Kadim DOĞAN

DİALOG

CHP ve idam‏

Yozgat gazetesini okurken bir başlık dikatimi çekti. 'yozgat'ta muhalefet idamın yeniden uygulanmasını istiyor'haberi okuyorum MHP veCHP il başkanları cihan habere demeç vermişler idamın yeniden uygulanmasını istiyorlar.

MHP il başkanıCevdet Kayanın demecini hiç yadırgamadım çünkü kendi içinde bir siyasi tutarlılığı vardı.MHP baştan beri idamı savunan bir parti,il başkanın da idamı savunması çok normal ve tutarlı bir duruş.MHP iktidar ortağı oldu zaman bile idamın kalkmasına olumlu oy vermemiş iktidar ortakları DSP ve ANAP AKPnin oylarıyla idamın kalması için yasa çıkarmışlardır.

Burada ilginç olan CHP il başkanının idamla ilgili açıklaması CHP idam cezasına karşıdır, sosyaldemokrat bir parti olarakta karşı olması gerkir aksi halde CHP çağdaş dünyada kendine yer bulamaz.,

CHP genel başkanı kılıçtaroğlu ve CHP nin üst yönetiminden kimse Başbakanın idam cezası ile ilgili görüşlerine katılmadı ki katılmalarıda mümkün değil.

CHP nin yozgat'taki il başkanı cihan habere diyor ki 'başbakanın bu açıklamaları özellikle şehit aileleri ve gazileri heyecanlandırmıştır, biz CHP olarak bu yasanın ülkemizde yeniden uygulanmasına canı gönülden destek oluruz'HOPALAAA

Acaba CHP bulunduğu ile göremi siyaset üretmeye başladı,izmirde idamı isteyen CHP liye rastlamadım,zaten sosyaldemokrat olmak böyle çağdışı cezalara karşı olmayı gerektirirve CHPsinin bu idam cezasına karşı duruşu doğrudur. O zaman CHP il başkanı Onur Kaytanın idam cezasına karşı duruşunu nasıl açıklayacağız.

Kendisine sorup öğrenmek isterdim ama sormaya gerek görmedim,çünkü il başkanı olduğu bir siyasi partinin siyasi duruşundan bu kadar uzak olan bir adama bunu sormayı gereksiz gördüm.

Okuması yazması olmayan insanların siyasette bir yerlere gelmeleri hep böyle sıkıntılarıda beraberinde getirir,bulundukları partiyede zarar verirler. (koskoca mühendise okuması yazması olmayan adam diyor dediğinizi duyuyorum sevgili okuyucular) ben okumayı akademik olarak anlamıyorum tabi ki başkanın akademik eğitimine saygı duyuyorum ama akademik eğitimle siyaset yapılmıyor,okumayı ben savuduğun ve savunmadığın düşünceleri kaynağından okuyup kavramak olarak algılıyorum.

Bulunduğu ilin muhafazakar ve milliyetçi duruşu bir siyasetçiyi inandığı değerleri yok saymasını haklı kılmaz,yada siyaseten böyle konuştum diyerek demogoji 'halk dalkavukluğu' yapmanında anlamı yok.Sosyaldemokrasiyi muhafazakar ve miliyetçi bir çizgiye çekmeye çalışmak ancak okuması yazması olmayan adamların işidir,çünkü sosyaldemokrasi evrenseldir.

Genel merkezin bu demeçten haberi varmıdır sanmam yoktur çünkü Yozgat gözden çıkarılmış bir kenttir. İnsanların kendilerini saklayarak siyaset yapması, kendi siyasi düşüncelerini saklaması siyasi terbiyesizliktir, bir sosyyal demokrat yanlış kalabalıkların içinde olacağına tek başına doğrunun yanında olmalıdır. Siyaset yapan insanlar oturdukları koltuğa değer katacak donanımda olmalıdır, koltuktan değer almaya çalışan insanlarla siyaset olmaz.

17.11.2012
OKUR YORUMLARI
Ahmet
14.12.2012 16:22:00

Kıralın üzerinde elbise yok demeye yüreği yetmeyenler başkalarının üzerindeki elbiseyi eleştirecek sözü boş boğazdan sallıyor.Bir ülkenin yönetimi için akademik eğitime değil, güçlü bir yürek gerekir.

sayha
14.12.2012 02:59:00

Mevlana Hz.leri şöyle diyor."Dostundan gelen ihanet, düşmanından gelen merhamet" Galiba Kadim bey merhamet göstererek ihanet edenleri yıkmaya çalışıyor.

SUZAN
08.12.2012 19:32:00

Sayın yazar; yazınızı okudum. Üzerinde bir hayli düşündüm. Elbetteki idam, kimse için istenilecek bir karar değil.Ancak vatan hainleri için, çocuk katilleri için, sübyancılar için uygulanacak başka ceza ne olabilir? Bikaç yıl hapis yatıp, pis leşlerini devletin sırtına yükleyip, sonra yine aynı pislikleri yapmak için hayatlarını iadame ettirmelerine imkan sağlamak sosyal demokratlık mı oluyor.Apo asılmış olsaydı dağda terörüst diye kimse kalmayacaktı.Bir pislik; insan haklarına veya kanunlara dayanarak ortadan kaldıralamadığı için nice mehmetcikler toprak oldu. Anaların yüreği kavruldu.Halâ günde kaç şehit verildiği belli değil.Suçlu suçundan pişman olur. suç işlemeye meyilli bir hastalığı varsa tedavi olur. Verilen cezalarda elbbetteki caydırıcılık içindir.Hem caymayan, hem tedavisi olmayan için geberene kadar beslemek mi gerekir?Şimdiki vatan hainleri konfor ve lüks içinde yaşıyor, hala anaların yürekleri yanıyor.Sizin sosyal demokrat anlayışınız bumudur? Alttaki yoruma gelince; AKP nin içinde nice solcular var.Solcularında belli tek özelliği, hangi parti iktidardaysa hemen o partiye kayarlar.Ben solcuyum diyen vatandaş davasının arkasında olsaydı bu gün CHP bu durumda olmazdı.İnsan davasına tam inanmayınca inanç zayıflığı hasıl oluyor bu nedenlede çıkar peşinde koşuluyor.

Siz olgun bir yazar ve siyasetçisiniz. İnsanların düşüncelerini eleştirebilirsiniz fakat kapasiteleri hakkında yorumlarınız size yakışmamış.Lider yanlış düşünsede, haklı gibi pohpohlamaya bu millet alıştığı için size ters gelmiş olabilir.Demekki lideriylede ters düşebilecek babyiğitler hala bu ülkede var. Sizi ve yukardaki ad geçen şahsı tanımıyorum ama yazılarınızı okuyorum. Selametle kalınız.

KADİR ALTUNBAŞ
18.11.2012 10:53:00

CHP Yİ MERKEZ PARTİ OLARAK GÖREN BİR GURUP LİBERAL VAR CHP'NİN İÇİNDE AMA BUNU YAPARAK CHPYE GÜÇ KATMIYORLAR AYRIYETTEN CHP YE GÜÇ KAYBETTİRİYORLAR...NE İŞİ VAR SİNAN AYGÜNÜN BU BU PARTİDE NE İŞİ VAR HABERALIN BU PARTİDE CHP SAĞIN OYUNU ALARAK İKTİDARA GELEMEZ ÇÜNKÜ CUP DEVRİMCİ BİR PARTİDİR. CUMHURİYETÇİ, SOLCU BİR PARTİDİR. CHP SİYASAL SÖYLEMLERLE BÜTÜN SOLU CHP ÇATISI ALTINDA TOPLAMAYA ÇALIŞMALIDIR... YOKSULDAN YANA EZİLENDEN YANA TAVIR SERGİLEMELİDİR. İŞÇİLERİN SENDİKAL HAKLARINDAN SÖZ ETMELİDİR.AKP NİN GÜNDEM DEĞİŞTİRMEK İÇİN ORTAYA ATTIĞI İDAM YASASINI TEKRARDAN ÇIKARACAKMIŞ GİBİ SÖYLEMLERİYLE ÜLKE GÜNDEMİNİ DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞTIĞI AŞİKARDIR SAYIN İL BAŞKANIM YANLIŞ YAPMIŞSINIZ... SİZDEN SENDİKAL HAKLARDAN TOPLU İŞÇİ SÖZLEŞMESİNDEN SÖZ ETMENİZİ BEKLERDİM.GELİR DAĞILIMINDAKİ ADALETSİZLİĞİ NASIL ADALETLİ BİR ŞEKLE SOKABİLİRİZ ONDAN BAHSETMENİZİ İSTERDİM... EMEK EN YÜCE DEĞERDİR BEN TAVRIMI EMEKTEN EMEKÇİDEN YANA KOYARIM DEMENİZİ BEKLERDİM AMA ÇOK YAZIK... UMARIM BU YANLIŞ SÖYLEMLERDEN VAZGERSİNİZ...

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ