Ben nerdeyim, nereliyim şaşırıyorum çoğu zaman. Çocukken memleket denince Selanik gelirdi aklımıza. Büyükler Selanikliydiler hala. Selanikli olarakda geçip gittiler bu dünyadan.

Sonra Yozgatlı olduğumuzu farkettik zamanla. Sevdik doğduğumuz bu kenti ama bu kent sevmedi bizi. Biz yine de sevmeye devam ettik Yozgat'ı... Nazım Hikmet'in dediği gibi ''Sen elmayı seviyorsun diye elmada sevmek zorunda mı seni?''

Sonra yolumuz gurbete düştü. Giresunlu olduk. Yüksek okulu okuduk Giresun'da. Çok sevdik denizini, dalgasını, fındığını, yeşilini, sokaklarını sevdik. Okul bitti öğretmen olduk. Gurbetimiz taşındı Urfa'ya. Urfalı olduk. Sevdik, çok sevdik. Peygamberler şehri Urfa’nın güzel, mistik bir havası vardı...

Sonra Diyarbakır'a düştü yolumuz. Yaşadık yıllarca bu kentte... Evlendik, ev kurduk, çocuğumuz doğdu. Bu kentte dostlar edindik. Sevdik herşeyini bu kentin ille de insanını sevdik.

Şimdi İzmir'deyim. ''İzmir'in denizi kız, kızı deniz'' derler. Kız gibi narin bir kent. Sevilesi insanları var. Seviyorum bu kenti. Dilerim ömrümü tamamlarım bu kentte.

Zaman zaman şaşırıyorum işte 'Ben nereliyim?' diye bazen Selanikli, bazen Giresunlu, bazen Urfalı, bazen Diyarbakırlı bazen İzmirliyim. Yani Türkiyeli ama yürekte YOZGAT'lıyım düşüncede DÜNYALI !

Deniz kenarında bir masada oturuyorum. Masam yavaş yavaş donanırken dalıp gitmişim denize. Denizin ortasında saat kulesi, sol tarafımda çamlık, sağımda vilayet binası, dostlar geliyor bana doğru. Kucaklaşıp özlem gideriyoruz.

Masaya düşen bir tabak sesi ile dönüyorum kendi gerçeğime. Ne çamlık kalıyor, ne saat kulesi, ne dostlar. Kaybolup gidiyorlar.

Kalıyorum kendi başıma bir masa, üç boş sandalye ve ben. Masamda salatam, balıklarım ve rakım. İnanın Yozgatı düşünürken BAHTİYARIM.

Kurban bayramının bereketi yıl boyu artarak sürmesi dileğiyle bayramınızı kutluyorum.
Sevgiyle kalın.

OKUR YORUMLARI
10.11.2011 17:25:00

Kadim bey, bende Yozgatlıyım ve İzmiede ikamet ediyorum. Rahmetlik babamın çok sevdiği insanlardan birisiniz. Adınızı babamdan işittiğim kadarıyla hatırlıyorum. Size ulaşabileceğim bir adres bırakırsanız ziyaret etmek isterim. Allaha emenet olunuz.

süreyya
10.11.2011 08:59:00


Kadim Bey, yazınızı okurken gerçekten çok duygulandım. Yozgat'ın sizin gibi insanlara ihtiyacı var ve her zamanda olacak. Yozgat'ta bırakıp gittiğiniz eski bir dostunuzun kızı olarak siyasette veya sosyal hayatta yokluğunuzun arandığını söylemeliyim. Sizin gibi bir hemşehriye sahip olmaktan mutluluk duyuyorum. Ailenizin ve sizin bayramınızı yürekten kutlarım...

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ