ANKARADAN GELİP ÇITLIK ŞENLİĞİNDE DOLU DOLU BİR GÜN GEÇİRDİLER
Ankara’da yaşayan Yozgatlı kadınların bir araya gelerek kurduğu Emekçi Bozkır Kadın Kooperatifi Büyükincirli Eğitim ve Kültür Derneği işbirliğiyle 12 Mayıs Pazar günü Yozgat’ta Çıtlık Şenliği düzenledi.
Yozgat’ta yerel otları tanıma ve toplama etkinliği kapsamında düzenlenen “Çıtlık Şenliği”gezi proğramı ile tamamlandı.
12 Mayıs Pazar günü Ankara’dan yola çıkan kafilenin ilk durağı Büyükincirli Köyü Kültür Evi oldu. Köy Muhtarı Sedat Zorlusoy, köy girişinde karşıladığı kafileye yöresel ürünler eşliğinde kahvaltı ikram ederek yerel otlarla ilgili bilgiler verdi. Köydeki Hasan Dede Türbesi’ni ziyaret eden kafile, burada dualar edip dileklerde bulundu.
Gezi, Şeyh Hoca Ahmet Yesevi'nin halifelerinden olan Osman Paşa Tekkesi ziyareti ile devam etti. Köy girişince kafileyi karşılayan Osmanpaşa Eski Belde Başkanı ve Yozgat CHP İl Başkanı Abdullah Yaşar, Anneler Günü dolasıyla hanımları çiçeklerle karşıladı.
Her köşesi tarih kokan Yozgat’taki bir sonraki durak, 516 yılında Yavuz Sultan Selim tarafından Mısır seferi sırasında yapılan ve günümüzde de varlığını sürdüren Karabıyık Köprüsü oldu. Köprü etrafında yerel ot toplayan kafile ardından Gelingüllü Barajı kenarında yürüyüş yaparak flamingoları izledi.
Gezi boyunca Ankaralı kafileye, Yozgatlı bürokrat Türk Standartları Enstitüsü Ankara İl Müdürü Kürşat Bacanlı, Anadolu Güç Birliği Üyesi Ali Selvi, Anadolu Kadınları Derneği başkanı Özgür Karslıoğlu eşlik etti. Kafile, Yozgatta güzel ve unutulmaz bir gün geçirdi.