Uzun bir yıl oldu 2014. Bol tartışmalı iki seçimli bir yıl, neyse hepsi geride kaldı şimdilik. Tartışmalar sürüyor hala uzunca bir süre de devam edeceğe benziyor.

2014 yılının sonunda yaşanan 17-25 Aralık operasyonlarıyla başlayan yolsuzluk tartışmaları seçimler nedeniyle yıl boyu devam etmekte.

Tüm bunlara rağmen iki seçimin ikisini de AKP çok rahat kazandı. Demek ki toplumun büyük bir kısmı bakanların yolsuzluk yaptığına ikna edilemedi. Ya da ikna olanlar bile başka nedenler dolayısıyla AKP'ye destek vermeye devam ettiler.

Bu yaşananlara rağmen toplum hala AKP'yi niye destekledi, bunu ben bilemem. Bunun cevabını muhalefet partileri bulmak zorunda “makarna - kömür” edebiyatını ciddiye alan da yok onun için daha ciddi araştırmalar yapmak zorundalar.

Geçtiğimiz yıl içinde yargıda sık sık yapılan değişiklikler toplumun büyük bir kısmında endişeler yarattı Bu endişeler ''demokrasiden ayrılıyor muyuz, ülke faşizme doğru kayıyor mu?'' ya kadar geldi. Demokrasi öyle bir rejimdir ki karşıtlarına bile var olma şansı verir. Bütün demokrasilerde demokrasi karşıtları mutlaka vardır. Bundan sonra da olacaktır.
Demokrasinin ülkede sağlıklı yaşaması gerekir Ben bu yaşananların toplumda demokrasi talebinin artacağını düşünüyorum.

Son beş yıl içinde yaşananlar toplum vicdanını rahatsız etti. Önce askerlere yapılanlar, gazetecilere yapılanlar ve hala devam eden hukuksal uygulamalar toplumu ikna edemiyor. Bunların antidemokratik uygulamalar olduğu toplumun büyük bir kısmında kabul görüyor.

Ne yazık ki bu ülkeye demokrasi tepeden inme geldi. Halkın talebi olmadan demokrasi adını hiç mücadele etmeden demokrasiye sahip oldu bu toplum. Ama her şeye rağmen demokrasiyi de kabul etti ve sevdi bu toplum. Eğer demokrasiden daha geriye gidersek toplumun buna dur diyeceğine inanıyorum ben.Türk toplumu sağ duyulu bir toplumdur. Bu güne kadar eksikleriyle de olsa alıştığı ve kabul ettiği demokrasiden kolay kolay vazgeçmez. Yani nehir geriye akmaz.

Bu yıl yine genel seçim var. Demokrasi güçleri kendilerini daha iyi anlatmalı. Bu ülkenin en büyük sorunlarının bile demokrasi ile çözüleceğini topluma kabul ettirmeli oturup endişe etmekle ya da ağlamakla demokrasiye katkı veremezsiniz. Bu ülkede yoksulluk, yolsuzluk, etnik ve mezhepsel bütün sorunlarının çözümü demokrasinin içindedir.

Çıkıp toplum için demokrasi talep ederken parti içinde faşizmi uygularsanız tabii ki toplum size inanmaz. Sen partide diktatörken iktidarda demokrat olacağına kimse inanmaz.

2015 yılının tüm dünyaya ve ülkeme güzellikler, bereket, hoşgörü ve demokrasi getirmesini diliyorum.
Aşk ile dostlar, aşk ile...

01.01.2015
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ