CHP LİDERİ ÖZEL’İN YOZGAT MİTİNGİ ÖNCESİ KULLANDIĞI TRAKTÖR KIYMETE BİNDİ

CHP LİDERİ ÖZEL’İN YOZGAT MİTİNGİ ÖNCESİ KULLANDIĞI TRAKTÖR KIYMETE BİNDİ

Türkiye'nin gündeminden düşmeyen CHP Yozgat mitinginin üzerinden yaklaşık bir ay geçti.
Yozgat mitinginin yankıları, etkileri ve tepkileri hâlâ ülke gündeminde konuşulmakta.
Bugünlerde ise CHP lideri Özgür Özel’in, Yozgat’ın girişinde bindiği ve miting alanına kadar kullandığı Türk Fiat marka 1985 model yaşlı traktör, kentin gündeminde.
Deyim yerindeyse bu traktör, şimdilerde öylesine kıymete binmiş ki; ederi “ karaborsada” desek yeridir.

Deremum Köyü Muhtarı Aydın Arslaner’e ait traktörün piyasa değeri yaklaşık 250 bin TL.
Ama satın almak isteyen talipliler yüksek fiyatlar önerince, 66 LD 970 plakalı traktörün satış bedeli tavan yapmış durumda.
Bundan iki hafta önce Ankaralı bir iş insanı, traktör sahibini aramış. Nazlanınca 2 milyon lira önermiş.
Hayır, satmıyorum.” diyerek geri çevirmiş alıcının önerisini.

Bundan 10 gün önce de İstanbul’dan, Sivaslı, CHP’li ve ‘Özgür Özel’ hayranı zengin bir iş insanı, CHP Yozgat İl Başkanı Abdullah Yaşar’ı arayıp, genel başkanının kullandığı traktörü satın almak için kendisinin aracı olmasını istemiş ve eklemiş:
Traktör eski ama iyi para verebilirim. Satmak istemezse traktörünü sıfır bir traktörle takasını bile sağlarım.

İl başkanı merakla sormuş:
Peki beyefendi, bu traktörü fahiş fiyatla da olsa alıp ne yapacaksınız?

Adını saklı tutan iş insanı, il başkanına şu yanıtı vermiş:
O traktör, partimizin Yozgat’ta, daha doğrusu Orta Anadolu’da dirilişinin sembolüdür. İşte bu sebeple, onu satın alıp CHP Genel Merkezi’nin önünde sergilenmek üzere Sayın Genel Başkanımıza hediye edeceğim.

CHP İl Başkanı hemen araya girmiş. Ama traktör sahibi pazarlığa razı olmamış.
Satmıyorum.” deyip, sıfır traktörle takası bile kabul etmemiş.

Peki, Muhtar Aydıner’in niyeti ne?
CHP lideri Özel’in Yozgat mitingi öncesinde kullandığı traktöre başka talipliler de çıkmış. Onları da geri çevirmiş Muhtar Aydıner.
Ama neden? İşin nedenini öğrenmemiz gerektiğinden, Deremum Köyü Muhtarı ve traktörün satışa yetkili  sahibini aradık. “Neden satmıyorsun? Niyetin nedir?” şeklindeki sorumuzu şöyle yanıtladı Aydın Arslaner:

Biz Deremum Köyü’nde, dört akrabamızın ortaklığı ile kurduğumuz aile şirketimizle köyümüzde yıllardır çiftçilik yapmaktayız. Bizim bir değil, dört traktörümüz var. Bunlardan biri, Özgür Bey’in kullandığı 66 LD 970 plakalı traktördür. Geçen yıl İsmail Baran’dan satın almıştım. Traktörün tescilini de üzerime yeni geçirdim. Biz ailecek CHP’liyiz. Bu traktörümüzün bizim için manevi değeri çok büyüktür. Paraya da ihtiyacımız yoktur. Onu satmaya içimiz elvermiyor. Amma velakin, bugüne kadar verilen tekliflerin çok üzerinde teklif verenler olursa, satmayı düşünebiliriz.”

Yozgatlı çiftçinin son cümlesinden anlaşılacağı gibi, traktörünü mevcut tekliflerin ötesinde, çok ama çok yüksek fiyata satmak niyetinde.
Talep arttıkça, traktörün “borsa fiyatının” daha da yükseleceği umudunda...

Yani sizin de anlayacağınız gibi, Yozgat’taki “Arslaner” çiftçi ailesinin 250 bin liralık, 40 yaşındaki emektar traktörü, şimdilerde karaborsa fiyatına yeni alıcılarını beklemekte...

Peki siz ne dersiniz..

CHP siyasetinin Yozgat’ta sembolüne dönüşen bu traktör gerçekten satılır mı, yoksa hafızalarda bir iz olarak mı kalır?

19/05/2025 07:44
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ