Kadim DOĞAN

DİALOG

Çıraklıktan kalfalığa

Seçimler bitti. Yozgat halkı önündeki beş yılı eski belediye başkanı Yusuf Başer’e emanet etti. Önümüzdeki beş yıl Yozgat’ın şehr-ül emini sayın Yusuf Başer oldu.

Yusuf Başer’i Başkan olarak geçirdiği beş yıldır başarılı bulmayanlardanım. Zaten kendisi de bunu kabul ediyor. Çıraklık dönemini bitirdiğini artık kalfa olduğunu söylüyor. Kötü çıraklık dönemi geçiren bir kişinin iyi kalfa olmasına da şüpheyle bakarım ben.. Umarım yanılırım.

Eğer çıraklığı gibi bir kalfalık dönemi geçirecekse sayın Başer vay Yozgat’ın haline. Allah Sayın Başer’in ustalığından Yozgat’ı ve Yozgatlı’yı korusun!

Sayan Başer’in çıraklık döneminden bazı notları hatırlatmak isterim.

1-Çemsan’daki 18 uygulaması (Şu anda bu konuyla ilgili ağır ceza mah.yargılanmakta)

2-Cumhuriyet meydanında yapılan uygulamalar.

3-Çiçek alımları (olmayan çiçeklere verilen milyonlar)

4-Şehitler adına oluşturulan orman alanının imara açılması ve benzeri gibi bir çok yanlış icraata sebep oldu.

Kalfalık döneminde düzelsin diye not düşürüyorum.

Yozgat bu tercihi ile büyük bir köy olarak kalmayı köy kültürü içinde yaşamayı seçti. Yusuf Başer ve ekibinin Yozgatta kent kültürünü oluşturabileceğine inanmıyorum.

Tüm bunlara rağmen demokrasilerde aslolan sandıktır. Sandıktan çıkan sonuçtur. Sayın Yusuf Başer’i gösterdiği başarıdan dolayı kendisini kutluyorum. Başarılar diliyorum.

Seçim sonuçları Milliyetçi Hareket Partisi açısından da iyi sonuçlandı. Erime sürecindeki MHP sayın Mehmet Ali Çakır ve ekibiyle ciddi bir toparlanma gösterdi. Diğer ilçeleri henüz incelemedim ama MHP Yozgat merkezde ciddi bir atılım yaptı. Yozgatta varlığını ve devamlı var olacağını ispatladı.

Sayın Mehmet Ali Çakır ve ekibini bu başarıdan dolayı kutluyorum.

Mehmet Ali Çakır’ın ve ekibinin başarısında AKP ve Yusuf Başer yönetiminden kurtulmak isteyen Yozgat’ta var olan bütün partilerin seçmenleri sessiz bir ittifak yaparak MHP ye oy verdiler. Bu da MHP’nin yükselmesine sebep oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi ve adayı bendeniz Kadim Doğan’a gelince değerlendirmeyi sonraki yazıma bıraktım. Çünkü önce başkalarının değerlendirmelerini görmek istiyorum. Net sonuçları görmek ve daha sonra iki aydır yapmış olduğum seçim çalışmalarını ve Yozgat’taki sosyal demokrasinin sıkıntılarını yazmak istiyorum.

Sadece şunu söylemek istiyorum. Aday olduğum için hiç pişmanlık duymadım. Nerede ve nasıl yaşadığımın bilinci içindeyim. Bir gün Yozgat’lıların kentli olma taleplerinin artacağına ve Sosyal demokratlara ihtiyaç duyacağına inancım tamdır. Yozgatlılar’ın yapmış olduğu seçimle beş yıl daha kaybettiğine inanıyorum.

Sağlıcakla kalın.
OKUR YORUMLARI
mert
15.04.2009 19:56:00

Sayın başkanıma,bu güzel teşhisleri ve yorumları için teşekkür ederim.Bundan sonraki yaşamınızda,duruşunuzdan taviz vermeden yürümenizi temenni ederim. Sarıkayadan eski bir dost.

Ali CAN
08.04.2009 08:24:00

CHP de genel başkan değişmedikçe oy yok

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ