Av. Celal KAPUSUZOĞLU

VİZYON

Zaman geçiyor.. Yıllar tükeniyor

Kasım ayının 1’inde doğmuşum. Yani 55 yıl 2 ay ömür. Geride kalan yılların muhasebesini yapıyor muyum, Hayır. Hiç yapmadım. Ne faydası olacak ki. Büyükler ne diyor: “Bir adam 7’sinde ne ise 70’inde de odur.” Hala eski Pazar mahallesindeyim, yağmur çiseliyor, rahmetli anacığım altın sarısı kayısı yapraklarını süpürüyor. Ben eşikte durmuş bakıyorum. O gün hayata nasıl bakıyorsam bugün de öyle… Yarı hüzün, yarı endişe, hayatı anlayamamanın şaşkınlığı.

Merhum Bahtiyar Vahapzade’ye durumunu sormuşlar: “Yolda yürürken dedem gibiyim, aşk söz konusu olunca oğlum gibiyim…” Zaman daralıyor. İçimdeki çocuğa laf anlatamıyorum. Yüzümdeki çizgiler yaşımın çok ilerisinde. İçimdeki çocuk yüzümdeki çizgilere inat gün geçtikçe çocukluğunu daha da pekiştiriyor.

Hayata dair hangi pratikleri kazandığımı düşünüyorum. Hiçbir şey… Hala “İdris’in öğüttüğünü yiyorum.” Halen rahmetli babamın hayat pratiklerini tekrar ediyorum. Kendimden kattığım bir tek tecrübe yok.

Yozgat sokaklarında dolaşırken, aşina olduğum yüzlerin bir bir kaybolması bile, bir muhasebe yapmama sebep olmuyor. Dedim ya içimdeki çocuk hiç büyümüyor. O, daha önünde uzun yıllar var zannediyor. Ona yanıldığını nasıl söylesem. Söyleyemem Çünki onun gözüyle bakıyorum dünyaya. Onun yüreğinde değerlendiriyorum her şeyi. Tabii sürekli yanılıyor o yürek. Aklımı mı? Valla hiç kullanmadım bu güne kadar. Keşke Allah beynimizi 300 gram eksik yaratsaydı da bütün bu gavurluklara aklımız ermeseydi.

Bugün 30 Aralık atalar takviminde karakışın 16’sı mı? Bahara çıkarsam yeniden Topçu göletinin etrafında çiğdem toplayacağım. Sokağın köşesindeki kayısı ağacının çiçeklerini gördüğümde kilometreyi başa alacağım. Benim yeni yılım ilk çiğdemi gördüğüm gündür. Yılanın kav değiştirdiği gibi geçen yılları kirli bir elbise gibi atıp, yeni bir yıla girerim. Sonrası mı? Her gün tazelenen korkum, merakım, ümidimle:

“Tekrar mülaki aluruz bezm-i ezelde
Evvel giden ahbaba selam olsun erenler.”

03.01.2013

OKUR YORUMLARI
Ruhende
11.01.2013 22:24:00

Bu ne hoş bir yazı..bir solukta okudum.Sürükleyici bir üslübünuz var.Ben yozatta ilk defa bir köşe yazarından böylesi edebi bir yazı okudum.siz daha önce neredeydiniz.umarım bundan sonraki yazılarınızı heyecanla bekleyeceğim.saygılarımla...

ABDULKADİR ÇAPANOĞLU
10.01.2013 10:51:00

Sayın Celal Kapusuzoğlu.Köşenize hoşgeldiniz.Daha ilk yazınızda bizi engin bilgi ve birikiminizden bir hayli istifade edeceğimiz beklentisi içine soktunuz.Daha Vahapzadenin dediği konuma gelmedik çok şükür ama yaşımız gereği bende bir bakıyorum 100 yaşındayım bir bakıyorum daha 30 lardayım. Yaşadığımız günün sorun veya keyfine göre bir moralite içinde yaşayıp gidiyoruz.Birlikte yaşlanmak dileği ile saygılarımı sunuyorum.

kadim doğan
09.01.2013 20:31:00

Ağzına sağlık üstat,hoş geldin aramıza.Üzülme hayatıma kendim bir şey katmadım diye,seninde katkıda bulunduğun hayatlar vardır,gün gelir onlarda seni anarlar.Önümüzdeki zamanın azaldığını hatırlattın ya iyi olmadı be üstat,düşündümde biz hızla ranpa aşağı gidiyoruz,yürek genç beden yaşlı,gönül hiç zapt olmuyor,içimizde ki haylaz çocuk durmuyor.sağlıkla kal

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ