHP’li hiçbir dostumun geçmiş olsun ziyaretine gelmemesi beni üzdü.Bunu bana karşı alınmış bir tavır olarak algılamadım.Koca bir CHP camiasının toplumsal ilişkilerden bu kadar uzak olması bende sadece CHP’liler için acıma duygusu uyandırdı.

Tarih : 04.07.2006
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ