Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

YOZGAT’IN BÜTÜN PROBLEMLERİ ÇÖZÜLMÜŞ

Bundan birkaç ay önce ilimizdeki bazı etkili ve yetkili isimlerin bu mealdeki demeçlerini okuyunca inşallah dedim. Bizim göremediğimiz ve bunların bildikleri bir takım şeyler vardır herhalde diye beklemeye başladım.

Bizimkiler ilimizin büyük problemlerini çözdükleri için küçükleri görmezlikten geliyorlar. Öyle ya, “Büyük dağların yanında çakıl taşlarının esamesi bile okunmaz.”

Alınan bütün tedbirlere rağmen Vali Konağının bahçesindeki kuşların bu mekanı terk etmemek için direnişte bulunmaları.

Yine Yozgat’ ın merkezindeki köprülü kavşağın giriş-çıkışına, yayalara yönelik tedbir alınmadığı için trafik kazalarının devam etmesi gibi meseleler herhalde bahse konu olamaz.

Gelelim Yozgat’ın Milli Eğitim meselesine.

Demek ki; İlimizdeki öğrencilerin başarı seviyesini artırıcı alınan tedbirler, mükerrer yapılan deneme sınavları, velilerin eğitimi,okullaşma konusundaki yapılan çalışmalar, fiziki kapasitenin yeterliliği ve iyileştirilmesi, bütün okulların bilgisayarlarla donatılması, taşımacılıktaki başarı, organize sanayii gibi uzak yerlerdeki okullara tahsis edilen servisler vb. eğitimdeki stratejik ve lojistik hizmetler Yozgat’ta tamamlanmıştır.

Ne kadar güzel değil mi?

Ancak bu arada çok küçük bir problem kalmıştır. Onu da Sayın Milli Eğitim Müdürü şahsi gayretiyle çözmüştür. O da şudur: Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mehmet Özhaseki ile yaptığı görüşme neticesinde Yozgat’ta ki ihtiyaç sahibi öğrencilere 160 çift ayakkabı ile 120 adet kaban temin etmiştir.

Evet Yozgat basınında birinci sayfadan verilen haber bu.

Ne diyelim, Allah gayretinizi artırsın.

Yine buna benzer bir manzara daha gördüm basında. Bir makamda kendisine çerçeveli bir resim bir zat basını çağırmış poz veriyordu.

İşin doğrusu benim iyice kafam karıştı.

Ya bizim basın haber sıkıntısı çekiyor. Ya da bizim zevat tevazu hasletinden olsa gerek böyle küçük şeylerle mutluluk tablosu çiziyor, bize de bakın : “Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz” diye ders veriyorlardı.

Basınımızın haber sıkıntısı çekmeyeceğini biliyorum. İnternetten işinize yarayanları indirirsiniz, olur biter.

İşin tevazu yönüne gelince, oraya üst üste iki nokta koymak lazım gelir. Zira her ehl-i makamın iki şahsiyeti vardır. Birisi kendi ferdi şahsiyeti, diğeri de temsil ettiği makamın manevi şahsiyeti. Bu sebeple Sayın Milli Eğitim Müdürü, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Başkanıyla özel dostluğu olabilir. Ama Yozgat’ta Milli Eğitim camiasının şahs-ı manevisini temsil etmektedir. Dolayısıyla Sayın Özhaseki’den 160 ayakkabı, 120 adet kaban isteyemez.

Madem Kayseri’den bir şey talep edilecekse yine onların konumuna uygun bir şey talep edilebilirdi. Yoksa bizim burada ;Yozgat Belediyesinin, Yardımsevenler Derneğinin, Kızılay Şubesinin, ya da birkaç esnafın yapacağı yardımı Kayseri’den talep etmek “Sarayda soğanın cücüğünü yemeye” talip olmak gibi bir şeydir.

Tarih : 07.02.2006
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ