Kadim DOĞAN

DİALOG

Seçime doğru

Seçimler Yozgat'ta şenlikli geçiyor herhalde. Geçenlerde ulusal televizyonlarda Cumhuriyet Meydanı'nı gösterdiler. Üç partinin seçim otobüsü de aynı anda müzik yayını yapıyorlardı.

Görüntü Yozgat'tı çok demokrat bir kent gibi gösterse de, insana saygısı olmayan siyasetçileri ön plana çıkarıyordu. Bir insan üç kişiyi birden dinleyemez. Ama Yozgatlı siyasetçiler, Yozgatlı hemşerilerine aynı anda üç otobüsten gelen yüksek voltajlı sesi dinleterek propaganda yapıyorlar.

Yapılan her şey gereksiz Yozgat seçmeni büyük çoğunluk itibariyle karar vermiş görünüyor. Nisan ayının sonlarında bir kaç gün Yozgat'ta kaldım gördüğüm durum bu!
AKP üç miletvekilliğini garantilemiş görünüyor. Sandıkta belli olur diyenler olacaktır ama ne yazık ki Yozgat'ta öyle olmuyor. Perşembenin gelişi çarşambadan belli oluyor.

Yozgat'ta bütün mücadele kalan bir milletvekilliği için sürüyor. Bu milletvekilliğini AKP mi, MHP mi, CHP mi alacak? Bu milletvekilliğini almak için en ısrarlı parti AKP görünüyor. Dördüncü sıra adayı Abdulkadir Akgül ve diğer üç milletvekili insan üstü çabayla çalışıyorlar.

MHP mevcut milletvekilini koruma peşinde ama mevcut milletvekili Mehmet Ekici'nin MHP seçmeni üzerinde oluşturduğu olumsuz etki MHP'yi zor durumda bırakıyor. MHP seçmeni bu seçim kendi genel merkezi ile hesaplaşma peşinde. Eğer bu durumun önüne geçilmezse MHP mevcut milletvekilini kaybedebilir.

Gelelim CHP'ye... CHP ön seçimleri zor atlattı. Bundan dolayı da seçim çalışmalarına geç başladı. Yozgat kamuoyunda uzun süre Ali Keven'in durumu tartışıldı. Bu tartışma ister istemez CHP'lileri de etkiledi.
Benim bildiğim bir gerçek var. Siyasette uzun süre görev yapmak siyasetçi için avantaj değil, dezavantajdır. Ali Keven'de bundan dolayı istediği sonucu alamadı.

Bence CHP'nin üyeleri mevcut adaylar içinde çıkarabileceği en iyi sonucu çıkar diye düşünüyorum. Her ne kadar Yozgat merkezde Ali Ayık tanınmasa da Yozgat sadece merkezden ibaret değil. Ali Ayık ilçelerde tanınan, sevilen, siyasi olarak hiçbir eksiği olmayan, CHP içinde hiç bir düşmanı olmayan genç bir arkadaş.

Eğer Yozgat'a ve ilçelerine Ali Ayık iyi anlatılabilirse, parti içinden ayağına çelme takılmazsa ben CHP'yi ve Ali Ayık'ı dördüncü milletvekilliğine daha yakın görüyorum. Her ne kadar seçime geç başlasalar da, kalan bir ay içerisinde bu durumu değiştirebilirler diye düşünüyorum.
Tüm bunlar olmazsa AKP Yozgat'ı dört sıfır yapar. Ne mi olur? Ne olacak Yozgat biraz daha küçülür. Bir daha ki seçimlerde iki milletvekili çıkarır hale gelir.
Sağlıcakla kalın.

OKUR YORUMLARI
savaş
11.06.2011 10:07:00

kadim bey,chp tabanı yozgatta gerçek ve işe yarar sosyal demokratlara sahip çıkmadı.Bugüne kadar bunun bedelini ödedi.12 hazirandan da daha ağır bi bedel ödeyecek.yazık oluyor chp'nın yozgattaki vaziyetine.

süreyya
01.06.2011 09:48:00

Kadim bey, yazınız gerçekten son derece doğru gözlemlerle dolu. CHP 'den Ali Keven'in aday olmasını canı gönülden istiyorduk ama olmadı. Bu yüzden artık CHP'ye fazla ılımlı bakmıyorum. Yıllarca CHP'ye hizmet etmiş bir insanı 2. planda görmek hoşuma gitmedi. Yinede devletimiz ve milletimiz için herşeyin hayırlısı olsun.

SONGÜL66
26.05.2011 19:49:00

Kadim abi yazınızı çok beğendim.Dışarıda olup yozgatın siyasi durumunu çok güzel analiz etmişsiniz.Yine çalışma chp li kadınlara kaldı.Nekadar oy alırsak kadınlarımızın başarısı olacaktır.SAYGILARIMLA.

hasan
20.05.2011 15:21:00

yozgat da dogupta yozgat dışında yaşayan birinin koya bilecegi teşhistir bu tesbite ne denir çünki yozgat dışarıdan böyle gözüküyor hiç kimsenin degiştirmek için gayret sarf eddigi yok

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ