Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

Yozgat marka şehir olmalı

Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,seçimlerden önceki Yozgat ziyaretinde(17 Mayıs 2011 Salı günü)Yozgat için birçok şeyler söyledi.Ama bana en çarpıcı gelen, “Yozgat Marka Şehir Olacak” sözüydü.

Nasıl olacak bu işler?

Bir sihirli el mi gerekli? Diye düşünürken,baktık ki;Sayın Cemil Çiçek TBMM Başkanı,Sayın Bekir Bozdağ Başbakan Yardımcısı ve Sayın Taner Yıldız Enerji Bakanı oluverdi.

Bana göre söz konusu seçimler, tesadüfi değildir.Yozgat bu tarihi fırsatı iyi değerlendirmelidir.

Tanıdığım kadarıyla Sayın Cemil Çiçek,tuttuğunu koparan bir politikacıdır.Yozgat’ta kullanılan ve O’nun da çok sık kullandığı bir deyim vardır. “Kuru söğütten düdük kavlatmayı” iyi bilen birisi olarak, “Bayram günü cenaze de kaldırır,”düdüğü de kavlatır ve öttürmesini de bilir.

Sayın Bekir Bozdağ’a gelince,O’da halim-selim üslubuyla,itaatkar ve uyumlu tavrıyla partide ve Başbakan nezdinde itibar kazanmıştır.O’nun da bu kabiliyetiyle ve diğer Bakanlar arasındaki samimi diyaloglarıyla Yozgat’a ve Yozgat’lıya ciddi ve kalıcı hizmetler yapacağına inanıyorum.Şimdi bu icraatların neticesinde bize düşen görevler nelerdir? Onlara kısaca birer satırbaşı açalım.

Her şeyden önce basit, şahsi menfaatleri bir tarafa bırakıp uzun vadeli ve geniş bir çalışma ile,kapsamlı projeler hazırlayıp;hem devleti temsil eden iki numaralı şahsiyete ve hem de hükümeti temsil eden Bakanlarımıza heyetler gitmelidir.

Sayın Vali,başta ilçe Kaymakamları olmak üzere Belediye Başkanlarını ve özellikle Yatırımcı Daire Müdürlerini,Köy Muhtarlarını,Sivil Toplum Örgüt Temsilcilerini ve Medya Temsilcilerini toplayıp ilin mevcut durumu ve yatırım potansiyelini,kısaca her türlü kalkınmaya yönelik özelliklerini masaya yatırıp ayakları yere basan ve uygulanabilir özellikteki projeleri derhal hayata geçirmek üzere heyetler tertip ederek ilgili yerlere intikal ettirmeli ve bu işin sonunu kadar da takipçisi olmalıdır.

Evet,Yozgat;hemen her bakanlığın yatırım yapacağı ve özel sektörün ilgi duyabileceği müheyya bir alandır.Ancak onları da buraya çekecek bir takım imkanlar zorlanmalıdır.

Haydi Yozgat! Kır kabuğunu! “Marka Şehir Olmak İçin”Sayın Başbakan birkaç adımı arka arkaya attı.Sıra sende,mütemmimi sana düşüyor…
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ