YOBÜ’DE ‘ EĞİTİM ORTAMLARINDA YAPAY ZEKA ‘ PANELİ

Üniversite Eğitim Fakültesi tarafından yapay zekâ teknolojilerinin eğitim alanında kullanım potansiyelini ele almak amacıyla “Eğitim Ortamlarında Disiplinler Arası Yapay Zekâ” paneli düzenlendi.
Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Güngör Yılmaz, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Güler, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Panelin açılış konuşmasını yapan Üniversite Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürsel Güler yapay zekânın, yalnızca mühendislik ya da teknoloji fakültelerinin değil, tüm disiplinlerin ilgi alanına girdiğini söyledi. Prof. Dr. Güler konuşmasının devamında: “ Yapay zekâ, eğitim süreçlerinin bireyselleştirilmesinden öğretmen eğitimine, ölçme değerlendirme yöntemlerinden öğrenme analitiğine kadar pek çok konuda biz eğitimcilerin karşısına yeni fırsatlar ve sorumluluklar çıkarmaktadır. Bu panel, siz sevgili öğrencilerimizin hem bu konudaki farkındalığını artırmak hem de kendi bakış açınızı ve yaratıcı fikirlerinizi paylaşmanız için bir fırsat sunuyor. Eğitim dünyasının geleceğini sadece teknolojinin kendisi değil, bu teknolojiyi nasıl kullandığımız, nasıl yönettiğimiz ve nasıl etik bir çerçevede anlamlandırdığımız belirleyecektir” dedi.
Açılış konuşmasının ardından panel, öğretmen adaylarının yapay zekâ araçlarını konu aldığı oturumlarla devam etti.
Üniversite Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Nazike Karagözoğlu, Doç. Dr. Pakize Urfalı Dadandı, Arş. Gör. Dr. Tunay Taş, Arş. Gör. Ayşegül Özsolak’ın danışmanlığını yaptığı birinci oturumda Perhat Hojayev, Yusuf Kaplan “Madlen Ve Invideo İle Kültürel Miras Eğitimi”, Buket Şahin, Sıla Buse Öztaş, Damla Nur Kuçurlar, Dilan Çiçek “Yapay Zeka Destekli Uygulamalar İle Okuma Becerilerinin Geliştirilmesi”, Süleyman Akın “Bringing Al İnto English Pronunciation: Tools, Tips, And Pedagogical Strategies”, Sıla Keskiner “Birlikte Yazdık: Yapay Zeka ile Hikâyelerin Yeni Çağı”; Prof. Dr. Muharrem Kırak, Dr. Öğr. Üyesi Şenol Namlı, Doç. Dr. Kevser Hava, Dr. Öğr. Üyesi Ayşenur Ulusoy Ünlü’nün danışmanlığını yaptığı ikinci oturumda ise Esma Eser “Fen Öğretiminde Yapay Zeka: Ders Planı Ve Dijital İçerik Hazırlama Süreci”, Fatmanur Güven “Matematik Dersine Yönelik Derin Öğrenme: Matlab İle Duygu Durum Analizi Uygulaması”, Yunus Emre Kendirci “Heygen İle Yapay Zeka Destekli Video Geliştirme” Selim Kına da “Yapay Zeka İle Okul Öncesi Eğitiminde Şarkı Oluşturma” konulu sunumlarıyla katılımcılara bilgiler aktardı.