Kadim DOĞAN

DİALOG

SİYASET ÜZERİNE

Seçime 15 gün kaldı insanlardaki sessizlik sürüyor.Siyasi parti karargahları bomboş. Birkaç fanatik partilinin dışında karargahlarda vatandaş yok.Vatandaş da yapılacak seçimin hiçbir şeyi değiştirmeyeceği kanaati hakim.
Çünkü 2002 seçimlerinden bu yana Yozgat sadece küçülmüş seçmen sayısı 40 bin azalmış.Bu da yaklaşık 200 bin insanın son 5 yılda Yozgat’ tan göçtüğünün göstergesi. Hal bu olunca insanlar seçime ve seçim sonrasına inanmıyor. Daha doğrusu siyasetçilerin Yozgat için bir şeyler yapacağına inanmıyor.
Tüm bunlara rağmen adaylar içinde yıldız siyasetçi çok az. Seçildiklerinde çoğu sıradan milletvekilliğine aday. Sıradan milletvekilleriyle Yozgat’ ın sorunlarının çözülmeyeceği aşikar.
İnsanların sessizliği siyasi partilere ilgi göstermemesinin temel nedenlerinden biri de bireysel taleplerinin artık siyaset yoluyla çözülmeyeceğini gördüklerinden Yozgat Seçmeni bu güne kadar Yozgat’ ı düşünerek oy kullanmadı. Oğluna, kızına, damadına siyaset yoluyla iş bulmak için siyasi partilerde görev aldı.Yakınlarını da peşinden sürükledi.
Ama artık siyaset yoluyla oğluna, kızına damadına iş bulamayacağını gördüğü için siyasetten ve siyasetçiden uzak duruyor. “Günü geldiğinde oyumu kullanırım” diyor.
Aslında bu gelişme demokrasimiz açısından önemli bir gelişme. Çünki siyaset insanların kişisel sorunlarını çözmek için değil ülke sorunlarını çözme ülkeyi her alanda yaygın olarak kalkındırma ülke insanını dünyada saygın bir yere getirme işidir.
Siyaset ülke insanına iş yaratmak üretimi arttırmak, istihdam sağlamak, eğitim imkanını çoğaltmak, insanları temel ihtiyaçlarını karşılayacak çağını yaşayacak hale getirmek zorundadır.
Milenyum çağında olup orta çağ karanlığını yaşamak insanlarımızın hakkı değildir.Ne yazık ki siyaset kurumu bizi 21 inci yüzyıla layıkıyla taşıyamamıştır. Biz Türkler 21. yüz yılı geriden takip ediyoruz. Yozgatlılar olarak da daha gerideyiz.
Siyasetçilerin konuştukları ortada. “Okul yaptık köy yollarını asfaltlıyoruz, adliye binası yaptık, içme sularını yapıyoruz” ve buna benzer şeyler. 21. yüzyılda adliye binası yaptık diye övünmek biz Türklere özel olsa gerek.
İçte ve dışta ülkemizin sorunları hızla büyüyor. Terör hızla yaygınlaşıyor.Teröre en uzak yerlerde bile terör mağdurları oluşuyor.Siyaset meydanlarında bunlar tartışılacağına hala Cumhurbaşkanını seçtim seçtirmedin saçmalığı tartışılıyor.
Geçen seçimde türbanı, imam hatipleri tartışmıştık bugün Cumhurbaşkanlığı meselesini tartışıyoruz. Bu meselelerin hiç biride ülkeyi bir adım ileri götürecek meseleler değil.
Kimse çıkıpta ülkede üretimi nasıl arttıracağını bunu nasıl yaygınlaştıracağını, istihdamı nasıl sağlayacağını, eğitimde çağı nasıl yakalayacağımızı anlatmıyor. Varsa yoksa Cumhurbaşkanlığı meselesi. İnanıyorum ki Cumhurbaşkanlığı meselesini bir daha seçime gitmemek için çözersiniz. Ama bizim meselemiz nasıl çözülecek.
22 temmuz seçimleri gürültü kirliliği olarak aklımızda kalacak. Karargahlarda köylerde insanlara ulaşamadığınız için yaptırdığınız yürüyen ses düzenleriyle beynimize zorla girmeye çalışıyorsunuz.Buna hakkınız var mı? Bilmiyorum.

Tarih : 11.07.2007
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ