Kadim DOĞAN

DİALOG

CUMHURİYET ve CHP

2002 seçimleri yapıldı. AKP ve CHP parlementoya girdi. Diğer partiler sine-i millette kaldılar.
Herkes biliyor ki bu seçimler milli iradeyi gereği gibi parlementoya yansıtmadı. Milli iradenin parlementoya yansımamasının tek sorumlusu mevcut seçim sistemi yani seçim yasası.

Cumhuriyet Halk Partisi de iktidardaki AKP’ye ຖ oyla ຶ’yı temsil edemeyeceğini ve bu parlementonun Cumhurbaşkanını seçemeyeceğini söylemektedir.

Ama ຖ oyla ຶ temsil gücü veren seçim kanunun değişmesi için hiçbir çalışma yapmamaktadır.Hatta ๾ seçim barajını savunmaktadır.

Eğer CHP ๾ seçim barajını savunmaya devam ederse, bugünkü hükümeti Cumhurbaşkanını seçme hakkını da kabul etmek zorunda kalacaktır.

Yanlış adamlar doğruları söylese bile inanan çıkmaz. Mevcut seçim sistemini savunarak AKP Hükümetini eleştirmek, “Şunu yapamazsın bunu yapamazsın senin oyun ຖ ona göre davran” diyemezsin desen bile sana inanan olmaz.

Bu mevcut seçim sistemi süprizlere gebe her an sonuç çıkabilir.Hiç istenmeyen radikal partiler iktidar olabilir. Bu durum da Türkiye’yi sıkıntılara sokar.

Bu gün içinde bulunduğumuz durum buna örnektir.Tartışılması gereken konular değil, gereksiz konular tartışılmaktadır. Ülke gereksiz gerginlikler yaşamakta ve boş yere zaman kaybetmektedir.
CHP genel başkanı Sayın Baykal Cumhuriyetin geleceği için merkez sağdan ve Cumhuriyetçilerden oy istemektedir.

Oysa merkez soldan kaçan % 15 oyları toplamaya çalışsa daha iyi olur.1999 seçimlerinde solun toplam oyu % 37’lerdedir. Bu gün % 20 lerde

Tabiki CHP genel başkanı Baykal’ın bu çağrıları toplumdan karşılık bulmaktadır.๾ barajını gösterip partileriniz barajı geçemez. Cumhuriyet için bana oy verin demek yerine % 10 barajının indirilmesini sağlayarak diğer partilerin parlementoya girmesi Cumhuriyet için daha hayırlı olur.
Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisini düşünürken çok üzülüyorum.

Çünkü Atatürk’ün “Benim iki büyük eserim vardır.Biri Cumhuriyet birisi de Cumhuriyet Halk Partisidir”sözü aklıma gelir.

Ne yazık ki ne Cumhuriyet ne de Cumhuriyet Halk Partisi iyi yönetimlerin elinde değil.
Cumhuriyetin 59 hükümeti cumhuriyet kurumlarıyla kavgalı, Cumhuriyetin kurumlarından geri gitmek çabası içinde. Cumhuriyetin tartışılmaz ilkelerini tartışılır hale getirmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi yönetiminde de ne Cumhuriyet var ne Halk var.

Körler sağırlar birbirini ağırlar hale gelmiş. Ne Kuva-i Milliye ruhu var, ne Atatürk’ü anlayanlar var.
Duvarlarında kocaman Atatürk resimleri. Ama Atatürk’ü anlayan kimse yok.

Gençliği gelince. Sanat müziğimizi yuhalayıp, arabeski alkışlayan, Cumhuriyeti ve onun kültürünü anlamaya çalışmayan boş bir gençliğimiz var.

Tarih : 20.06.2006
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ