Bu gün 12 eylül ihtilali,nin 32 yıl dönümü.Genç kuşaklar bu dönemde yaşananların sanırım çoğunu bilmiyor.Gerçi 12 eylül 2010 tarihinde yapılan referandum öncesi konu biraz kamu oyunda tartışıldı,ama yeterli değildi hatta 12 eylülü eleştirenler sanırım büyük bir olasılıkla 12 eylül 1980 de ihtilale destek veriyorlardı.

Ama aradan geçen otuz yıl onları 12 eylül karşıtı yapmıştı,yada kendi iktidarlarına da aynısı yapılabileceği düşüncesiyle 12 eylüle karşı olmak gerektiğini düşündüler.Referandum madelerinin içine 12 eylül ihtilalini yapanların yargılanmasının önünü açacak maddeyi koydular.12 eylülü yaşayan biri olarak tabi ki bu faşist zihniyetteki insanların yargılanmasından yanayım.

Referandum sonrası hiç olmassa 12 eylül egemenlerinin bu günkü hallerini görme imkanımız oldu.Geçmişin anlı şanlı egemenleri bu gün sıradan iyi insan olarak yaşayıp yaşlanan yaşlılar gibi hayatlarını sürdüklerini gördük.halbu ki hepsi kötü insanlardı, bu ülkeye çok büyük kötülükler yaptılar,hiç birisi acınmayı hak etmiyor ama gel görkü insansın !neyleyim

Mamak askeri cezaevi müdürü Albay Raci Tetik gataya ait bir bakım evinde kalıyormuş gazeteciler yerini buldular.Kimseyle görüşmek istemiyormuş sanki onunla görüşmek isteyen milyonlar var.Resimlerine bakınca ak saçlı sevimli bir ihtiyar tanımasan içinden hürmet etmek geliyor.

Sonra 12 eylül 1980 geliyor aklıma bu zavallı sevimli ihtiyarın nemenem bir faşist olduğu ,yaptığı işkenceler ,zulumler,öldürdüğü insanlar, bağıtılar,çağırtılar, insan çığlıkları geliyor aklıma ,insanlığımdan utanıyorum.

Sonra Kenan Evreni düşünüyorum,kalabalıklar içinde konuşmalarını hatırlıyorum.Egemen ya sözünü hiç sakınmaz sakınmasınada gerek yok kim eleştirecek basın yok,sivil toplum örgütleri yok(hoş bu günde yoklar) Asmayalımda besleyelimi alkış coşkulu alkışlar halk liderini alkışlıyor.KURANDAN ayetlerle destekliyor konuşmasını yine coşkulu alkışlar,kimse KURANI neden faşist düşüncelerine alet ediyorsun diyemiyor.

Belediyeler,bürokratlar yarış halinde Kenan Evren adını verecek cadde ve bina arıyorlar,insanlar çocuklarına kız erkek fark etmiyor evren adını verme yarışında .Sipariş bir anayasa hazırlatıyor Evren paşa ໐ kabul oyu alıyor referandumda ,faşist zihniyetle hazırlanmış bu anayasa bu toplumdan ໐ oy alıyor.

Kimi nasıl yargılayacağız belli değil ,hadi Evreni ve arkadaşlarını yargıladık bunca bürokrat ne olacak onları nasıl yargılayacağız,belli değil ama bu halka bunca kötülük yapan bu insanlar mutlaka yargılanmalı ki bundan sonra kimse hile ile halkı kandıramayacağını bilsin,yada bir gün hesap vereceğini düşünsün ,miting meydanlarındaki o kalabalıkların bir gün doğrunun yanında olacağının hesabını yapsınlar.

Ben hep bir şeyi merak etmişimdir,bize okadar işkence yapan bu insanlar akşam olup evlerine gidince,çocuklarına ,eşlerine nasıl sarılıyorlardı,nasıl yemek yiyorlardı, nasıl içleri alıyordu,nasıl normal insan olarak topluma karışıyorlardı anlamakta zorluk çekiyorum.

Onlar ERDAL ERENin yaşını büyütüp astılar yüzlerce insan işkencelerde öldü,binlerce insan sakat kaldı,çoğu insan delirdi intihar etti.Tüm bunlara rağmen yaşınızı küçültüp sizi asalım demek içimizden gelmiyor,ama mutlaka yargılanmalısınız ,sizden sonra gelmek isteyen faşistlere örnek olsun diye.

Yozgattayken sevgili dostum Celal Kapısızın zorlamalarıyla 12 eylül 1980 le ilgili anılarımı yazmaya başlamıştım sanırım bi 80 sayfa olmuştu,ama taşınma esnasında bu yazıları kaybettim bulamıyorum.şimdi yeniden toparlamak istiyorum ama yaşadıklarımı düşündükçe bu kadar komikmiydi düşüncesine kapılıyorum

OYSAKİ ACILAR KOLAY ANLATILIYOR,KOLAY YAZILIYOR AMA KOLAY YAŞANMIYOR.
AŞK İLE DOSTLAR AŞK İLE
OKUR YORUMLARI
ali avcı
17.10.2012 08:31:00

kadim bey 12 eylül anayasasına yozgat sanırım rekor evet oyu vermişti.zihniyette bir değişiklik olduğunu sanmıyorum.senin ki iyi niyetli bir çaba yozgatlı 12 eylülü her zaman savunur.

Mahmut ERDEM
05.10.2012 10:52:00

Selam, Sayın kadimbey yazınızı yeni okuma fırsatı yakaladım yorumlarınız güzel yerinde,Fakat günümüzde bu zatları yargılayacak hükmedenler bu yargılamanın içinde kendilerinideyargılamak zorunluluğu hisettiklerinde ki yüzeysel yargılama olmazmı. Oyunun parçası olanlar kendisini yargılatıp tarihe iskenceci olarak tescilletirirmi'ki.

cafer halıcı
01.10.2012 13:37:00

evet 12 eylül kötüydü ,şimdi durum dahamı iyi mesele anlayış kardeşim kafa yapısı 12 eylülcülerle aynı olan bir iktirdar var şu anda.işkence devam ediyor 12 eylül mahkemelerini aratacak kadar kötü mahkemelerimiz var.yaşasın ilerlemeyen demokrasi,yaşasın itaatkar toplum.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ