YARALI DOKTORUN TEDAVİSİ SÜRÜYOR, SALDIRGAN TUTUKLANDI

YARALI DOKTORUN TEDAVİSİ SÜRÜYOR, SALDIRGAN TUTUKLANDI

ozgat Bozok Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı’nda görev yapan ve önceki gün bir hastasının saldırısına uğraması ve ayak bileği kırılması nedeniyle  ameliyat edilen   Psikiyatri uzmanı  Hayriye Mihrimah Öztürk’ün tedavisi sürüyor. Bu arada Bozok Üniversitesi Tıp fakültesi hastanesinde  bayan doktoru tartaklayan  ve olaydan hemen sonra yakalanan  Emrah Ş. çıkarıldığı  nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak  Yozgat Kapalı cezaevine gönderildi .

Öte yandan  DHA Yozgat muhabiri,saldırgan Emrah Ş.'nin emniyetteki ifadesine ulaştı. Yeni ilaç yazdırmak için doktora gittiğini söyleyen Emrah Ş.'nin, "Doktora 'bu ilacı 2-3 kez içtim bana fayda etmedi, beni daha kötü yaptı, bana yeni ilaç yaz' dedim. Doktor da bana yeni ilaç yazmayacağını söyledi. Ben de 'benim panik atağım var, bana başka ilaç yazın bunu istemiyorum' dedim. Doktor da kendisinin başka ilaç yazamayacağını, muayenemin bittiğini ve dışarı çıkmamı söyledi. Ben de doktorun masasına tekme attım, doktorun kafasına sol elimle vurdum. Ben doktorun saçını çekmedim, ayağına tekme atmadım, ayrıca tehdit ve hakarette bulunmadım. Doktor kendisi yere düştü benim müdahalem olmadı" dediği öğrenildi.

Yozgat Valiliği de olayla ilgili olarak  yaptığı  basın açıklamasında aynen şunları dile getirdi:

“3 Şubat Çarşamba günü Yozgat Bozok Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Polikliniği’nde görevli doktorumuz maalesef hastası tarafından saldırıya uğramış ve darp edilmiştir.

Yaşanan bu vahim olayı gerçekleştiren şahıs emniyet müdürlüğümüzce gözaltına alınmış, burada ki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.

Hayatları pahasına vatandaşlarımızın sağlığı için büyük bir mücadele veren sağlık çalışanlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz, doktorumuza ve tüm sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kamuoyunsa saygıyla duyurulur.”

04/02/2021 20:58
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ