Kadim DOĞAN

DİALOG

KUŞLAR ve 2006

Yozgat’ta kimsenin dikkatini çekmese de cıvıl cıvıl bir protesto devam ediyor. Bu protesto her akşam Vali Konağının bahçesinde toplanan sığırcık kuşları tarafından yapılıyor.Vali Konağının önündeki kaldırımdan akşam saatleri kuş pisliğine bulaşmadan geçmek mümkün olmuyor.

Daha önce bu kuşlar Müftülüğün arkasındaki parkta barınıyorlardı. Oradaki birilerini rahatsız etmiş olmalıdırlar ki parktaki bütün ağaçlar kuşların konmaması için budandılar. Kuşlar konmasın diye ağaçları budamak ne kadar insani bir davranış, tartışılır. Bence bu çok doğru bir davranış değil.

Kuşlar bir akşam tünemek için her zaman geldikleri parktaki ağaçları görünce şaşırdılar. Konacak hiçbir dal bulamadılar. Havada kalan kuşlar kenti dolaşarak yeni bir yeşil alan aradılar. Yozgat’ ta yeşil alan ne gezer, tabi ki bulamadılar.Biraz çekinerekde olsa Vali Konağının bahçesindeki ağaçlara tünemeye başladılar. Konağın çalışanları ilk birkaç gün kuşları kovalamaya çalıştılar ama binlerce kuşu kovalamak mümkün olmadı.

Tabi ki kuşlar bu protestolarında haklılar. Çünkü bir ilin Valisi o ilde yaşayan insanlar kadar diğer canlıların da yaşam alanlarını korumak zorunda. Acaba Sayın Valim, Müftülüğün arkasındaki parkta kuşlar konmasın diye ağaçları budayanlar için herhangi bir soruşturma açtımı? merak ediyorum.

Kent merkezinde insanların yararlanacağı park alanları yok. Artık üniversitemiz de kuruldu. Park alanlarına daha çok ihtiyacımız var. Şu anda merkezde park olarak düzenlenebilecek en uygun yer Vali Konağının bulunduğu alandır.

Sayın Valim 2006 yılında kentin uygun bir yerinde çağdaş bir konak yaparak eski konağı Yozgat Halkına ve üniversite gençliğine armağan edemez mi, diye düşünüyorum?

Bu düşüncemi bütün sivil toplum örgütlerinin desteklemesini bekliyorum. Sivil toplum örgütlerinin ve yerel basının vereceği destek Sayın Valimin bu konuda karar almasını kolaylaştıracaktır.

2005 yılı giderken Yozgat’a büyük bir sürpriz yaptı. 2005, in son günü Meclisten Bozok Üniversitesi kararı çıktı.Yıllardır siyasetçilerin söz verip yapamadıkları Bozok Üniversitesi gerçekleşti. Emeği geçen herkese AKP örgütlerine, Milletvekillerine ve Erdoğan Akdağ’ a teşekkürler.

Yeni yıl ve Kurban Bayramının tüm hemşehrilerimi ayakta tutmaya yetecek kadar güzelliklerle dolu bir yaşam getirmesini dilerim.

“Aydınlık bir bakış açısına sahip olmanıza yetecek kadar güneş diliyorum/Güneşi daha çok sevmene yetecek kadar yağmur diliyorum./Ruhunu canlı tutmaya yetecek kadar mutluluk diliyorum/ Yaşamdaki en küçük zevklerin daha büyükmüş gibi algılanmasına yetecek kadar acı diliyorum/İsteklerini tatmin etmeye yetecek kadar kazanç diliyorum / Sahip olduğun her şeyi takdir etmene yetecek kadar kayıp diliyorum/Son elvedayı atlatmana yetecek kadar MERHABA diliyorum.”

Sağlıcakla kalın…

Tarih : 09.01.2006
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ