KIRGIZ ŞENLİĞİNDE TÜRK VE KIRGIZ BAYRAKLARI BİRLİKTE DALGALANDIRILDI

Yozgat’ın Yenifakılı ilçesi bu yıl ikincisi düzenlenen Kırgız Şenliği’ne ev sahipliği yaptı. Türk dünyasının önemli kültürel miraslarından biri olan Kırgız geleneklerinin tanıtıldığı etkinlik, renkli görüntülere sahne oldu.
Yenifakılı Kaymakamlığı ve Yenifakılı Belediyesi iş birliğiyle organize edilen şenlikte Kırgız müzikleri, halk oyunları, geleneksel kıyafetler ve yöresel yemekler büyük ilgi gördü. Ayrıca oba çadırları kurulup Kırgız kültürüne özgü el sanatları sergilendi. Okçuluk ve aşık oyunu gibi geleneksel oyunlar beğeniyle izlendi. Festivalde yer alan Leyla Atakan "Burada ikinci Kırgız Türkü Festivali yapıyoruz. Festivalde genelde kendi kültürümüze ait oyunlarımızı, yemeklerimizi tanıtmaktayız. Giydiğim yöresel kıyafette bütün motiflerimizin bir anlamı var. Genelde Manas Destanı’ndan söz edilir. Boynumdaki kolye sınsıla. Genelde gümüş takılar tercih ederiz, başımda da şapak var" şeklinde konuştu.
Festivale; Vali Mehmet Ali Özkan, Kırgızistan Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Milletvekili Süleyman Şahan, Karaman Milletvekili Selman Oğuzhan Eser, önceki dönem milletvekili Yusuf Başer, il protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Katılımcılar, Kırgız kültürünün zenginliklerini yakından görme ve tanıma fırsatı buldu.
Festival alanında, Kırgız Türklerine özgü geleneksel lezzetler, yöresel ürünler ve milli kıyafetler sergilendi. Ayrıca, halk oyunları gösterileri ve "aşık atma" gibi geleneksel oyunlar katılımcılar tarafından büyük ilgi gördü.
Katılımcılar, Kırgız kültürünün zenginliklerini yakından görme ve tanıma fırsatı buldu.
Ak Parti genel başkan yardımcısı Prof.Dr. Zorlu festivalle ilgili yaptığı açıklamada "Türk dünyasının yani Anadolu’dan Orta Asya’ya Balkanlardan Kafkasya’ya kadar o geniş gönül coğrafyamızın bir ve bütün halinde geleceğe taşınabilmesinin en önemli ayaklarından bir tanesi de halklarımızın iç içe olması birbirlerini daha iyi tanımalarıdır. Bugün burada söylenen Kırgız türküleri esasında sadece Yozgat’ta değil, buradan Bişkek’e ve Tanrı Dağlarına uzanan o kadim birleştirici yönümüzün Manas ruhunun da hayata geçtiği bir an olarak karşımızda duruyor "dedi
Yöresel oyunlar ve konserlerin ardından program sona erdi.