Kadim DOĞAN

DİALOG

Çankaya’ya talibiz

Türkiye ilk defa Cumhurbaşkanını cumhura seçtiriyor, desekte tam öyle değil. Çünkü aday olmak için en az 21 milletvekilinin cumhurbaşkanı adayına imza vermesi gerekiyor. Yani 21 milletvekilinin imzası olmadan bir milyon imza da toplansa istediğimiz kişiyi aday yapamıyoruz.
Az gelişmiş toplumların demokrasisi de az gelişmiş oluyor. Asıl vekile mecbur ediliyor. İleri demokrasi diyoruz ya bu olsa gerek. Milletvekilleri gerçekten milletvekili olsa sorun değil onları da bizim adımıza parti genel başkanları seçiyor. Yani bir sürü sorunları olan demokrasi. Umarım ilerde bunlar hep düzelir ve biz istediğimizi seçme özgürlüğüne kavuşuruz.
Bu yazıyı yazarken bu eleştirileri yazmak zorunda mıyım? diye düşünüyorum yazmak zorunda olduğuma karar veriyorum. Çünkü sol kültürde eleştiri ve özeleştiri önceliklidir. Eleştiriyi ve özeleştiriyi hayatın gelişimi açısından önemsiyoruz.
Gelelim Cumhurbaşkanı adaylarımıza. Üç adayımız var bunlardan birisi hemşerimiz Ekmeleddin İhsanoğlu. Diğer iki aday için olumlu veya olumsuz hiçbir şey yazmayacağım. Onları yok saydığım için değil iki adayında Yozgat kamu oyunda yeterince bilindiğini ve haklarında bir kanaatin oluştuğunu düşünüyorum.
Tabi Sayın Ekmeleddin İhsanoğlu’nu size anlatmak gibi bir derdim yok. Sadece benim değil hepimizin hemşerisi. 71 yaşında bilim insanı uluslararası yüksek düzeyde görevler yapmış, şaibesiz tertemiz bir Yozgatlı.
Türkiye’de ilk defa siyasetin sağında ve solundaki 10 partinin desteğini almış tek insan sanırım. Bu partilerin birlikteliğini de demokrasimiz adına önemsiyorum. Bu tür ittifaklar Avrupa’da da radikal partilerin iktidar olma olasılıkları arttığı zaman yapılmıştır. Bu tür ittifaklar demokrasinin siviller tarafından savunulmasıdır. Demokrasinin sıkıntıya düşeceği ortak kaygısının demokrasi yanlısı partileri biraraya getirme zaruretidir. Demokrasimizin korunması için hiç bir vesayete ihtiyacı yok. Demokrasiye inanan insanlar demokrasiyi korumak için gerekli bilince ulaşmış görünmektedir.
Tüm bunlardan dolayı bu siyasi partilerin yapmış olduğu birlikteliği demokrasimiz adına alkışlıyorum. 12 yıldır toplumda oluşturulmaya çalışılan kutuplaşmanın kabul görmediğini görüyorum. Kısacası geleceğimiz için eskisinden daha umutluyum.
Neden Ekmeleddin İhsanoğlu derseniz benim için onlarca sebebi var ama ben bunları yazmayacağım benim için iki önemli nedeni var.
1. Türkiye’de ilk defa 10 partiyi (artması bekleniyor) demokrasi adına getirecek kadar dürüst, temiz ve şaibesiz olması
2. YOZGATLI olması, bu iki neden benim için yeterde artar bile.
Değerli hemşerim Ekmeleddin İhsanoğluna Cumhurbaşkanlığı seçiminde başarılar diliyorum. Kazanırsa ülkemizin, demokrasimizin çok şeyler kazanacağına inanıyorum. Yani Çankaya’ya talibiz böyle biline!
Önümüzde mübarek Ramazan Bayramı var, ama bayram kutlayacak sevincimiz yok. Soma’da kaybettiğimiz 301 madencinin acısı hala yüreğimizde. Bir taraftanda acımız artıyor. Geçenlerde mecliste madenlerde yaşam odası zorunlu olması için verlen kanun önergesi iktidar partisi oyları ile reddedildi. Yani ‘’Bu mesleğin fıtratında ölüm var.’’ Öyleyse ölümler devam etsin” dedi vekillerimiz.
Nasıl bayram yapacaksın ki İsrail günlerce Gazze’yi bombaladı. Şimdi kara harekatı yapıyor. Biz burda bu yazıyı yazarken Gazze’de onlarca insan ölüyor. Dünya sessizlik içinde yada İsrail’in kendini savunma hakkından bahsediyorlar.
Hadi gelde bayram kutla. Suriye’de, Irak’ta İşid denilen terör örgütü veya diğerleri önüne gelen insanı öldürüyor, kafalar kesiliyor ölende öldürende tekbir getiriyor bu ne yaman çelişkidir dinimiz adına. Hem de Ramazan ayında.
Tüm bunlara rağmen Ramazan Bayramınızı kutlar sağlık ve esenlikler dilerim.
10 Ağustos akşamı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığını kutlamak için Yozgat Cumhuriyet Meydanında buluşmak dileğiyle, sağlıcakla kalın.

27.07.2014
OKUR YORUMLARI
mahmut erdem
03.08.2014 13:34:00

selam, sayın hocam uzunzamandır sayfanızda beklentim var idi güzel bir yazı ile bunu sonuçlandırdınız sizingibi degerlerimizin nasihatleri umarım halkımızında ilgisini çekerde bu düşünceyi haklı kılarız. sayılarımla bayrammı olmuyor ki yası matem varıken

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ