Bahar geldi. Çamlıkta çiğdem kazdım. Kayısı ağacının çiçeğini de gördüm. Sıra Söğüt’te leylaklar açmış, yanlarında her geçişte kokluyorum. Bu baharda bir anormallik var, her yılki duygularım uyanmıyor nedense. Paşaköye, Gelingüllü barajına kadar gittim.Her yıl bu günlerde neler görüyordum.Kanak çayının sularını baraj yutmuş.Çay küçük,çirkin bir dereye dönmüş.Kıraçlarda henüz kır çiçekleri açmamış.Bayramdan evvel yeniden gideceğim.Paşaköyün bağlarını,kıraçları gezeceğim.

Kalbimin kıpır kıpır etmesi gerekirdi.Her yıl bu günlerde içim içime sığmazdı.Kalbim güzellikleri görmeye gönülsüz.Aslında haksız da değil.Derdi ağlamak,beni de ağlatmak için uğraşıyor,ben biliyorum.Hele bir bayram geçsin,meramını anlarım.Haklıysa ona eşlik ederim.Aslında kalbin feryadının göstergesi belki de gözyaşıdır.Onun, neye, niçin üzüldüğünü biliyorum.Ağlamak için bahane arıyor.Onca yıl beklediği yolcunun gelmeyeceğini öğrendi.Kırk yıllık hasretinin sonunda umudu kırıldı.Şimdi benden mezar ziyareti bekliyor.Dayanabilecekse ben varım.Mezarın başında ne diyeceğini çok merak ediyorum.Belki benden şikayetçi olacak. “Beni taşıyan ahmak,beni sana getirmedi,kusura bakma.“ diyecek.Aslında haksızda sayılmaz.

Bayram da bahara denk geldi.Hiç bayrama gidiş havam yok.Ne yapmalı?Bugünlerde çamlık yasak.Her zaman çamlıktaki çiğdeme,çiçeğe,böceğe,küçük mırıltılarla akan derelere dert yanıyordum.Bu yıl onlardan da uzağım.Ne yapmalı?

Bu bayram,her zamanki bayramlardan farklı olacağı belli.Kalbim aklını başına toplamalı.Bundan böyle onun kararlarıyla yaşamayacağımı ona anlatmalıyım.”Yok  artık benden bu kadar arkadaş.Bu güne kadar hep senin,hep senin dediğini tuttum.Benden bu kadar.Bundan sonra başının çaresine bak.”demeliyim.

Herşeye rağmen bayramı bayram yapacakların bayramı bayram olsun.

**  **

YOKLUĞUNDA

Bütün şiirler yarım

Bütün bahçeler çiçeksiz

Ve bütün duygular

Öksüz kalacak

*

Ben

Gönül sarayımı

Tamir eyleme

Bırak bundan böyle

Virane kalsın

Diyeceğim

Duyacak mısın

*

Tek bildiğim

İnsan sevdiğini asla terketmez

Arar bulurum seni kanat seslerinden

Cennet yahut cehennem

Benim için farketmez

 

 

 

 

 

 

 

OKUR YORUMLARI
VASFİ ADİKTİ
11.06.2020 12:30:49

Yazıdan çok " Hediyelik" şiiri beğendim. Çocuk şiirleri çoktan beri şaheser katına yükseldi.Devamını diler baki dostuma selam ve sevgilerimi sunarım

osman
11.06.2020 10:29:45

hemşerim yazılarınıza devam

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ