TOKAT’IN SULUSARAY YÖRESİNDEKİ 2.DEPREM YOZGAT’1 2.KEZ SALLADI

TOKAT’IN SULUSARAY YÖRESİNDEKİ 2.DEPREM YOZGAT’1 2.KEZ SALLADI

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde dün gece meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin ardından  bugün aynı bölgede saat 18.11’ de  5,6 büyüklüğünde meydana gelen ,Tokat ve çevresindeki il ve ilçelerde sarsıntıya sebep olan ve  Yozgat’ı da ikinci kez sallayan deprem ilimizin Kadışehri,Çekerek ve Aydıncık ilçelerinde hasara yol açtı.Yerin 5.99 kilometre derinliğinde meydana  geldiği bildirilen deprem Yozgatı da sallayınca vatandaşlarımız arasında korku ve endişeye neden oldu. Samsun,Nevşehir,Çorum ve çevre illerden de hissedilen Tokat depreminden etkilenen vatandaşlar olaydan sonra sokağa döküldüler

Yozgat Valiliğinden edinilen bilgilere göre, 5,6 büyüklüğündeki Tokat depremi Yozgat’ın Kadışehri,Cekerek ve Aydıncık ilçelerinde hasara neden oldu.Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu ,Elmalı Çiftliği,Yeltenli ve Halı köyleri ile yine aynı ilçenin Vasfibey ve Üçağac mahallelerinde bazı bina ve yapılar zarar gördü.Yozgat Valiliği Kadışehri,Çekerek ve Aydıncık ilçelerinde okulları bir gün süreyle tatil etti.

Öte yandan Yaptığı bir açıklama ile Yozgatta depremden etkilenen Kadışehri,Çekerek ve Aydıncık’lı vatandaşların ihtiyaç duyması halinde Kadışehri,Çekerek ve Saraykentteki okul pansiyonlarında konaklama ihtiyaçlarını giderebileceklerini bildirdi.Toplamda 425 kişiyi ağırlayabilecek bu tesisler, depremden etkilenen vatandaşlara geçici bir sığınak sağlamak amacıyla hizmet verecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat ve yöresini sarsan,Yozgat dahil çevre illeri sallayan depremle ilgili  olarak  sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Tokat'ta meydana gelen deprem sonrasında gelişmelerin takip edildiğini belirtti. Bakan Yerlikaya, bu konuda  şunları söyledi :

 "Tokat ili Sulusaray ilçesinde  gece 4.7  ve bu akşamda 5,6 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun"

( Haber : Nihat ÖZÜDOĞRU )

18/04/2024 16:25
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ