Ali DEMİRDAĞ

TAHLİL

yozgatgazetesi@yahoo.com

YENİ HİCRÎ YIL VE EBEDİYET YOLCULARI

Ruhlar aleminden başlayan beşer yolculuğu hızlanarak devam ediyor. Saatın; saniye, dakika ve saatı sayan milleri gibi.. bahar, yaz, güz ve kış mevsiminin birbirini takip ettiği gibi, birinin hareketi diğerinin de hareketini gerekli kılıyor. Nasıl ki yaz güze dönüşüyorsa, insan hayatının yazı da ihtiyarlığa ve ölüme dönüşüveriyor.

İşte bu hakikate imza atan, son bir ay içerisinde üç tane yakınımızdan söz edeceğim. Hem bir vefa duygusunun gereği ve hem de okuyanların rahmetle yâd etmelerine vesile olsun istiyorum.

Bunlardan:

1-Leyla Güngör: 66 yaşında, amcamın kızı, 1 çocuk annesiydi. Sinsi bir hastalık vesilesiyle rahmet-i Rahmana kavuştu. Hayatının son demlerinde Kur’an öğrendi ve O Yüce Kitabı heyecanla okurdu, saliha bir hanımdı, Allah rahmet eylesin!

2-Mustafa Altınok: Cihanşarlı köyünün eşrafından, yurtdışından emekli,O’da epeyce sağlık problemi yaşadı. Hayatının hitamına kadar (82-yaşında) ibadetle meşguldü. Allah rahmet eylesin!

3-Şahin Altan: Yine Cihanşarlı köyünün yetiştirdiği bürokratlardan biriydi ve benim çocukluk arkadaşımdı. Hatta İstanbul İmam-Hatip Lisesinden de bazı devlet büyüklerinin sınıf arkadaşıydı. Yozgat İş-Kur Müdürlüğünde yıllarca Yozgatlıya hizmet etti. En son İş-Kur Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığından emekli olan Altan, 6 yıllık çaresiz bir hastalık sonucu ebedî aleme göç eyledi. Allah rahmet eylesin!

HİCRÎ YILBAŞI

Mahiyetini anlatmaya sütunum müsait olmadığı için bu konuyla ilgili olarak okuyucularımın: Hicrî 1438. Yılını, Muharrem ayını ve Aşura gününü kutluyor, bu mukaddes günlerin; sıkıntı ve meşakkat içinde bulunan ülkemizin, Alemi İslamın ve insanlığın kurtuluşuna, birliğine, dirliğine ve beraberliğine, tüm mağdur, mazlum ve masum kardeşlerimizin kurtuluşuna, İttihadı İslama vesile olmasına, beşeriyetin hidayet ve huzuruna, bütün müminlerin tövbelerinin ve dualarının kabul edilerek arınma ve affedilmelerine vesile olmasını Yüce Mevladan temenni ve niyaz ediyorum.

04.10.2016
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ