Kadim DOĞAN

DİALOG

2012’den 2013’e

Bir yılı daha geride bırakıyoruz, 2012 yılı umutla başlayıp gerginlikle biten bir yıl oldu. Nedense ülkede hiçbir şey yolunda gitmiyor. Halbuki tek başına güçlü bir iktidara sahibiz, hatta ຦' lerin üzerinde oy almış güçlü bir iktidar. Öyle olduğu halde ülkede gerginlik bitmiyor, ülkenin büyük bir kısmı çok mutsuz, büyük bir kısmıda bu mutsuz kesimden sürekli intikam alınmasını istiyor.

İktidar açısından her şey yolunda karşısında güçlü bir muhalefet yok, basın eleştirmiyor aslında eleştiremiyor, basında iktidar milletvekilerinden daha partili yazarlar haftanın 7 günü insanların beynini yıkıyorlar, sivil toplum örgütleri zaten sessiz, sendikalar zaten kalmadı, kalanların da sesi çıkmıyor, köylü sessiz, işçi sessiz, esnaf sessiz, öğrenci hayatını sürdürmekte zorlanıyor.

Tüm bunlara rağmen iktidar en ufak bir seste ülkeyi germeye başlıyor.son günlerde ODTÜ’de yaşadığımız olaylar ve Başbakanın sert tavrı ülkeyi yine gerilimin ortasında bıraktı.Başbakanın olaylar sonrasındaki tavrı ve yapmış olduğu açıklamalar, insanları şaşkınlık içinde bıraktı. Başbakanın ODTÜ’nün hocaları ve öğrencileri için söyledikleri kabul edilir gibi değil. Hadi Başbakan bir siyasetçi... Siyaseten bunları söyleyebilir(ben buna inanmıyorum) diyelim. Koca koca rektörlerin bir araya gelerek olayları tek taraflı abartarak kınamalarına ne diyelim ileri demokrasi mi dememiz gerekiyor.

Ülkede hukuk adına o kadar büyük yanlışlıklar yapılıyor ki günlerce hukukçular bunları tartışıyor. Kocaman kocaman üniversitelerden hiç ses yok, hukuk fakültelerinden ses yok. İleri demokrasi ya ODTÜ'lü gençler başbakanı protesto edince üniversite rektörleri açıklama gereği duyuyorlar. Hiç objektif olmadan tek taraflı kınama yapıyorlar, hangi yüzyılın üniversite Rektörü bu insanlar anlayamıyorum.

Biz öğrenci olaylarından çok çekmiş bir kuşağız. Bir çoğumuz olması gereken yerde değiliz, ya okulu bıraktık. Ya istediğimiz bölümleri okuyamadık ya cezaevlerine atıldık. Eğitimimiz yarım kaldı. Bugün hiç bir öğrencinin bunları yaşamasını istemem, bunu önlemenin yolu da İçişleri Bakanının kendinin de kabul ettiği gibi orantısız güç kulanmak değil, gençleri anlamaya çalışmak gerekir diye düşünüyorum.

Ben ODTÜ olaylarında polisin orantısız güç kullanmasından çok, Başbakanın orantısız açıklamalarını ve rektörlerin açıklamalarını tehlikeli buldum.

2012 yılı giderken son günlerinde otoyolları da özelleştirdik, cari açığa faydası olur inşallah, herşeyi hızla satıyoruz yerine yapılanları göremiyoruz, sonra da dönüp 80 yılda hiç birşey yapılmamış diyorlar.”Biz yaptık biz ettik” diyorlar, otoyollar Özal'la başlamıştı, bak bugün satıyorsunuz. Hiç olmazsa yapanları bir hayırla ansanız ne olur.

2012'nin gerginlikleri ile 2013'e giriyoruz. Umarım aklıselim galip gelir de ülkemiz bu gergin ortamdan çıkar.Yeni yılın tüm insanlığa demokrasi ve insan hakları getirmesini diliyorum.


OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ