İŞKUR’DAN  AÇIKLAMA : NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ DE 2 AY UZATILDI

İŞKUR’DAN AÇIKLAMA : NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ DE 2 AY UZATILDI

Resmi Gazete yayınlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Nakdi Ücret Desteği ve bununla birlikte işten çıkarma yasağı 17 Kasım 2020 tarihine kadar uzatıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Yozgat Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Taner Yıldız, bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımızın kararı ile COVİD-19’un olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla Kısa Çalışma Ödeneği 2 ay daha uzatılmıştı. Bu sebeple 17 Ağustos 2020 tarihinde 1 ay daha uzatılan Nakdi Ücret Desteği de Cumhurbaşkanımızın kararı ile 2 ay daha uzatıldı. Bu karar ile Nakdi Ücret Desteğinin yararlanma süresi ve işten çıkarma yasağı uygulaması 17 Kasım 2020 tarihe kadar uzatılmış olduğunu ifade etti.

Nakdi Ücret Desteği hakkında bilgiler veren Yıldız, “Nakdi Ücret Desteği ile 15 Mart 2020 tarihinden sonra işten çıkarılan ve işsizlik ödeneği almaya hak kazanamayan işçiler ve kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayıp işverenleri tarafından pandemi sebebiyle ücretsiz izne ayrılan işçilere aylık 1177 TL ödenmekteydi” dedi.

İşverenlerin Nakdi Ücret Desteğinden yararlanmaları hususunda bilgiler vermeye devam eden Yıldız, Bu destekten yararlanmak isteyen işverenlerimizin işçilerinin SGK bildirimlerini ilgili dönemi takip eden ayın 3’üne kadar yapmaları gerektiğini hatırlatarak ödemelerin ise her  ayın 8’inde yapıldığı söyledi.

05/09/2020 19:53
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ