Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

YENİ YILA GİRERKEN

Hasenatı ve seyyiatıyla 2018 yılının defterini kapatıp 2019 yılına giriyoruz. Bu yeni yılın; milletimiz, memleketimiz ve bütün insanlık âlemine hayır ve bereketlere vesile olmasını Cenabı Haktan temenni ve niyaz ediyoruz.

Yaratılan her şeyde bir hareket ve tebeddülat müşahede ediyoruz. Hiçbir şey eskisi gibi kalmıyor, yenileniyor. Ve şu kâinat salonunda ve kür-i arz sahnesinde her bir varlığa verilen vazifeyi (rolü), o varlık ifa ettikten sonra bir kenara (Âlemi Gayb) çekiliyor.

İşte asıl burada önemli olan, insanın tavzif edildiği rolü layıkıyla oynamasıdır. Yani; niçin yaratıldığını, bu dünyaya neden gönderildiğini, burada kendisinden nelerin beklendiğini, nereye gittiğini ve gittiği yerde kendisini nelerin beklediğini..? Sorgulayıp bütün bunlara tatmin edeci bir cevap vermesi insanlığın yaratılış gerekçesidir.

İşte bir yılı doldurduk. Ömür ağacımızdan kocaman bir yaprak daha düştü. Zararda mı, kârda mıyız? Bunun hesabını yapalım. Ve şevkle, ümitle, yeni bir hamle ve dinamizmle yeni bir yıla girelim inşallah!

Bazı zamanlar insan hayatında kırılma noktalarıdır. Bunu fırsat telakki edip, varsa kötü alışkanlıkları terk ederek; yeni yılı, güzel ve bize fayda verecek alışkanlıkların başlangıcı yapalım.

Ruhu bedeninde, aklı başında ve algı mekanizması çalışan her insan, ümitle, şevkle ve istikbalin daha da iyi olacağına inançla hayata yeniden başlaması için yeni yıl iyi bir fırsattır.

Bakın güneş yine doğuyor. Güz mevsimiyle ihtiyarlayıp kışta vefat eden mahlûkat, baharda yeniden dirilecek, kışın tazyikinden çatlayan çekirdekler bahar mevsiminde yine envai çeşit güzellikleriyle arz-ı endam edeceklerdir.

Ve hâlâ güneş batıdan doğmamış, kıyamet kopmamış ve tövbe kapısı hâlâ açık, Allah’ın rahmetinin çok geniş ve sınırsız olduğuna inanarak; “Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler!” diyerek, O’na güvenelim!

Öte yandan, zalimlerin tarih sahnesinden silindiği gibi, zulmün de ilelebet devam etmeyeceğine tam bir kanaat getirelim. Göreceksiniz 2019 yılı pek çok güzellikleriyle gelecek ve 2018’deki zalim beşerin eliyle kirlettikleri dünyayı temizleyecektir, inşallah!

04.01.2019
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ