BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE  15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE 15 TEMMUZ FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI

Üniversite tarafından 13-17 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Haftası" etkinlikleri kapsamında Erdoğan Akdağ Kongre ve Kültür Merkezi fuaye alanında “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi” açılışı yapıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında haber ajansları tarafından çekilen fotoğraflardan oluşan fotoğraf sergi açılışına Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenol Akın, Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Prof. Dr. Yücel Güney, Genel Sekreter Prof. Dr. Uğur Kölemen, fakülte dekanları, daire başkanları katıldı.

Sergi açılışı öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, dört yıl önce 15 Temmuz gecesinde başlayan ve ertesi gün öğle saatlerine kadar devam eden darbe girişimini hep birlikte yaşadıklarını ve hainlerin büyük kalkışmasına karşı vatanı koruyan asil Türk milletinin vatan, millet sevgisi,  bayrak aşkı,  cesareti, azmi ve kararlılığına şahit olduklarını söyledi.

İçte ve dışta hangi planlar yapılırsa yapılsın hangi oyunlar oynanırsa oynansın bu topraklarda bu seciye, iman ve kararlılık olduğu sürece kimsenin  bu milleti alt edemeyeceğine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Ahmet Karadağ, “ İnşallah bir daha milletimiz böyle hain girişimlerle karşı karşıya kalmaz. Bu milletin seciyesi, azmi ve kararlılığı olduğu sürece hain planların her zaman her durumda önüne geçecektir. Yozgat Bozok Üniversitesi olarak açmış olduğumuz “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Fotoğraf Sergisi"yle kalkışmanın ilk anından son anına kadar yaşananları bir kez daha hatırlatmak istedik, hainlerin hainlikleri unutulmamalı, unutturulmamalı.

Bu sergi vesilesi ile bir kez daha 15 Temmuz gecesi şehit olan 251 şehidimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı  ve o gece gazi olan 2 bin 194 gazimize de sağlık, sıhhat ve uzun ömürler diliyorum, dedi.

Sergide, İstanbul, Ankara ve Yozgat’ta 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitler de yer aldı. Sergi hafta boyunca ziyarete açık olacak.

16/07/2020 17:12
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ