BAŞKENTTEKİ YOZGATLILARIN 2 FEDERASYONU BİRLEŞEREK TEK ÇATI ALTINDA BULUŞTU

Ankarada yapılan Yozgatlı Dernekler Federasyonu Olağanüstü Genel Kurulu, delegelerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Genel Kurulda görüşülen tüm gündem maddeleri oybirliğiyle kabul edilirken, Federasyonun geleceğine yön verecek tarihi nitelikte kararlar alındGenel Kurulun en önemli gündem maddelerinden biri olan Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun iltihak suretiyle Yozgatlı Dernekler Federasyonu bünyesine katılması delegelerin oybirliğiyle kabul edildi.
Alınan bu kararla birlikte, Ankara’da faaliyet gösteren Yozgatlı hemşehri kuruluşlarının ortak hedefler doğrultusunda daha güçlü bir birlik anlayışıyla tek çatı altında çalışmalarını sürdürecekleri yeni bir dönem başlamış oldu.
Genel Kurulda ayrıca Federasyonun daha etkin, şeffaf ve sürdürülebilir bir yönetim anlayışıyla faaliyet göstermesini amaçlayan tüzük değişiklikleri de oybirliğiyle kabul edildi.

Genel Kurul, Divan Başkanlığını Av. Adnan Serbes, Divan Katip Üyeliklerini ise Av. Şeyma Ünlü ve Av. Zehra Nur Bozdağ’ın yürüttüğü demokratik ve şeffaf bir ortamda tamamlandı.Kabul edilen değişikliklerle; olağanüstü genel kurulların işleyişi daha açık şekilde düzenlenirken, federasyonlar arası iltihak süreçlerine ilişkin hukuki altyapı güçlendirildi. Yönetim Kurulunun çalışma usulleri günümüz ihtiyaçlarına uygun hale getirildi, temsilcilik açılmasına ilişkin düzenlemeler güncellendi ve Federasyonun kurumsal yapısını güçlendirecek önemli adımlar atıldı.
Genel Kurulda kabul edilen önemli düzenlemelerden biri de Genel Başkanlık görev süresine ilişkin tüzük değişikliği oldu.Kabul edilen değişiklikle birlikte Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanlığı görevi üst üste en fazla iki dönemle sınırlandırıldı.Bu düzenlemeyle kurumsallaşmanın güçlendirilmesi, görev devrinin teşvik edilmesi, yönetime yeni isimlerin katılımının artırılması ve sürdürülebilir bir yönetim anlayışının kalıcı hale getirilmesi hedefleniyor.
Genel Kurulda konuşan Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Av. Selçuk Bağcı, görev süresince hayata geçirilen çalışmaları delegelerle paylaştı.
Bağcı; Yozgat Kültür ve Sanat Günleri, Prestij Ödülleri, Türk Halk Müziği Korosu konserleri, tiyatro ve kültürel etkinlikler, “Yozgat Seni Çağırıyor” tanıtım programı ile çok sayıda sosyal sorumluluk projesinin Federasyonun kurumsal kimliğine önemli katkılar sağladığını ifade etti.
Federasyon tarihinde ilk kez başlatılan burs programına da değinen Bağcı, bugün 110 üniversite öğrencisine düzenli burs verildiğini belirterek eğitime yapılan yatırımın Yozgat’ın geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurguladı.
Son iki yılda yürütülen çalışmalar sayesinde Federasyonun hem kamuoyundaki görünürlüğünün hem de kurumsal saygınlığının önemli ölçüde arttığını belirten Bağcı, sivil toplum kuruluşlarının toplumun her kesimiyle diyalog kurabilen, çözüm üreten ve ortak aklı önceleyen kurumlar olması gerektiğini ifade etti.
Birleşme kararına ilişkin değerlendirmesinde ise Bağcı şu ifadeleri kullandı:
“Biz bugün hiçbir federasyonu büyütmedik. Biz bugün Yozgat’ın ortak çatısını büyüttük. Bugün burada alınan kararlar yalnızca iki federasyonun değil, Yozgatlıların ortak geleceğinin kararıdır. Eğer bugün bir kazanan varsa; o ne Yozgatlı Dernekler Federasyonu’dur ne de Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu… Bugünün tek kazananı Yozgat olmuştur.”









